Uživatel s deaktivovaným účtem

Zuzana205
napsal(a):
Dobry den, prosim o pomoc cim mam krmit korelyvzdy nejakou koupim a po par dni mi umre.davam ji vse psenici chleba i skořápky z vajíček, rohliky nekupujem ze jsou drahy.pomoc pomoc nevim co delam spatne.
To žartujete alebo myslíte vážne ?
Takto týrať zvieratá !?
Keď si niečo chcete kúpiť a chovať najskôr si zistite o tom viac.
Ja chovám papagáje niekoľko rokov a stačí im proso, slnečnica a ovos - najdostupnejšie a najlacnejšie zrniny na trhu- a občas ak zoženiem lesknicu a iné zrniny + zelené ( tráva) a ovocie a žijú a odchovávajú silne jedince.
Pšenica je vhodná len pre niektoré druhy no ja chovám korely, neofémy, barabandy, kakariki, spevaky ale ani jeden druh pšenicu neprial iba ak v naklíčenom stave.
To koľko koriel ste takto preboha zmordovala ?!?
Už po prvej korele ste si mohla niečo zistiť na internete a nie kupovať a skúšať.
Zuzana205
napsal(a):
Jakto, koupila jsem je od chovatele aten je mel spolecne se slepkama a holubama ve voliere, rek mi ze to zerou taky. Tak co jim mam ještě dat?
Tak to byl chovatel praktik, ale ne papoušků.
Výtku i Vám." Rohlíky jsou drahé", to je snad vtip. Kolik těch korel byste musela mít, aby to bylo drahé krmení. Píšete chleba, snad né čerstvý. Pšenici nerozlousknou, musela by být namočená.
Korela je jeden z nejskromějších papoušků. Proso, oves nahý, ale i obyčejný, trochu slunečnice, tvrdý nebo namočený rohlík, nějaký zelený list nebo jablko a na tom vám odchová kupu mladých. O vápníku ve formě skořápek jste se zmínila a ještě trochu písku. Jen dodám, že korely spotřebují ve srovnání se stejně hmotnými papoušky hodně potravy.
Také jsem se setkal s majitelem, který se divil, že ptáci uhynuli a krmítko bylo plné. Jenže pouze slupek. I takoví lidé si koupí papoušky a nechají je uhynout hladem. Že papoušci, pěnkavovití semena loupu a nepolykají jako slepice nebo holubi, kosi a další by mělo být případnému zájemci známo.
Hlavně, že máme internet plný chovatelských informací. Jen umět číst.
.
Tak dobře, koupim něco ve zverimexu, proso a tu slunecnici oves me nenapadl mame ho doma pro kraliky. tak jsem jim ho tam nasypala.skoda ze me ty tri chudery zemrely ale něco sezobaly tak uvidim co dal.Ale jiste me to neodradi a koupim další.Jeste se chci zeptat, mam je v takovem lepsim kurniku, vybilenem po slepicich predek je pletivo a velky je asi dva metry, chovatel rikal ze jim to staci i přes zimu.
Zuzana205
napsal(a):
Tak dobře, koupim něco ve zverimexu, proso a tu slunecnici oves me nenapadl mame ho doma pro kraliky. tak jsem jim ho tam nasypala.skoda ze me ty tri chudery zemrely ale něco sezobaly tak uvidim co dal.Ale jiste me to neodradi a koupim další.Jeste se chci zeptat, mam je v takovem lepsim kurniku, vybilenem po slepicich predek je pletivo a velky je asi dva metry, chovatel rikal ze jim to staci i přes zimu.
Prosím tě, než si zase něco koupíš, sedni si k internetu a něco si o tom nastuduj. O chovu, výživě a chovatelském zařízení je tam toho dost i k jednotlivým druhům. Ta nejdřív čti a pak kupuj. A ten pan "chovatel" co ti je prodal, by se měl taky stydět. Prodat ptáky začátečníkovi a neříct mu základní informace - teda pokud je zná.
Pánové, nenechte cloumat svým majestátem - s velkou pravděpodobností je to trol...na rohlíky nemá, na přístup k netu ano, na několikanásobný nákup korel též, profil založen včera, jiná aktivita žádná.
Pro Zuzana205:
Rady padly od zkušených chovatelů, zda se podle nich zařídíte, je na vás. Co se týče vhodnosti ubikace pro zimní období, nelze jednoznačně odpovědět - záleží na tom, jaké má "kurník" zázemí, zda jste v horách či spíše v nížině a jakou péči jim v zimě můžete poskytovat. Za mne kurník pro korely na zimu spíše ne.
saola
napsal(a):
Pánové, nenechte cloumat svým majestátem - s velkou pravděpodobností je to trol...na rohlíky nemá, na přístup k netu ano, na několikanásobný nákup korel též, profil založen včera, jiná aktivita žádná.
Pro Zuzana205:
Rady padly od zkušených chovatelů, zda se podle nich zařídíte, je na vás. Co se týče vhodnosti ubikace pro zimní období, nelze jednoznačně odpovědět - záleží na tom, jaké má "kurník" zázemí, zda jste v horách či spíše v nížině a jakou péči jim v zimě můžete poskytovat. Za mne kurník pro korely na zimu spíše ne.
Přesně tak! Nereagujte, myslím, že se směje až se za břicho popadá, jak tady odpovídáte.
saola
napsal(a):
Pro Zuzana205:
Proc bych mela byt trotl, na korely me dal deda a byla jsem na brygade.Internet ma dnes každý pane ja ho mam od narozeni a plati ho naší a rohliky mi kupovat nechteji ze bych je pry zezrala.Vy jste všichni chytri hlavne ze dalším odpovidate. Jinak jsem koupila dnes zrnicka tak papkaj a jak často davate vodu? staci az ji vypiji?
Internet ma dnes každý pane ja ho mam od narozeni a plati ho naší
ale evidentně k ničemu
https://cs.wikipedia.org/wiki/Korela_chocholat%C3%A1
http://korela-klub.cz/odkazy/
jinak si jasná vydra na Ntou.
lupus4
napsal(a):
Internet ma dnes každý pane ja ho mam od narozeni a plati ho naší
ale evidentně k ničemu
https://cs.wikipedia.org/wiki/Korela_chocholat%C3%A1
http://korela-klub.cz/odkazy/
jinak si jasná vydra na Ntou.
Jak k nicemu, vzdit i ostatní se ptaji a mají internet, moc dekuji budu cist a pak dam vedet lupusi a vydra skalni si sam, mozna i bez ocasu.
Zuzana205
napsal(a):
Jak k nicemu, vzdit i ostatní se ptaji a mají internet, moc dekuji budu cist a pak dam vedet lupusi a vydra skalni si sam, mozna i bez ocasu.
Ptáka poznáš po peří a člověka podle jeho vyjádření.
Někdo vypadá jako hvězda, ale nesmí otevřít hubu, je po iluzi a je jedno zda je to puberťák, adolescent, dospělý nebo stařec. Vyjde to nastejno.
"Lidé mají se učiti pokud nejvíce možno. Lidé vzdělaní v podstatě lidmi jsou."
Je to více než 400 let, co to napsal J.A. Komenský.
I majitel internetu může být nevzdělaný hlupák, který se v tom co čte nedovede orientovat.
Zuzana205
napsal(a):
Proc bych mela byt trotl, na korely me dal deda a byla jsem na brygade.Internet ma dnes každý pane ja ho mam od narozeni a plati ho naší a rohliky mi kupovat nechteji ze bych je pry zezrala.Vy jste všichni chytri hlavne ze dalším odpovidate. Jinak jsem koupila dnes zrnicka tak papkaj a jak často davate vodu? staci az ji vypiji?
Jsi nebo jste trotl, jo dej jim močůvku nebo lužu, čím starší tím lepší.
Zuzana205
napsal(a):
No děvče přímo na tebe sedí známý vtip :
zpráva psychologa:
Vážená maminko, vyšetřil jsem vaše dítě i jeho učitele a mohu konstatovat, že vaše dcera není ani dislektik, ani disgrafik, dokonce není ani autista.Ten váš líný, arogantní, drzý a vulgární spratek je naprosto zdráv.
Dobrý den, vůbec nechci reagovat na tazatelku, protože pokud má někdo přístup na internet, dokáže odpovídat a zadat dotaz, tak je určitě gramotný na to, aby si ve vyhledávači zadal korela a zjistil, čím se živí...
Spíš pro ostatní - nepřijde Vám to podobné jako od Katky B, co měla 10 psů atd...? Asi jediné, co má smysl je na tyhle dotazy nereagovat...
LUKOV
napsal(a):
Internet vam na rozumu neprida, komu není z hury dano v apatice nekoupi. nebo lepe receno blbovi odpovi akorad zase blbec. Diskuze je o nicem. Tomas Sevcik Lukov Tel 723027221.
Pane, nebudu ověřovat Váš telefon ani jméno a bydliště. Jestli to souhlasí, tak si Vás velice cením na rozdíl od chytrých a zbabělých anonymů.
Já chápu, že se tu někdy objeví nějaký opravdu začátečník, který nemá zkušenosti a možná se i pro někoho "blbě" zeptá, ale ten příspěvek mi opravdu připadá jako Troll a s velkou pravděpodobností to tak i bude. Už z té věty: "rohliky nekupujem ze jsou drahy" usuzuji, že je to nějaký hloupý fórek a jeho autor velice dobře baví tím, jak tu ostatní diskutují a zbytečně se zde rozčilují. Tak se mu všichni ještě jednou zasmějeme , no je to náramně vtipné, ale všechno vtipné, co trvá dlouho, již není vtipné, ale velmi trapné