Zdravím chovatele a formou otevření diskuze žádám rady nejen pro mě...
Možná předčasně, ale řeším jak udržet v době mrazů v miskách tekoucí vodu. Dřív jsem to řešil pomoci ostatních, ale rád bych to vyřešil tak, abych tím nemusel nikoho jiného zatěžovat. Narazil jsem na výhřevné podložky pod napáječky pro drůbež, nebo výhřevné kameny do terárií.
Podělí se někdo o své zkušenosti? U podložek pod drůbeží napáječky jsem se dočetl, že je možnost popálení, nebo při užití plastových napáječek na topnou desku hrozí roztavení teplem od podložky. U topných kamenů do terárií naopak že maximální teplota na povrchu je cca 30 stupňů, při okolní teplotě 20-25 stupňů- při nižší teplotě to zřejmě nikdo nezkoušel.
Máte někdo své tipy nebo rady co a jak používáte? Díky za odpovědi, Venca.
Také tenhle problém každoročně řeším. S podložkami zkušenosti nemám, ale topné kameny dávám gekončíkům do terária. Bývá na nich napsáno, že udržují teplotu kolem 30 stupňů, tak by asi chtělo vyzkoušet, jak moc teplá voda bude. Navíc se musí zapojit do zásuvky. Nedovedu si představit, jak to bude fungovat ve venkovní voliéře. Snad ještě někdo poradí své zkušenosti.
Venca Škvor
napsal(a):
Zdravím chovatele a formou otevření diskuze žádám rady nejen pro mě...
Možná předčasně, ale řeším jak udržet v době mrazů v miskách tekoucí vodu. Dřív jsem to řešil pomoci ostatních, ale rád bych to vyřešil tak, abych tím nemusel nikoho jiného zatěžovat. Narazil jsem na výhřevné podložky pod napáječky pro drůbež, nebo výhřevné kameny do terárií.
Podělí se někdo o své zkušenosti? U podložek pod drůbeží napáječky jsem se dočetl, že je možnost popálení, nebo při užití plastových napáječek na topnou desku hrozí roztavení teplem od podložky. U topných kamenů do terárií naopak že maximální teplota na povrchu je cca 30 stupňů, při okolní teplotě 20-25 stupňů- při nižší teplotě to zřejmě nikdo nezkoušel.
Máte někdo své tipy nebo rady co a jak používáte? Díky za odpovědi, Venca.
Zdravím, já jsem to řešila vloni a i jsem našla speciální nádoby rovnou s kabelem, cena teda dost vysoká, ale budiž. Jenže než jsem se rozhodla, bylo po zimě, u nás v Jižích Čechách vloni zima nic moc, tak jsme to dávali dobře. Ale existuje to, pohledejte. Já teď odkaz nemůžu najít.
Tady něco, ale není to to ono, co jsem našla vloni.
https://www.kamir.cz/newsletter/2015-11-23-web.html.
Vyhříval jsem budky u hoodetů a použil jsem jednoduchou topnou fólii. Stačí časovač a provoz je za hubičku. JP
https://www.conrad.cz/topna-folie-samolepici-thermo-7-w-230-v.k189283.
Pomocou výhrevného kábla 5w v 400 ml napájačke som prezimoval kanáriky počas celej zimy. Hľadajte to v potrebách pre chovateľov hydiny.
Https://www.hradsky-sunk.cz/ostatni-sortiment-pro-drubez/tepelna-podlozka-pod-kloboukovou-napajecku-25-cm
Dobrý večer mám odzkoušeno asi cca do mínus 20.
Pěkný večer.