lupus4
napsal(a):
Mno tak registrován by měl být stále, že mu umřel majitel na KÚ neví..."dědicové" si tedy musí zažádat o duplikát RL + "žluťáku" (měl -li ho) + nahlásit změnu majitele
(jméno majitele + číslo kroužku, na dohledání stačí)
Jestli je neregistrovaný - máte smůlu...
Pročpak by měl být registrován stále? já počátkem roku registroval kusy, které registr neměly. Spíše mám pocit, že nyní v tomto načasování a v tomto případě bude záležet na vstřícnosti úředníka na ŽP,.
vmakovicky
napsal(a):
Registrácia papagájov sivých "žako" už existovala aj v minulosti do roku 2010 a záleží či ten krúžok je CITES krúžok.
To máte pravdu, ale v letech 2010-16 nebyla povinnost registrovat, pokud se kroužkovalo tak povětšinou kroužkem s uvedeným rokem - bylo to praktičtější než nic neříkající šestimístné číslo na cites kroužku. V každém případě musí existovat nějaké výjímky z toho kolotoče povinností, přece nemůže být v praxi něco na způsob - majitel zemřel, ptáka vám tedy zabavíme nebo utratíme. Navíc jen obyčejný registrační list vás neopravňuje k prodeji či ke změně majitele, k tomu musí být "žlutá" vyjímka.
Uživatel s deaktivovaným účtem

anuš
napsal(a):
Dobrý den, zajímalo by mě za kolik se tito neregistrovaní ptáci prodávají.
Cena je stejná jako u registrovaných. Šikovní vědí jak si je zlegalizovat
stepka
napsal(a):
Myslíte těmi "šikovnými" podvodníky?
Ano tak je to asi myšleno.Ale smrt chovatele a po něm zbylí papoušci bez registrace nemohou být automaticky po smrti zaregistrováni.To by byla orná půda pro pašeráky.Každé úmrtí kohokoliv i nechovatele by bylo automaticky použito k legalizaci pašovaných jedinců.
Klo
napsal(a):
Ano tak je to asi myšleno.Ale smrt chovatele a po něm zbylí papoušci bez registrace nemohou být automaticky po smrti zaregistrováni.To by byla orná půda pro pašeráky.Každé úmrtí kohokoliv i nechovatele by bylo automaticky použito k legalizaci pašovaných jedinců.
Takže jak byste to viděl? Možností zase tolik není!
- Mít ho nadále doma bez registrace (myslím že tak je drženo velmi mnoho jedinců pap. žako )
- Nechat si ho zabavit ( kdopak by to udělal - tedy dobrovolně?)
- Utratit ho (řešení hrozné, je na stejné úrovni jako utracení pašovaných jedinců!)
- Nebo hledat řešení - možnou registraci s benevolencí ŽP? Jsem přesvědčen že na většině odborů ŽP pracují lidé !
-Po úmrtí majitele je možné je možné aby papoušek změnil majitele !
Pokud se mládě vylihlo od roku 2010 až 2016 tedy kdy se nemuseli mít registraci a žlutý Cites. A třeba se k vám tyto ptáci z této doby 2010 až 2016 dostali až nyní tak vam je zaregistruji ale nevystavi vám na ně žlutý Cites. Teď to řeším minulý měsíc jsem dostal Žaka úplně bez registru a Citesu, tak registrace proběhla v pohodě ale chtěl jsem zažádat o žlutý Cites a už to nejde tak lehce protože nemůžu prokázat původ i když jsme zjistili hned majitele od koho toho Žaka koupily. Tak teď když o žlutý Cites požádám tak to bude schvalovat ČIŽP jestli to půjde vystavit na tento kus.