Dobry den, co tu většinou ctu tak jsou tu jen většinou dotazi na tyto skoro obycejne druhy.Nekdy otázky az téměř neuveritelne jako kdyby to psali deti skolniho veku, a odpovidaji jim takove kapaciti.Zda se me to nejak dosti podezrele a to nejenom z duvodu ze tech odpovídajících je strasne nejak malo, vzdy skoro ti jedni a sami. No a co se tyce ostatních druhu vzdyd nejsou na vymreni, nebo je opravdu zajem o to obycejne a levne!
Dobrý den, většinou sem píší začínající chovatele. A take ty běžné podle vás obyčejné druhy mají jako své první chovance. A tak to je správné. Naučit se na běžných celkem snadno chovatelských druzích. Občas se najde někdo začínající hned s arou, ale to není podle mě ta správná cesta. A s odpovídáním je to tak, ze odpovídají lidé, kteri chtějí poradit a pomoci ostatním, aby nedělali stejně chyby jako oni když začínali. Tak to mám i já. Také mě už ale někdy nebaví odpovídat stále na stejné dotazy. No a pak tu jsou ještě tací, kteří se sem chodí pohadat a urážet. Pro ně to je asi zábava nebo krácení volné chvíle.
Hezký den.
were
napsal(a):
Dobrý den, většinou sem píší začínající chovatele. A take ty běžné podle vás obyčejné druhy mají jako své první chovance. A tak to je správné. Naučit se na běžných celkem snadno chovatelských druzích. Občas se najde někdo začínající hned s arou, ale to není podle mě ta správná cesta. A s odpovídáním je to tak, ze odpovídají lidé, kteri chtějí poradit a pomoci ostatním, aby nedělali stejně chyby jako oni když začínali. Tak to mám i já. Také mě už ale někdy nebaví odpovídat stále na stejné dotazy. No a pak tu jsou ještě tací, kteří se sem chodí pohadat a urážet. Pro ně to je asi zábava nebo krácení volné chvíle.
Hezký den.
Omlouvám se, jestli se tím někoho dotknu, ale nevím, proč je pro někoho takový problém to, že se zde ptají začátečníci a že jim někdo již pokročilý odpoví? Každý se prostě jednou učil a v dnešní době, kdy existuje internet a diskuze, se prostě lidé takto ptají. Koho to obtěžuje, tak přeci nemusí odpovídat ne? Mě nikdo také nenutí, abych odpovídala a když nechci, neodpovídám, ale to už musí být opravdu hodně provokující dotaz. Přesto ale v drtivé většině nemám problém odpovědět a třeba i vícekrát na na tentýž dotaz. Jsem na rozdíl od jiných ráda, že mohu pomoct.
Ano, druhá věc jsou tzv. trollové, kteří se tu vyskytují a mají neskutečnou zábavu z toho, že tu naštvou polovinu diskutujících. Takové dotazy však stačí ignorovat.Oni přesně čekají na to, až se člověk naštve. Ale občas jsou lidé, kterým prostě nebyla dána do vínku kdovíjaká inteligence, ale ti nejsou zlí a aspoň se snaží, byť se hloupě zeptají na triviální věc, já to ocením, protože raději se x krát blbě zeptat, než udělat nějakou fatální chybu, která by ohrozila zdraví a život zvířete a člověka mrzela. Tak to prostě neřešte. Nechcete-li odpovídat, tak diskuzi opusťte, odpoví někdo jiný.
A co se druhů týče, tak to je velmi individuální, někdo má rád malé papoušky, někdo střední a někdo ty velké. Někdo chová psy někdo kočky, někdo potkany, někdo velká hospodářská zvířata a někdo malá. Někdo chová vše uvedené.To je na každým chovateli, co mu vyhovuje. Menší papoušci nejsou nároční na péči a také finančně, jako ti velcí. Velký papoušek také potřebuje neustálou společnost, buďto svého druhu, nebo minimálně člověka.
Každý chovatel také neodchovává a nezabývá se šlechtěním, které je také velmi náročné co do péče, tak do financí. Oproti tomu někteří mají svoje svěřence ochočené a mají je jako členy rodiny a chtějí pro ně také to nejlepší a byť mi tu bude někdo namlouvat, že tomu tak není, jsou "mazlíčkáři" co třeba za malého papouška dají neskutečné výlohy za veterináře, jen aby jej zachránili, zatímco by nad takovým zvířetem jiný chovatel dávno zlomil hůl a to proto, že jim na tom jednoduše záleží.
Někdo chová 20 druhů, jiný je věrný jednomu jedinému, ikdyž by mohl chovat třeba i další druhy. Já také chovám víc jak 10 let jen korely, odchovávám i mladé, ale letos pravděpodobně naposled a nebo v budoucnu budu chovat jen velmi omezeně, jelikož už není takový zájem a množit je bezhlavě nemá smysl. Ale ikdyž se mi velcí papoušci moc líbí a mohla bych si pořídit alespoň jednoho či dva, tak to neudělám, protože bych jim nemohla poskytnout takovou péči, kterou potřebují. Velký papoušek má úplně jiné nároky a pokud je navíc ochočený, je to jako malé dítě, co nikdy nevyroste, které potřebuje neustálou péči třeba i na více než 30 let.
Proto nechápu, že se nad tímhle někdo pozastavuje. Chápu však na druhou stranu, že odchovy těch menších papoušků by neměly být v takovém obrovském množství a na úkor kvality odchovanců, což mnozí chovatelé dělají a to u těch větších a hlavně vzácnějších druhů jen tak nelze. Ale to už jsme trochu jinde...
zdarasilu
napsal(a):
Dobry den, co tu většinou ctu tak jsou tu jen většinou dotazi na tyto skoro obycejne druhy.Nekdy otázky az téměř neuveritelne jako kdyby to psali deti skolniho veku, a odpovidaji jim takove kapaciti.Zda se me to nejak dosti podezrele a to nejenom z duvodu ze tech odpovídajících je strasne nejak malo, vzdy skoro ti jedni a sami. No a co se tyce ostatních druhu vzdyd nejsou na vymreni, nebo je opravdu zajem o to obycejne a levne!
Tak nevím jestli nejste sám dítě školního věku.Podle počtu hrubek bych řekl že se čtyřkou z češtiny.
To že se tu snaží poradit začínajícím lidé kteří již chovají ptactvo dlouhá léta je myslím plus.
Kdo nechce tak neradí. Když vidím že již na otázku bylo odpovězeno stejně jak bych odpověděl já, přidám plus. Že byl dotaz jenom, podle Vás na obyčejnou andulku na tom přece nic nemění.
Andulka má právo na spokojený život stejně jako Ara nebo Amazoňan. A že stojí jenom stovku? jsou Andulky i za tisíce. I ta za sto má ale právo na život, tak nechápu, že to někoho pohoršuje.
Mě kdyby to vadilo tak to nečtu.