Kakariki RC pouze 3 prsty na obou nozkach.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.9.2017 15:47
lada3

XXX.XXX.180.251

Dobry den,

dnes jsem si vsimnul, ze u letosnich odchovu kakariki, ze 4 mladat, mají dve mladata jen tri prsty na noze.
Obema vadnym jedincum schazi zadni prst na kazde noze.
Nikdy jsem se s tim nesetkal, ptaky prodal a s kupujici se dohodl na pripadnem vraceni.

Rad bych se zeptal zda se s tim někdo setkal a jestli je tento papousek pouzitelny do chovu,
aby jeho odchovy nemely stejny problém.

19.9.2017 18:24
janos

XXX.XXX.97.159

lada3 napsal(a):
Dobry den,

dnes jsem si vsimnul, ze u letosnich odchovu kakariki, ze 4 mladat, mají dve mladata jen tri prsty na noze.
Nikdy jsem se s tim nesetkal, ptaky prodal a s kupujici se dohodl na pripadnem vraceni.

Rad bych se zeptal zda se s tim někdo setkal a jestli je tento papousek pouzitelny do chovu,

Jednoduho rodičía im odhrizi ešťe ked boli maličké.neni to dedičné.

19.9.2017 18:56
pterodactyll

XXX.XXX.190.103

lada3 napsal(a):
Dobry den,

Neznám podmínky Vašeho chovu, ale dovolil bych si typnout jak k tomu došlo.
Když jsem začínal s chovem Kakariků stalo se mi to u jednoho mláděte rovněž.
Protože budky kontroluji vím jak se to stalo.
Našel jsem mládě jak má přischlý trus na noze, bylo ještě malé.
I když jsem se ho snažil odmočit a očistit, zadní prst již byl pod nánosem zčernalý, odumřel a odpadl.
Mláděti to nikterak nevadilo, naučilo se vše i o třech.
Pochopitelně mechanické poškození, nemůže být dědičné.
Dnes každý týden mladé dám do krabice a všechna hnízda vyčistím a znovu podestelu hoblinami.
Již se to nikdy neopakovalo.Trus bývá agresivní natolik, že to obalené noze nedělá dobře.Když je mladé moc malé, stát se to může.V přírodě se nedá nic dělat ale doma ano.
To že by jim rodiče okusovali prsty se mi tedy nezdá.

19.9.2017 19:29
lada3

XXX.XXX.180.251

Dekuji za názory.
Nemyslim si ze by chybejici prsty byly mechanicky odstranene.
Paklize je to nečistotou v hnizde, dobře, sice se to nikdy nestalo, prubezne menim podestýlku, ale muze byt.
Zarazilo me to, protože je to u dvou jedincu a na obou nozkach, chybi vždy zadni vnitrni prst.
Nejsem odbornik, proto me napadlo, jestli to nemůže byt nejaka geneticka vada.

Pokud je to jak tvrdite, jsem jedine rad.

19.9.2017 19:35
pterodactyll

XXX.XXX.190.103

No jestli je to na obou nohách, divné to je. To už bych se tedy nesázel, že k tomu došlo, jak jsem popsal. Stejně ale nevěřím že by se to stalo geneticky. Tyhle prstíky bývají velmi drobné a proto zranitelné.

Přidejte reakci

Přidat smajlík