Zdravím,
Prosím o radu nemám poblíž bydliště žádnou veterinu.
Mám 2letého samečka andulky. Tahá pravou noh, je pro něj obtížné šplhat. Větsinou leží na bříšku. Pije, jí, občas si povídá se zrcátkem. Měl výtok z nosu který jsem zredukovala solným čištěním nozder, vyhřívánim klece. Může se jednat o nějakou neurologickou vadu dkrz nachlazení? Jsou i jiné případy ochrnutí? Lítá dobře, dostal čerstvé větve pro šplh, drápky v ucházející délce zapraveny, na zlomenou nožku to nevypadá-z mého pohledu (nejsem odborník, chovám ptáky jen cca 15 let prozatím bez problémů, teď si ale nevím rady).
Děkuji moc za každou radu, slovní podporu.. je to člen rodiny, nerada bych jej ztratila.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1
Chovate ptaky 15let a nevite si rady, to snad nemyslite vazne.Andulek je dostatek a i když vam to pripada krute clovek by mel umet svůj chov redukovat a selektovat.Kdyz budeme kazde zvire zachranovat dopadne to jak u lidstva.
nemlen
napsal(a):
Prosím jen o radu, podobné zkušenosti zda lze řešit pokud ptáček žere, pije, čistí se, občas prozpěvuje... už po většině nemůže ani na druhou nohu. Veterina děs, nedá se domluvit, další nejbližší mám přes 100km.
Poslal som Vam internu spravu. Môžem s Vami komunikovať prostredníctvom interných správ...
Nemám velkochov. Papoušek je pro mne člen rodiny. Od velkého papouška po drobné, ale chovám jen počet, kterému jsem schopna věnovat dostatek času a péče. Nikdy problém nebyl. Ptáci byly zdraví a nezažila jsem žádné velké lapálie. Konkrétní jedinci se dožily krásného věku, který odpovídá odhadům délky života a většina mě v životě doprovází i nyní. Není mi 30,40 ani 50 let. Chovám převážně papoušky kteří se dožívají věku kolem 70-80 let a věřím že pokud se nic nepřihodí, budeme spolu trávit čas i nadále. Vím že andulek je dostatek, stejně jako nás lidí. Ale nevzdám to jen kvůli neschopnosti komunikace místní veterinární stanice.