Dobrý den,
mám doma mladou andulku, asi dva týdny. První týden byl v pohodě, ale ted nechce být vůbec v kleci. Přes den to nevadí, může si lítat po pokoji i na chodbě, má ptačí strom a dost hraček tak si vyhraje ale stejně nejraději sedí mně za krkem. Problém ovšem nastává večer kdy je čas jít spát, zavřu ji do klece a ona strašně vříská a snaží s dotat ven, poletuje po kleci, zobe mříže atd. Bojím se aby si neublížila, protože tím jak skáče a poletuje po kleci tak někdy spadne na dno. Trvá to asi patnáct minut než se uklidní, ale když mě slyší tak to začne nanovo. Myslíte, že si časem zvykne být v noci v kleci klidná?
A co klec přikrýt, hned jak do ní andulku dáte? Taky zkuste klec dát ke zdi nebo do rohu, jestli nemáte, případně něčím přikrýt zhora, aby v ní bylo útulněji. Krmení dávejte jen do klece - i když bude venku, tak ať se naučí chodit najíst tam. Časem by si měla zvyknout, že v kleci je doma, že se tam chodí jíst a spát a není to za trest. Mějte s ní trpělivost, je to ještě děcko :) ale určitě to půjde.