Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.10.2017 14:54
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.166.76

Touto cestou prosím o názory na půdní voliéru 6x7,5m o výšce 2,5m, jedná se o nevytápěný prostor přímo pod střechou bez zateplení nebo izolace se dvěmi velkými okny ve štíte, které se dají otevřít, nechci tento prostor rozdělit na několik menších volier, jsem zastáncem velkých volier, doma již mám rozestavěnou 8,5x6m o výšce 3,2m a druhou 6x5m o výšce 2,5m a komplex několika volier v řadě s výlety 3x3m s výškou 2,2m. jde mi o to jak se tento půdní prostor bude chovat v létě v teplých měsících, jelikož je voliéra přímo pod střechou, aby se nepřehřívala nad přijatelnou normu ptactva, nikdy jsem půdní chov neměl tak nemůžu soudit, obracím se na vás s prosbou o radu, především na ty co zkušenost s podobným zařízením mají a také co tam chovají z osazenstvo. děkuji Luboš.

13.10.2017 16:16
lupus4

XXX.XXX.4.187

V létě nejspíš

na zimování dobrá.

13.10.2017 18:53
pterodactyll

XXX.XXX.35.9

Bojím se, že když nebudete střechu nějak izolovat, tak je v létě upečete. Navíc vzduch je pod střechou nedýchatelný. Již jsem nad tím rovněž uvažoval, mám také nevyužité prostory. Kdyby měli možnost výletu na vzduch a na půdě jen nocovali, tak snad při dobrém větrání. Na zimu dobré, ale nevím jak vy, ale já bych se zase bál nedostatku světla, takže přisvítit.
Zimovat Austrálie by se tam dala.

13.10.2017 19:31
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Luboš Jedlinský napsal(a):
Touto cestou prosím o názory na půdní voliéru 6x7,5m o výšce 2,5m, jedná se o nevytápěný prostor přímo pod střechou bez zateplení nebo izolace se dvěmi velkými okny ve štíte, které se dají otevřít, nechci tento prostor rozdělit na několik menších volier, jsem zastáncem velkých volier, doma již mám rozestavěnou 8,5x6m o výšce 3,2m a druhou 6x5m o výšce 2,5m a komplex několika volier v řadě s výlety 3x3m s výškou 2,2m. jde mi o to jak se tento půdní prostor bude chovat v létě v teplých měsících, jelikož je voliéra přímo pod střechou, aby se nepřehřívala nad přijatelnou normu ptactva, nikdy jsem půdní chov neměl tak nemůžu soudit, obracím se na vás s prosbou o radu, především na ty co zkušenost s podobným zařízením mají a také co tam chovají z osazenstvo. děkuji Luboš.

Pane. Strop jednoduše a ne draze tepelně částečně izolujete, ale.
To nošení odpadu z podlahy atd. Z kolikátého patra? Do 4. let Vás to přestane bavit. Z tohoto důvodu jsem skončil s půdními voliérami pro papoušky i holuby. Pro několik párů to není problém.

13.10.2017 22:26
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

Já mám ve voliéře na půdě ptáky hlavně kolem Silvestra a za velkých mrazů, ale v létě jsou na půdě tropy a to by ptáci trpěli. Myslím že i s odchovem by byly problémy, protože tam je větší sucho než na zahradě.

15.10.2017 21:03
Zpěváci Ústí

XXX.XXX.11.21

Léta bez problémů, vedro ano - ale to je v Austrálii také :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík