Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.12.2017 11:04
dusan4

XXX.XXX.37.18

Dokladám foto dvou samců kdy jsou dva měsice po odhalení a nějaké ty léky pod křídlo a nevím jestli to trvá někdy tak dlouho než se jim ozobí vrátí do normalu.díky.

16.12.2017 20:55
josef26

XXX.XXX.144.38

Používam ivomec na svrab a do 3 dnu vidim že zabirá.

17.12.2017 15:09
ONV

XXX.XXX.217.86

dusan4 napsal(a):
Dokladám foto dvou samců kdy jsou dva měsice po odhalení a nějaké ty léky pod křídlo a nevím jestli to trvá někdy tak dlouho než se jim ozobí vrátí do normalu.díky.

Namaž to stolním olejem. Pokud to je vápenka za týden je pryč.

17.12.2017 20:20
josef26

XXX.XXX.144.38

Olej je na... vypomuže nen na chvilku ale nezabije všecky roztoce.olej se používa na svědivost ale v ranném stadium ne.když se olej dostane do očí tak může způsobit problém očí.

18.12.2017 12:07
Alkonost

XXX.XXX.236.154

josef26 napsal(a):
Olej je na... vypomuže nen na chvilku ale nezabije všecky roztoce.olej se používa na svědivost ale v ranném stadium ne.když se olej dostane do očí tak může způsobit problém očí.

Souhlasim olej je jen na zmirneni priznaku, NIKOLI lek
s ivomecem mam take velmi pozitivni skusenosti, vecinou se dava kapka pod kridlo a za 14ct dni zopakovat a je komplet po problemu...
Take se vyplati dukladne vycistit Klec/volieru.

18.12.2017 18:22
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Alkonost napsal(a):
Souhlasim olej je jen na zmirneni priznaku, NIKOLI lek
s ivomecem mam take velmi pozitivni skusenosti, vecinou se dava kapka pod kridlo a za 14ct dni zopakovat a je komplet po problemu...
Take se vyplati dukladne vycistit Klec/volieru.

Souhlasím s doporučeními. Podle fotky to není nic akutního, zvlášť ten zelený je v pohodě.. Možná by to ten olej zvládl. Dejte Ivomec podle rad, bude po problému. Šťasten ten, kdo má takovéto jednoduché problémy u drahých ptáků.
A k dotazu. Pakliže roztoči zahynou, trvá určitou dobu, než se vše odloupe a nahradí novou pokožkou. Nikdy jsem nezkoumal jak dlouho to trvá a tak neodpovím. Ať se ozvou chytřejší.

19.12.2017 23:50
laik560

XXX.XXX.72.180

Ozobí bych potřel olejem, denně několikrát vyměnil vodu na okoupání a hlavně potřebuje něco akutně k okusu - čerstvé větve vrby nebo jabloně a tvrdý chleba - ten zobák je děsný. Jinak v tom nehledejte vědu, tu nechte poslancům.

20.12.2017 19:14
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

dusan4 napsal(a):

Přišlo 5 rad a jak se v tom má tazatel vyznat?
Olej jsem používal v r.1969, nic jiného na vápenku tehdy nebylo. Základem bylo zamezení dýchání a zadušení parazitů. Dnes jsme dál. Jediným kliknutím vyjede Arpalit, Ivomec a další účinné zahraniční přípravky, abych nedělal reklamu. Jediným ošetřením většina zákožek hyne.
Jediný klad oleje je, že nemá žádné negativní dopady na organizmus ani přírodu.
Dnešní preparáty mají super reference, ale ty byly i v době, kdy jsme sypali DDT a jásali nad výsledkem. Kdo to zažil mně rozumí.
Nesouhlasím s tím, že ten zobák je strašný, neobroušený. Viděl jsem skutečně přerostlé zobáky, které bylo třeba odštípat.
Vápenka dnes není problém, třeba sledovat, protože pár potvůrek ošetření přežije a jsou u nás znovu.

21.12.2017 19:19
joses

XXX.XXX.152.218

Použít Ivomek pod kýídlo na holé tělo, použít tuk a potřít mista s váenkou, ucpou se otvory a rozpoč uhynou.

31.12.2017 11:30
david1

XXX.XXX.169.209

Dobrý den obracím se na vás z prozbou vápenku mám v chovu poprvé teda doufám zě jde o vápenku použil jsem olej jako první krok Ivomek teď před silvestrem jen se chci ujistit že jde opravdu o vápenku samce jsem izoloval od ostatních zbylé hejno je bez přiznaku.

31.12.2017 12:08
pterodactyll

XXX.XXX.35.2

No to máte již ve velmi pokročilém stadiu.Bude to v celé kleci. Budete muset přeléčit všechny. Vyměnit bydla, desinfikovat.

31.12.2017 12:13
david1

XXX.XXX.169.209

Dneska už nové bidla sice neseženu ale děkuji za radu jakmile pořídim Ivomec tak léčbu nasadím u všech bohužel je to samec který je hodně plachý a nikdy nevydržel na jednom místě těžko se ho dalo skontrolovat.

31.12.2017 12:20
david1

XXX.XXX.169.209

Mohl bych poprosit někoho s chovatelů o odkaz na stránky s prodejem ivomce popřípadě o radu kde se dá sehnat na internetu jsem jen našel že agzistuje a na co všechno se používá ale né kde ho koupit.

31.12.2017 12:23
barabán

XXX.XXX.144.116

david1 napsal(a):
Mohl bych poprosit někoho s chovatelů o odkaz na stránky s prodejem ivomce popřípadě o radu kde se dá sehnat na internetu jsem jen našel že agzistuje a na co všechno se používá ale né kde ho koupit.

Pouze u veterináře.

31.12.2017 12:29
david1

XXX.XXX.169.209

Aha děkuji za informaci.

31.12.2017 13:55
kkki

XXX.XXX.54.213

david1 napsal(a):
Dneska už nové bidla sice neseženu ale děkuji za radu jakmile pořídim Ivomec tak léčbu nasadím u všech bohužel je to samec který je hodně plachý a nikdy nevydržel na jednom místě těžko se ho dalo skontrolovat.

Proč dnes bidla neseženete?Vždyť všude rostou stromy z kterých se dají bidla nařezat.K.

31.12.2017 17:00
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

kkki napsal(a):
Proč dnes bidla neseženete?Vždyť všude rostou stromy z kterých se dají bidla nařezat.K.

Konečně dobrá rada.
Je Silvestr, tak trochu humorně, ironicky a nebo jinak moje reakce.
V každém i velkoměstě je park a lze ustřihnout větvičku na bidlo, dokonce pro mrňouska andulku. Nebo už umíme nakupovat zbytečnosti jen supervekoobchodech? Asi jsme na tom pořád moc dobře. YASnad to jednou to skončí.
Já na dotaz odpověděl dvakrát, myslím solidně, odezva žádná.
Primitivní tzv. vápenka desítky let diskutované téma, dnes ten nejmenší problém chovu exotů. Přátelé, já žasnu, kam spějeme.

31.12.2017 18:20
david1

XXX.XXX.169.209

Omlouvám se lidem které jsem pohoršil svou neschopností sehnad bidla do venkovní voliery včera jsem slavil svátek dneska silvestr za volant nesednu jsem rád že jsem stizhul na místni veterině obědnat ivomec ale pro některé sem stejně udělal málo.

31.12.2017 18:31
ONV

XXX.XXX.217.86

david1 napsal(a):
Omlouvám se lidem které jsem pohoršil svou neschopností sehnad bidla do venkovní voliery včera jsem slavil svátek dneska silvestr za volant nesednu jsem rád že jsem stizhul na místni veterině obědnat ivomec ale pro některé sem stejně udělal málo.

Ještě se doučit češtinu a všechno bude ok.

31.12.2017 18:53
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

ONV napsal(a):
Ještě se doučit češtinu a všechno bude ok.

Tak pane, i já se mnohokrát překlepnu. Vynechané písmeno, malé místo velkého. Objednat není obědvat, jiný zákad, dnes kořen slova jednat bez ě.
K věcné odpovědi david1 nemám žádnou kritiku. S takovýmto člověkem jsem schopen jednat, ikdyby neznal hy chy ky ry dy ty ny.
Šťastný nový rok všem i netolerantním.

31.12.2017 19:01
pterodactyll

XXX.XXX.35.2

david1 napsal(a):

Klid, je Silvestr. Šťastný Nový rok. Po novém roce to doženete. Bidla to chce stejně měnit až po podání léku. S tím se nic neuspechá.Jo a píšu z telefonu, tak možná s překlepy, moc na to nevidím.

2.1.2018 16:04
david1

XXX.XXX.88.115

Přeji všem šťastný nový rok dnes sem navštívil veterináře který mi prodal Ivomec 1% roztok v iněkční stříkačce tvrdil že to dál ředit nemusím ikdyž věděl že se jedná o vápenku u andulek ale rači se chci ujistit jaký je váš názor na koncentraci roztoku děkuji moc.

2.1.2018 16:13
david1

XXX.XXX.88.115

Také mne udivil nároz že pro menší stres při odchytu ptactva jde tento zortok aplikovat na bidla má někdo skušenost s touto aplikaví léku?

Přidejte reakci

Přidat smajlík