Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.1.2018 11:55
fanynka

XXX.XXX.87.241

Dobrý den, již druhá andulka během půl roku vypadá, že je slepá.Kdyz jdu do voliéry, nevidí mě, z až na ni chytnu, odletí.Jak je možné, když byla celou dobu v pořádku, měla i samičku. Děkuji za radu.

1.1.2018 13:14
emill

XXX.XXX.104.1

Máte velice málo informací, např. kde andulky jsou, v jakém prostředí se nachází, z kolika kusů 2 osleply... Píšete, že vypadá, že oslepla. Jak se chová, když nejste ve volieře, jak se strefí na bidlo, když přeletí, najde v pohodě krmení?

1.1.2018 13:33
fanynka

XXX.XXX.87.241

Mam krmitka na pletive, vsimla jsem si, ze tam posedava, ostatni andulky uleti, kdyz prijdu.Ona ne, nevidi, a z se ji dotknu, uleti.Pred pul rokem jsem to mela take tak, jsou to duhovky.Mam i normalni andulky.A tam je vse v poradku.

1.1.2018 14:12
emill

XXX.XXX.104.1

Nemohou být příbuzné? Mohlo by se jednat o genetickou vadu.

1.1.2018 14:24
fanynka

XXX.XXX.87.241

Měla jsem dva páry, dva roky a samečci jsou příbuzné.Ale proč až teď takové problémy.

1.1.2018 18:40
pterodactyll

XXX.XXX.35.2

Dobře uletí. Jak přistane? naráží do pletiva? Padá z bidla?
Podle čeho usuzujete, že je slepá? Co když je jenom krotká, prostě se nebojí.
Teprve když jí splašíte tak popoletí. Nechce se mi věřit že je slepá.
Žere? Musíte to lépe popsat.

5.1.2018 21:12
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

pterodactyll napsal(a):
Dobře uletí. Jak přistane? naráží do pletiva? Padá z bidla?
Podle čeho usuzujete, že je slepá? Co když je jenom krotká, prostě se nebojí.
Teprve když jí splašíte tak popoletí. Nechce se mi věřit že je slepá.
Žere? Musíte to lépe popsat.

Slepého ptáka lze poznat, tak jak napsal pterodactyll.
Mám slepého uklekta. Nikdo to na něm nepozmá. V létě ve voliéře, v zimě doma ve 2 m kleci.
Samici krmí, leze za ní do budky. Samice 2 roky čistá vajíčka. Jdou do 4. roku.
Chci to zkusit, zda odchovají. Když vidím, jak samice žadoní a on ji krmí, tak doufám.40 let chovám penanty, nikdy jsem je neviděl se pojímat a odchoval jsem desítky mladých.
Amazonci černotemenní se páří pořád, z literatury to je známo a odchov 1 krát ročně. Alexandři čínští, páření pořád a odchov u jednoho páru ze tří. Ale záleží na věku. Amazzoňani modročelí. Páření nezjištěno, krásný odchov. Amazoňani oranžovokřídlý. Tok, páření, hrabání v budce a za 6 let ani vajíčko. Pohlaví DNA. i vizuálně jasné.
Odbočil jsem od otázky, ale snad to někomu bude v něčem dobré.

5.1.2018 21:39
fanynka

XXX.XXX.87.241

Je určitě slepý, nevidí mě, kroužim kolem něj rukama, neleká se.Ostatni, jakmile vstoupím do voliéry uletí.Když jsem andulky kupovala, je to druhý rok, byl v pořádku.

6.1.2018 08:29
pterodactyll

XXX.XXX.35.2

fanynka napsal(a):
Je určitě slepý, nevidí mě, kroužim kolem něj rukama, neleká se.Ostatni, jakmile vstoupím do voliéry uletí.Když jsem andulky kupovala, je to druhý rok, byl v pořádku.

Podle toho to nepoznáte, dělá něco z toho co jsem psal poprvé?
Když tak strčíte jenom ruku, necítí se ohrožený a tak sedí, teprve když vstoupíte cítí ohrožení a klidí se z cesty.
Zkuste ho opatrně brát na prst a ne ho plašit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík