lupus4
napsal(a):
Neexistuje
Zdravím, to asi nemyslíte vážně. Není jeden důvod, proč by neměla existovat. Že je obtížné ji identifikovat z hlediska fenotypu, to je samozřejmé. Ale kombinace mutací dominantní a vázané na pohlaví je normální a kontrolním pářením zcela jasně je prokazatelná.
Tak lutino (u andulek) je červenooká žlutá, sv.lícní znaky a letky, vázaná na pohlaví
bez kresby
perlová - je kresba, dominantní,1F se projeví ve kresbě,2F je žlutá (v zelené řadě)
s normálním okem atd...což ovšem není lutino
perlová buď tedy je a projeví se, nebo není (nemáme anče štěpící na perly)
pokud si to vykládám špatně, rád se nechám poučit
lupus4
napsal(a):
Tak lutino (u andulek) je červenooká žlutá, sv.lícní znaky a letky, vázaná na pohlaví
bez kresby
perlová - je kresba, dominantní,1F se projeví ve kresbě,2F je žlutá (v zelené řadě)
s normálním okem atd...což ovšem není lutino
perlová buď tedy je a projeví se, nebo není (nemáme anče štěpící na perly)
pokud si to vykládám špatně, rád se nechám poučit
Kombinace lutino perlová je samozřejmě možná. Můžete je odchovat hned v první generaci, když spojíte samce lutino a perlovou samici tak odchováte lutino perlové samice.
atobajus
napsal(a):
Kombinace lutino perlová je samozřejmě možná. Můžete je odchovat hned v první generaci, když spojíte samce lutino a perlovou samici tak odchováte lutino perlové samice.
Teoreticky je mi jasné, že to lze
tak ze spojení 1,0 lutino x 0,1 SZ perlová (1F) budou
zelení 1,0 z toho půlka bude štěpit na ina,
a 0,1 ino + 1/2 0,1 ino perlová (1F)
Jen jak pták bez jakékoli kresby (lutino) má perlovou kresbu ?
Při definici lutina jako celožlutého, jen letky a rýdovací pera světlá až bílá, s červenýma očima...mi tu chybí prostor pro kresbu...
jde-li o různé "nádechy" barev a kresby a jde stále o lutina, tož dobrá...
Rodiče:
1,0 šedý perlový/modrý/ino + 0,1 fialová (D modrá SF Violet) -první foto vlevo + oko na předposlední
1,0 šedý perlový/modrý/ino + 0,1 zelená/modrá - první foto vpravo + oko na poslední, dala s modrým modrého perlového samečka a normální modré...
Při kombinaci perlové kresby a ino dochází k na pohled vymizení kresby, ale v genetické výbavě zůstává.
vabl
napsal(a):
Rodiče:
1,0 šedý perlový/modrý/ino + 0,1 fialová (D modrá SF Violet) -první foto vlevo + oko na předposlední
1,0 šedý perlový/modrý/ino + 0,1 zelená/modrá - první foto vpravo + oko na poslední, dala s modrým modrého perlového samečka a normální modré...
Při kombinaci perlové kresby a ino dochází k na pohled vymizení kresby, ale v genetické výbavě zůstává.
Přesně o to jde lupovi, nemýlím-li se.
Geneticky zvíře perlové bude, fenotypově ale ne, protože lutino žádnou kresbu nemá.
A ino perlové musí tedy mít červené oko
rozumím - li tomu, že lutino, kromě lipochromu nemá žádnou jinou barevnou látku
tak vymizí jakákoli kresba, (rovná i perlová)
Při kombinaci perlové kresby a ino dochází k na pohled vymizení kresby, ale v genetické výbavě zůstává
se "tluče" s "poučkou", že buď perla je má-li alespoň 1F, nebo není a postrádá to logiku, páč pak proč ne i ino rovné ?
lupus4
napsal(a):
Při definici lutina jako celožlutého, jen letky a rýdovací pera světlá až bílá, s červenýma očima...mi tu chybí prostor pro kresbu...
Dobrý den môžete vysvetliť prečo je z tohto oschovu len polovica 1.0 štepitelných na ino? Ďakujem Vám za odpoveď.
lupus4
napsal(a):
je z tohto oschovu len polovica 1.0 štepitelných na ino? Ďakujem Vám za odpoveď.
máte pravdu
mělo být všichni 1,0 zelení/ino z toho půlka perloví (1F)
budu 2x měřit a 1 psát