Televizní noviny TV Nova,28.1.2018:
Několik desítek vzácných papoušků zahynulo při požáru v Ohařích na Kolínsku. V hale, kde byly i voliéry, hořela kvůli technické závadě stará lednice. Požár se kvůli nedostatku kyslíku uhasil před příjezdem hasičů. Papoušci se ale zadusili. Škoda je podle policistů asi 2 miliony korun.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1
No hlavne ze se lidem nic nestalo.
jardavel
napsal(a):
Viděl jsem tu zprávu. Vysílali to včera ve večerních zprávách a dali tam obrázek na kterém byli andulky, korely, a rosely.
Bohužel jsem nikde nenašel žádnou další zprávu, takže těžko říct, co tam bylo za ptáky. Jak to popisujete, Nova asi použila ilustrační záběry "nějakých" papoušků.
No je to bohužel pravda. Míra přišel o opravdové špeky, musel to být strašný pohled. Nechci zde psát podrobnosti, ale když si zadáte heslo mlékárna Ohaře, tak uvidíte, že je to člověk, který dělá vše naplno, a tak, aby to chovatelské zařízení nejen vypadalo a byl v případě krav užitek, ale aby bylo to zvíře (pták) spokojené. O to víc to mrzí.
ararauna.cz
napsal(a):
Nejhorší je, že pojišťovny tohle nezaplatí. Svého času jsem zjišťoval možnosti pojištění ptáků v zájmovém chovu a možnosti jsou minimální při opravdu směšném plnění ze strany pojišťovny.
Já myslím, že nejhorší je, že ti ptáci, ač mají křídla, nemohli uletět. Peníze jsou jedna věc, a život druhá.
saluki
napsal(a):
Já myslím, že nejhorší je, že ti ptáci, ač mají křídla, nemohli uletět. Peníze jsou jedna věc, a život druhá.
O tom žádná, jenom konstatuji, že jsou nepojistitelní. Sám jsem zkoušel pojistit ptáky v hodnotě několika set tisíc a pojišťovna mi nabídla plnění max.50 tisíc Kč.
Vážený pane ararauna.cz Nic o tom nevíte. Jen papouškujete co řekli reportéři na Nově Tento chovatel skládal sbírku ptáků několik let.Když pominu peníze, čas a naježděné kilometry, je to hlavně velká psichycká stráta. Jeho kamarádi to vědí od neděle ráno a mlčí Dělá Vám dobře sypat někomu sůl do rány.Klidně si napište co chcete odpovídat Vám již nebudu.
A jak by jste to chtěl pojistit? Nejsou na to znalci, ani likvidátoři, neexistuje ceník, hodnota a složení chovu se mění neustále, někteří odchovávají, jiní se kamarádí. Při "české" povaze by to byla škoda každého chovu, který se stane nevydělávajícím. Je to pro chovatele jistě bolestná ztráta, tolik času a snahy. Soucítím s chovatelem a hlavně je mi líto jeho jistě úžasných chovanců.
saluki
napsal(a):
A jak by jste to chtěl pojistit? Nejsou na to znalci, ani likvidátoři, neexistuje ceník, hodnota a složení chovu se mění neustále, někteří odchovávají, jiní se kamarádí. Při "české" povaze by to byla škoda každého chovu, který se stane nevydělávajícím. Je to pro chovatele jistě bolestná ztráta, tolik času a snahy. Soucítím s chovatelem a hlavně je mi líto jeho jistě úžasných chovanců.
Já také soucítím s chovatelem a rozhodně nejsem hyena, jen mě zajímalo, zda o tom někdo neví víc informací. Z každé takové nešťastné události se dá poučit i pro vlastní chov.
hobychov
napsal(a):
Vážený pane ararauna.cz Nic o tom nevíte. Jen papouškujete co řekli reportéři na Nově Tento chovatel skládal sbírku ptáků několik let.Když pominu peníze, čas a naježděné kilometry, je to hlavně velká psichycká stráta. Jeho kamarádi to vědí od neděle ráno a mlčí Dělá Vám dobře sypat někomu sůl do rány.Klidně si napište co chcete odpovídat Vám již nebudu.
Vážený pane, právě proto, že o tom nevím víc, jsem tu dal zmínku do fóra a chtěl se dozvědět víc. Ne proto, že bych o tom snad chtěl napsat článek, ale sám mám chov ne zrovna levných ptáků a rád bych se vyvaroval podobných rizik. Chovatele je mi upřímně líto, pro toho, kdo ptáky nechová jenom pro zisk, ale je to pro něj srdeční záležitost, to musí být hrozná tragédie.