Děkuji za odpověď.
Ještě bych potřeboval vědět, co je za mutaci na následujících dvou fotkách (zelená skořice?). S čím by bylo dobré ji spárovat?
A ještě poslední dotaz. Spároval jsem zeleného samce a modrou samici, potomci jsou zelení - jsou štěpitelní na modrou? Z tohoto potomstva jsem spároval zelenou samici (nevím jestli štěpí na modrou) s modrým samcem. Jací budou mladí?
Děkuji.
Zdravím. Prosím vás mám 7letého samce (zelený)samice 2 roky stará (Lutino).údajná samice mi hobluje samce
Má obojek.Nezdá se mě lutino ve dvou letech, kdyby to byl samec měl by mít přeci obojek?
petos22
napsal(a):
Děkuji za odpověď.
Ještě bych potřeboval vědět, co je za mutaci na následujících dvou fotkách (zelená skořice?). S čím by bylo dobré ji spárovat?
A ještě poslední dotaz. Spároval jsem zeleného samce a modrou samici, potomci jsou zelení - jsou štěpitelní na modrou? Z tohoto potomstva jsem spároval zelenou samici (nevím jestli štěpí na modrou) s modrým samcem. Jací budou mladí?
Děkuji.
Poradí mi prosím někdo?
petos22
napsal(a):
Děkuji za odpověď.
Děkuji.
Dobrý den, fotky zkreslují, proto se podívejte zda nemá nahnědlý ocas a spodní zobák. Pokud ne, tak máte lacewing.
Vaše kombinace zelené samice, která štěpí modrou, budete mít 50% zelený / modrý a 50% modrý.
Děkuji za odpověď.
Podle přiložené fotky se zdá být ocas nahnědlý, tak to bude zřejmě skořice.
Dobrý den,
mám dotaz z jiného soudku. Co alex malý a králičí pletivo? Nemusím mít obavu, že mi to rozeberou a uletí? z příspěvku "14.02.2018 16:39" se sice domnívám, že je to asi podobná tloušťka dratů, ale raději se ptám. Mám totiž zkušenost, že třeba penanti mi to velmi rychle načali, zatímco rozely pestré a žlutohlavé to nelikvidují. Při tom bych nezaujatě řekl, že se penanti od těch dalších zase až tolik neliší. Díky za poznatky.
Prosím, mám takový dotaz, hodně zkratek jsem tu načetla, co znamenají, ale nemohu dohledat, co znamená ho. Budu mít také Al. malého, tak by jsem chtěla být co nejlépe v obraze. Moc děkuji za vysvětlení. Jinak pletivo na králíky asi bude málo, aloši jsou prý velcí ničitelé, ale třeba nékdo posoudí lépe, já jej teprve budu mít. m.
wyborna
napsal(a):
Krásné! Plánuji spojení 0.1 modrá H.O a 1.0 albino, to by mohlo vyjít, co myslíte?
Dobrý den,
Jestli chcete docílit H.O. musí je mít oba alespoň v genu nebo pro stoprocentní mutaci oba vizuálně, je to recesivní mutace, bílý samec je vázaný na pohlaví, proto výsledek budete mít bílé samice a modré samce.
To je jako by jste chtěla dát dohromady žlutého samce s modrou samicí a divila se, jakto že samci nejsou modrý a jsou zelený.
Všechny recesivní mutace musí mít aspoň oba v genu, jinak je pouze štěpí.