Deny Kania
napsal(a):
Dobrý den chci se zeptat jestli mohu mít andulku a zebřičku v jedné kleci.
Ano, ale nevím o co Vám jde.
Chcete-li zebřičku, kutte pár a stačí malinká klec k spokojenosti jejich i Vaší. Jsou to kontaktní ptáci, ale to jistě v dnešní době dostupnosti informací na rozdíl od nás kmetů víte, U andulky je to podobné. Když Vy budete bez lidí, budete vděčen za psa nebo kočku. To je odpověď na Váš dotaz. Chcete li oboje snad Vás dvě klícky finančně ani prostoroivě nezničí.
Moudivláček
napsal(a):
Ano, ale nevím o co Vám jde.
Chcete-li zebřičku, kutte pár a stačí malinká klec k spokojenosti jejich i Vaší. Jsou to kontaktní ptáci, ale to jistě v dnešní době dostupnosti informací na rozdíl od nás kmetů víte, U andulky je to podobné. Když Vy budete bez lidí, budete vděčen za psa nebo kočku. To je odpověď na Váš dotaz. Chcete li oboje snad Vás dvě klícky finančně ani prostoroivě nezničí.
Už mám zebřičku i andulku. A mám je rozdělené ale oni se na sebe furt divají a asi jsou zamilovani nebo fakt nevím a když jsou na volno tak si nic neudělaj. Tak jestli by pro ně nebylo dobré chovat je spolu.
Pokud jsou již na sebe zvyklí, neměl by být problém, jen bych doporučoval ze začátku hlídat.
Andulka ji nepokouše nemá zuby
Když nemají jedince svého druhu, nepohrdnou kamarádem druhu jiného.
Nepíšete jak velkou klec mají. Ve voliéře to bývá naopak, zebřičky andulky i vyženou.
Nejsou to ptáci, kteří si nechají jen tak něco líbit.
Deny Kania
napsal(a):
Už mám zebřičku i andulku. A mám je rozdělené ale oni se na sebe furt divají a asi jsou zamilovani nebo fakt nevím a když jsou na volno tak si nic neudělaj. Tak jestli by pro ně nebylo dobré chovat je spolu.
Tak znovu zopakuji, že andulka i zebřička jsou kontaktní ptáci a to, že na sebe koukají nemá se zamilovaností nic společného.
Nyní budu poučovat, to co je známé.
Kontaktní pták si s partnerem probírá peří, sedí u sebe i v době mimo rozmnožování. Zebřička i andulka jsou příkladem stejného chování naprosto rozdílných druhů.
Hlavně se zbavte posuzování chování zvířet z hlediska lidského myšlení.
Někdy by se lidi spíš mohli od ptáků učit, například od křepelek čínských galantnosti k partnerce a výchově potomků. Měl jsem známou, která měla doma kanára na zpěv a andulku na mazlení. Jednou kanár spadl z bidla a zůstal ležet na dně klece. Vzala ho k veterináři a ten jí doporučil utracení, protože prodělal mrtvici. Bylo jí ho líto a vzala ho domů. Dala ho do klece k andulce a ta ho ještě asi rok a půl krmila, protože to sám nedokázal. Už prý nezpíval a nelétal, ale poskakoval po kleci a po bidlech co mu tam přidala jako schůdky.