Andulka a zebřička v jedné kleci

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.2.2018 08:57
Deny Kania

XXX.XXX.65.206

Dobrý den chci se zeptat jestli mohu mít andulku a zebřičku v jedné kleci.

9.2.2018 13:24
kubrt11

XXX.XXX.53.50

Zdravím, v kleci moc nedoporučuji, ve voliérce délky alespoň 150cm a více, s přiměřenými ostatnímy rozměry, bez problému!K.

9.2.2018 13:27
kubrt11

XXX.XXX.53.50

...oprava, špatně jsem přečetl dotaz, pokud je jedná o jednu Zebřičku+jednu Andulku, asi bez větších problémů!K.

9.2.2018 20:38
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Deny Kania napsal(a):
Dobrý den chci se zeptat jestli mohu mít andulku a zebřičku v jedné kleci.

Ano, ale nevím o co Vám jde.
Chcete-li zebřičku, kutte pár a stačí malinká klec k spokojenosti jejich i Vaší. Jsou to kontaktní ptáci, ale to jistě v dnešní době dostupnosti informací na rozdíl od nás kmetů víte, U andulky je to podobné. Když Vy budete bez lidí, budete vděčen za psa nebo kočku. To je odpověď na Váš dotaz. Chcete li oboje snad Vás dvě klícky finančně ani prostoroivě nezničí.

10.2.2018 16:29
Deny Kania

XXX.XXX.65.206

Moudivláček napsal(a):
Ano, ale nevím o co Vám jde.
Chcete-li zebřičku, kutte pár a stačí malinká klec k spokojenosti jejich i Vaší. Jsou to kontaktní ptáci, ale to jistě v dnešní době dostupnosti informací na rozdíl od nás kmetů víte, U andulky je to podobné. Když Vy budete bez lidí, budete vděčen za psa nebo kočku. To je odpověď na Váš dotaz. Chcete li oboje snad Vás dvě klícky finančně ani prostoroivě nezničí.

Už mám zebřičku i andulku. A mám je rozdělené ale oni se na sebe furt divají a asi jsou zamilovani nebo fakt nevím a když jsou na volno tak si nic neudělaj. Tak jestli by pro ně nebylo dobré chovat je spolu.

11.2.2018 00:34
laik560

XXX.XXX.72.180

Deny Kania napsal(a):
Už mám zebřičku i andulku. A mám je rozdělené ale oni se na sebe furt divají a asi jsou zamilovani nebo fakt nevím a když jsou na volno tak si nic neudělaj. Tak jestli by pro ně nebylo dobré chovat je spolu.

Andulka by mohla zebřičku pokousat.

11.2.2018 14:07
pterodactyll

XXX.XXX.35.2

Pokud jsou již na sebe zvyklí, neměl by být problém, jen bych doporučoval ze začátku hlídat.
Andulka ji nepokouše nemá zuby
Když nemají jedince svého druhu, nepohrdnou kamarádem druhu jiného.
Nepíšete jak velkou klec mají. Ve voliéře to bývá naopak, zebřičky andulky i vyženou.
Nejsou to ptáci, kteří si nechají jen tak něco líbit.

11.2.2018 18:04
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Deny Kania napsal(a):

Tak znovu zopakuji, že andulka i zebřička jsou kontaktní ptáci a to, že na sebe koukají nemá se zamilovaností nic společného.
Nyní budu poučovat, to co je známé.
Kontaktní pták si s partnerem probírá peří, sedí u sebe i v době mimo rozmnožování. Zebřička i andulka jsou příkladem stejného chování naprosto rozdílných druhů.
Hlavně se zbavte posuzování chování zvířet z hlediska lidského myšlení.

12.2.2018 04:22
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

Někdy by se lidi spíš mohli od ptáků učit, například od křepelek čínských galantnosti k partnerce a výchově potomků. Měl jsem známou, která měla doma kanára na zpěv a andulku na mazlení. Jednou kanár spadl z bidla a zůstal ležet na dně klece. Vzala ho k veterináři a ten jí doporučil utracení, protože prodělal mrtvici. Bylo jí ho líto a vzala ho domů. Dala ho do klece k andulce a ta ho ještě asi rok a půl krmila, protože to sám nedokázal. Už prý nezpíval a nelétal, ale poskakoval po kleci a po bidlech co mu tam přidala jako schůdky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík