Ptáček nemůže chodit : (

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.2.2018 06:54

Dobry den vcera mi muj kakariki narazil do skla. Ve bylo ok ale uplne mu prestaly reagovat nohy. Neudri se na nich a tak lezi na dne klece. Byla jsem u vets ale nic mi nerekl. Dneska pujdu k druhemu. Prosim nevite co s tim ? :(.

13.2.2018 07:36
sharon

XXX.XXX.235.33

Dobrý deň, ak narazil hlavou na sklo, tak má udrený mozok, hlavu a stáva sa, že hneď uhyne, alebo ochrnie, ak by ste mali na okne záclonu tak, pap. ide dopredu nohami a zachytí sa na záclone, ale ak je sklo číre tak vidí otvor a ide dopredu hlavou a tam vzniká problém s úrazom. Toto vám nevedel povedať veterinár? povedzte nech vráti školné nadarmo študoval 6 rokov veterinu ( mohol za neho niekto vyštudovať)
S pozdravom

13.2.2018 08:04
eli22

XXX.XXX.181.33

sharon napsal(a):
Dobrý deň, ak narazil hlavou na sklo, tak má udrený mozok, hlavu a stáva sa, že hneď uhyne, alebo ochrnie, ak by ste mali na okne záclonu tak, pap. ide dopredu nohami a zachytí sa na záclone, ale ak je sklo číre tak vidí otvor a ide dopredu hlavou a tam vzniká problém s úrazom. Toto vám nevedel povedať veterinár? povedzte nech vráti školné nadarmo študoval 6 rokov veterinu ( mohol za neho niekto vyštudovať)
S pozdravom

Myslím, že zadavatelka u veta nebyla, ale to je jen má domněnka. JInak souhlas s Vaší odpovědí a názorem.

13.2.2018 08:26
sharon

XXX.XXX.235.33

eli22 napsal(a):
Myslím, že zadavatelka u veta nebyla, ale to je jen má domněnka. JInak souhlas s Vaší odpovědí a názorem.

Byla jsem u vets ale nic mi nerekl. Dneska pujdu k druhemu. Prosim nevite co s tim ? :(. čítajte pozorne
S pozdravom.

13.2.2018 11:06
eli22

XXX.XXX.181.33

sharon napsal(a):
Byla jsem u vets ale nic mi nerekl. Dneska pujdu k druhemu. Prosim nevite co s tim ? :(. čítajte pozorne
S pozdravom.

Já pozorně čítala, ale nevěřím tomu, prostě normální vet by jí musel normálně odpovědět, a ne, že by neřekl skutečně nic. To snad bych něco vyplodila i já.

Neregistrovaný uživatel

13.2.2018 12:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1

Tak mu poridte invalidni vozik,.

13.2.2018 14:30

Opravdu jsem u veterináře byla, nevěděla jsem co přesně ptáčkovi je a tak jsem řekla jen že narazil do skla a nereagují mu nožičky. On pouze prohmatal místa u nožiček a když papoušek vzlétl tak prohlásil že je ok a že je jen v tranzu. Je možné že narazil hlavičkou protože žaluzie jsou pouze polovičně zatažené (jsou pokažené). Dneska už nožkama hýbe víc a i na určité doteky pařátky sevře ale neudrží se na nich.

13.2.2018 19:19
Lenkok

XXX.XXX.106.2

Dobrý den,
Byla jsem v podobné situaci a věřte tomu, že pokud má v hlavě hematom, tak se stím dělat nic moc nedá, operovat u takhle malého papouška není možné, tedy alespoň v ČR. Údajně se hematom vstřebá. MVDr. Hájková se se mnou jednou bavila o podpůrné léčbě, zkuste se s ní kontaktovat a popřípadě po domluvě přijet k ní do Prahy. Já jsem tu situaci dále neřešila, protože se to po nějaké době stabilizovalo, jak řekla naše veterinářka, ale měli jsme trochu jiné potíže. Pokud má však nohy téměř nehybné, tak mám pocit jde o narušení michy a to se může zlepšit a nebo také může úplně ochrnout na nohy. Toto se těžko léčí u lidí natož u papouška. U lidí se to řeší invalidním vozíčkem.

13.2.2018 19:23

Lenkok napsal(a):
Dobrý den,
Byla jsem v podobné situaci a věřte tomu, že pokud má v hlavě hematom, tak se stím dělat nic moc nedá, operovat u takhle malého papouška není možné, tedy alespoň v ČR. Údajně se hematom vstřebá. MVDr. Hájková se se mnou jednou bavila o podpůrné léčbě, zkuste se s ní kontaktovat a popřípadě po domluvě přijet k ní do Prahy. Já jsem tu situaci dále neřešila, protože se to po nějaké době stabilizovalo, jak řekla naše veterinářka, ale měli jsme trochu jiné potíže. Pokud má však nohy téměř nehybné, tak mám pocit jde o narušení michy a to se může zlepšit a nebo také může úplně ochrnout na nohy. Toto se těžko léčí u lidí natož u papouška. U lidí se to řeší invalidním vozíčkem.

Ještě denska jsem se bavila s vetem, a říkal že tam může mít i nějakou vybouleniny (omlouvám se vypadlo mi jak se tomu říká) nějaký narušení mozku. Zítra teda opět jedeme..znovu na veterinu. Snad nám toho řekne víc.

15.2.2018 15:34
saroun

XXX.XXX.135.137

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ještě denska jsem se bavila s vetem, a říkal že tam může mít i nějakou vybouleniny (omlouvám se vypadlo mi jak se tomu říká) nějaký narušení mozku. Zítra teda opět jedeme..znovu na veterinu. Snad nám toho řekne víc.

Zdravím, nikam s ním nejezděte, jem mu můžete víc uškodit. Veterinář vám s ním nepomůže, to by musel být spíš kouzelník. Nechte ho v klidu, jestliže to přežil, je možné, že se hemetom postupně vstřebá a pták postupně zregeneruje. Důležité je, jestli přijímá potravu, jestli ne, tak uměle nakrmit, aby neuhynul hladem a nedostatkem tekutin. Podle toho, jak to popisujete, je šance regeneraci poměrně velká. Uvítám, když za pár dnů podáte zprávu, jak to dopadlo.

10.7.2018 11:51

Zdravím, po dlouhe dobe se hlasim. Jezdili jsme jednou tydne k veterinarovi a ten mu kapal vitaminy D ( myslim). Papousek se postupne zotavoval a ted je jako vymeneny ! :) chnapky pouziva nirmalne a chodi i normalne. Pouze mam pocit ze je ma mirne bez citu ale jinak je zdravy ! dekuji vsem za rady.

Přidejte reakci

Přidat smajlík