Drobotina a větší papoušci

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.3.2018 19:35
19papaja

XXX.XXX.74.216

Můžete poradi da se s hejnem zebříček a ryzovniku chovat ve voliere pára papoušků zpěvavych nebo pára kakariku?

21.3.2018 21:26
19papaja

XXX.XXX.74.216

Nikdo neporadí? ? Nemám zkušenost tak bych byla ráda za každou radu. Děkuji.

21.3.2018 22:04
lukas3

XXX.XXX.230.60

Kamarily i korely.

21.3.2018 22:29
maximus.chov

XXX.XXX.145.33

19papaja napsal(a):
Nikdo neporadí? ? Nemám zkušenost tak bych byla ráda za každou radu. Děkuji.

papoušci rádi prolézají hnízda, chce to vyzkoušet.

21.3.2018 22:30
19papaja

XXX.XXX.74.216

Spíše mi jde o to aby třeba zpěváci nenapadali zebricky či ryzovniky.

21.3.2018 23:33
jardybe

XXX.XXX.56.97

chtelo by to zkusit, kazda para, tedy jedinec je jinny a proto to u nekoho muze a u jineho nemusi fungovat. osobne bych doporucil ty zpevaky, jsou vic v klidu - i kdyz spise agresivnejsi, ale kakarikove hodne rusi ostatni, tak by to nedelalo dobrotu.
hodne take zalezi na velikosti voliery.

Neregistrovaný uživatel

22.3.2018 06:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1

Lide se nepouci a porad by neco davali dohromady, proc to nemit po paru ci po skupine u druhu ktere jsou spolecensky. Nechapu vase jednani proc a naco.

22.3.2018 09:22
lesk

XXX.XXX.50.142

Pokusím se poradit v bodech.
1. Pod pojmem voliéra si každý představuje něco jiného. Pro jednoho je to větší klec, pro jiného jsou to rozměry od 2 metrů a více. Hodně také záleží na poměru šířky, výšky a délky.Pro letce (zpěváci) je důležitá délka, pro šplhavce zase spíš výška.
2. Pap. zpěvavý je jeden z nejagresivnějších druhů, zejména v době toku. Ze svého okolí důrazně odhání všechny vetřelce. U drobotiny hrozí zranění a poštípání. Obecně tento druh ke společnému chovu zásadně nedoporučuji. Kakarici jsou zase hodně aktivním druhem. Jsou neustále v pohybu a něco prozkoumávají. Ke klidu to rozhodně nepřidá, je to sice lepší volba, ale společný chov také nedoporučuji. Já bych, když už to musí být, doporučil ke společnému chovu třeba papoušky nádherné.Musí tomu ale odpvídat prostory - viz bod 1.
3. Společný chov je atraktivní a možný, ovšem jen za dodržení jistých pravidel.

22.3.2018 12:33
19papaja

XXX.XXX.74.216

Voliera je 2x2 m.. ale nebudu riskovat... dekuji za rady.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.3.2018 13:06

lesk napsal(a):
Pokusím se poradit v bodech.
1. Pod pojmem voliéra si každý představuje něco jiného. Pro jednoho je to větší klec, pro jiného jsou to rozměry od 2 metrů a více. Hodně také záleží na poměru šířky, výšky a délky.Pro letce (zpěváci) je důležitá délka, pro šplhavce zase spíš výška.
2. Pap. zpěvavý je jeden z nejagresivnějších druhů, zejména v době toku. Ze svého okolí důrazně odhání všechny vetřelce. U drobotiny hrozí zranění a poštípání. Obecně tento druh ke společnému chovu zásadně nedoporučuji. Kakarici jsou zase hodně aktivním druhem. Jsou neustále v pohybu a něco prozkoumávají. Ke klidu to rozhodně nepřidá, je to sice lepší volba, ale společný chov také nedoporučuji. Já bych, když už to musí být, doporučil ke společnému chovu třeba papoušky nádherné.Musí tomu ale odpvídat prostory - viz bod 1.
3. Společný chov je atraktivní a možný, ovšem jen za dodržení jistých pravidel.

Za mě nadherni taky nn měl jsem je se zebrami staré nechali v klidu ale mladé když vyleteli z hnizda tak je likvidovali jinak co jste napsal absolutni souhlas.

22.3.2018 22:08
zbosace

XXX.XXX.17.87

Kakariky mi likvidovali hniezda zeber. Spevaky som mal s ryžovnikmi a v pohode. Zas to nieje žiadne tintitko. Len treba dať dostatok budiek aby si nevybrali tú pre spevákov. Keď ste napísali vetsi papousci, myslel som hneď na pána Drozdeka. Ten choval ryzovnikov kde s čím. Napríklad aj s konžskými.

23.3.2018 09:27
pavel55

XXX.XXX.35.17

S drobotinou toho můžete chovat v dostatečně velké voliéře plno, kromě papoušků třeba i hrdličky, holoubky, křepelky a tak dále. Já choval zebřičky s kakariky tak, že jsem okolo budky pro zebry postavil pletivovou mříž s oky 3x3 cm tu zebry prolezou, kakariky se za nimi ale nedostanou.

23.3.2018 21:02

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Lide se nepouci a porad by neco davali dohromady, proc to nemit po paru ci po skupine u druhu ktere jsou spolecensky. Nechapu vase jednani proc a naco.

No přesně... Konečně nějaký chovatel, který to napsal dobře.

23.3.2018 23:01
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

ta mřížka je sice dobrá věc, ale jen do doby než mladé vyletí ven z mřížky, pak se stanou lehkou kořistí a bude s nimi udělán krátký proces. Mně si nevšímali drobotě jedině červenokřídlí, ale ti by potřebovali delší voliéru. Ve dvou metrech by to bylo trápení.

24.3.2018 08:49
bb-k

XXX.XXX.13.145

jedině korely nebo neofémy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík