chtelo by to zkusit, kazda para, tedy jedinec je jinny a proto to u nekoho muze a u jineho nemusi fungovat. osobne bych doporucil ty zpevaky, jsou vic v klidu - i kdyz spise agresivnejsi, ale kakarikove hodne rusi ostatni, tak by to nedelalo dobrotu.
hodne take zalezi na velikosti voliery.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1
Lide se nepouci a porad by neco davali dohromady, proc to nemit po paru ci po skupine u druhu ktere jsou spolecensky. Nechapu vase jednani proc a naco.
Pokusím se poradit v bodech.
1. Pod pojmem voliéra si každý představuje něco jiného. Pro jednoho je to větší klec, pro jiného jsou to rozměry od 2 metrů a více. Hodně také záleží na poměru šířky, výšky a délky.Pro letce (zpěváci) je důležitá délka, pro šplhavce zase spíš výška.
2. Pap. zpěvavý je jeden z nejagresivnějších druhů, zejména v době toku. Ze svého okolí důrazně odhání všechny vetřelce. U drobotiny hrozí zranění a poštípání. Obecně tento druh ke společnému chovu zásadně nedoporučuji. Kakarici jsou zase hodně aktivním druhem. Jsou neustále v pohybu a něco prozkoumávají. Ke klidu to rozhodně nepřidá, je to sice lepší volba, ale společný chov také nedoporučuji. Já bych, když už to musí být, doporučil ke společnému chovu třeba papoušky nádherné.Musí tomu ale odpvídat prostory - viz bod 1.
3. Společný chov je atraktivní a možný, ovšem jen za dodržení jistých pravidel.
Uživatel s deaktivovaným účtem

lesk
napsal(a):
Pokusím se poradit v bodech.
1. Pod pojmem voliéra si každý představuje něco jiného. Pro jednoho je to větší klec, pro jiného jsou to rozměry od 2 metrů a více. Hodně také záleží na poměru šířky, výšky a délky.Pro letce (zpěváci) je důležitá délka, pro šplhavce zase spíš výška.
2. Pap. zpěvavý je jeden z nejagresivnějších druhů, zejména v době toku. Ze svého okolí důrazně odhání všechny vetřelce. U drobotiny hrozí zranění a poštípání. Obecně tento druh ke společnému chovu zásadně nedoporučuji. Kakarici jsou zase hodně aktivním druhem. Jsou neustále v pohybu a něco prozkoumávají. Ke klidu to rozhodně nepřidá, je to sice lepší volba, ale společný chov také nedoporučuji. Já bych, když už to musí být, doporučil ke společnému chovu třeba papoušky nádherné.Musí tomu ale odpvídat prostory - viz bod 1.
3. Společný chov je atraktivní a možný, ovšem jen za dodržení jistých pravidel.
Za mě nadherni taky nn měl jsem je se zebrami staré nechali v klidu ale mladé když vyleteli z hnizda tak je likvidovali jinak co jste napsal absolutni souhlas.
Kakariky mi likvidovali hniezda zeber. Spevaky som mal s ryžovnikmi a v pohode. Zas to nieje žiadne tintitko. Len treba dať dostatok budiek aby si nevybrali tú pre spevákov. Keď ste napísali vetsi papousci, myslel som hneď na pána Drozdeka. Ten choval ryzovnikov kde s čím. Napríklad aj s konžskými.
S drobotinou toho můžete chovat v dostatečně velké voliéře plno, kromě papoušků třeba i hrdličky, holoubky, křepelky a tak dále. Já choval zebřičky s kakariky tak, že jsem okolo budky pro zebry postavil pletivovou mříž s oky 3x3 cm tu zebry prolezou, kakariky se za nimi ale nedostanou.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Lide se nepouci a porad by neco davali dohromady, proc to nemit po paru ci po skupine u druhu ktere jsou spolecensky. Nechapu vase jednani proc a naco.
No přesně... Konečně nějaký chovatel, který to napsal dobře.