Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.3.2018 18:43
doda21

XXX.XXX.66.222

Dobrý den, dnes mi umřela samička pásovníka a před týdnem samička stříbrozobky. Uplně stejné příznaky, seděli na zemi a třepali se, jako by měli zimnici. Chované při pokojové teplotě. Po smrti jsem zjistil, že obě dvě měli v sobě vajíčko, ale bez skořápky. Lze tomu nějak do buboucna u jiných samiček zabránit, a nebo dělám někde chybu. Skořápky na vápník podávám.

29.3.2018 20:33
ptáčci

XXX.XXX.80.103

To stejné se mi stalo u amadin, začal jsem dávat CALCILUKS vápník do vody, přístup na sluníčko a potom vše OK.Ještě je možné že jsou ptáci mladí.

30.3.2018 16:21
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

doda21 napsal(a):
Dobrý den, dnes mi umřela samička pásovníka a před týdnem samička stříbrozobky. Uplně stejné příznaky, seděli na zemi a třepali se, jako by měli zimnici. Chované při pokojové teplotě. Po smrti jsem zjistil, že obě dvě měli v sobě vajíčko, ale bez skořápky. Lze tomu nějak do buboucna u jiných samiček zabránit, a nebo dělám někde chybu. Skořápky na vápník podávám.

Pane, neměl by být problém, ale nedostatek kalcia by mohl být příčinou. U těchto drobných exotů by dostatek drcených vaječných skořápek, trochu sepie mělo stačit. Jdeli o dlouhodobý chov mimo slunce, tak pro vstřebávání vápníku je důležitý vitamin D 3, ale to aplikuji spíš u poapoušků. A při snůšce je u té drobotiny důležité teplo.
Shrnu. Minerály : Stačí grit pro holuby, drcené skořápky sl. vajec, slunce nebo D 3 vitamin. Samozřejmě v době snůšky pro oplozenost vitamin E nebo zelené a naklíčerné, bílkovinu třeba z vajíček nebo komerční vaječinu a když to nevychází ani po dvohjí snůšce, tak vyměnit páry.

30.3.2018 17:38
kubanec

XXX.XXX.103.251

Když ty samičky chcipnou tak už asi není co měnit...

30.3.2018 20:38
doktorito

XXX.XXX.90.230

když jsem s astrildy začínal, tak mi taky při snášení odešly po sobě 2 samičky pásovníků a to měly k dispozici neomezené množství drcených vaj. skořápek, hnízdění probíhalo v bytě. Nyní ke skořápkám, které mají neustále ještě v době hnízdění přidávám calcilux a problémy nemám.

30.3.2018 21:10
doda21

XXX.XXX.66.222

šlo vůbec něco dělat pro záchranu a nebo už je to pro samici konec? Dal jsem ji do tepla a čekal jestli se s toho dostane...nepomohlo to.

31.3.2018 09:36
doktorito

XXX.XXX.90.230

doda21 napsal(a):
šlo vůbec něco dělat pro záchranu a nebo už je to pro samici konec? Dal jsem ji do tepla a čekal jestli se s toho dostane...nepomohlo to.

dát do tepla a opět dotovat calciluxem, nebo v lékárně koupit calciový sirup + vitamíny, až skořápka zesílí, tak je větší šance, že samička vajíčko vytlačí.

1.4.2018 11:07
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

kubanec napsal(a):
Když ty samičky chcipnou tak už asi není co měnit...

1.4.2018 11:28
kubanec

XXX.XXX.103.251

Horák lutino napsal(a):

Tak si přečtěte radu moudivláčka poslední větu jak chcete měnit páry když už je samička po smrti zadavatel řeší uhyn samiček při snúžce ne nesoulad nebo neoplozenost...pěkné svátky.

1.4.2018 11:41
eli22

XXX.XXX.181.33

doda21 napsal(a):

Dáváte i jiné vitamíny a minerály než vápník?Čím krmíte? Můžete vyloučit třeba otravu? Řeší se tu jen zadržená vejce (nevyvinuté skořápky), ale co když je příčina jinde?

1.4.2018 15:11
york

XXX.XXX.89.198

Je škoda, že ty chudáky nebožtíky málo dáváme na pitvu, ta by řekla mnohem víc a jsou to potom velmi cenné informace, než dohady které se pak píší.

1.4.2018 19:52
doda21

XXX.XXX.66.222

Pásovníci byli chováni doma s dalšími třemi páry a stříbrozobka byla v zimovišti (10stupňu) s ostatní drobotinou asi 15párů.Krmím všechny stejným krmením. Zelené, ovoce, zelenina prostě snažím se o pestrou stravu. Otravu vylučuji.

1.4.2018 20:20
eli22

XXX.XXX.181.33

doda21 napsal(a):
Pásovníci byli chováni doma s dalšími třemi páry a stříbrozobka byla v zimovišti (10stupňu) s ostatní drobotinou asi 15párů.Krmím všechny stejným krmením. Zelené, ovoce, zelenina prostě snažím se o pestrou stravu. Otravu vylučuji.

Důvod úmrtí může být různý. Že jste u nich našel vajíčka bez skořápky, tak v téhle době je pravděpodobné, že v sobě mají samičky vajíčka a vůbec nemusí mít nedostatek vápníku, jak se tu pořád řeší.O zadržené vajíčko tedy nešlo určitě.

Přidejte reakci

Přidat smajlík