Alexandr štěpitelný na modrou

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.4.2018 11:35
ferda mravenec

XXX.XXX.30.253

CHtěl bych se zeptat za jak dlouho se objeví modré mládě když samice je modrá a samec štěpitelný na modrou. Mám již deváté mládě ze tří hnízd a všechna jsou zelená. Jedná se o alex. velký. U malých to bude asi podobné štěpeí. Děkuji za odpověď.

1.4.2018 11:52
vegh

XXX.XXX.32.117

ferda mravenec napsal(a):
CHtěl bych se zeptat za jak dlouho se objeví modré mládě když samice je modrá a samec štěpitelný na modrou. Mám již deváté mládě ze tří hnízd a všechna jsou zelená. Jedná se o alex. velký. U malých to bude asi podobné štěpeí. Děkuji za odpověď.

až máťe páru tak ako pišeťe a modré mládatá niet tak ten samec nemože byť štepák.

1.4.2018 12:21
mitrata

XXX.XXX.251.62

Taky nemusí být pravda že už by odchvali v modré barvě.Pár let zpět sem si složil pár z mých odchovů modrý + štěpačka a neodchovali mi v modré barvě ani mládě.Až sem je přepároval tak sem se dočkal odchovu v barvě od obou párů.

1.4.2018 14:19
sampa ml.

XXX.XXX.52.10

Zdravím, jak tu někdo píše uz by se tam modrá barva objevila je tam už hodně velká pravděpodobnost ale spíš bych řekl ze samec asi nestepi ale to chce nechat pár hnízd
Vložte prosím foto.

1.4.2018 17:07
Querido

XXX.XXX.104.90

Váš samec nestepi na 99%.

2.4.2018 07:20
besa

XXX.XXX.112.110

Samec není stepitelny, to by byla sakra smůla, ze by se nic neobjevilo.

2.4.2018 07:26
zebra15

XXX.XXX.117.69

Není pravidlo, že se geny potkají. Kamarád měl samce roselu štěp. na rubino a samici rzbino. Obdobný problém jako máte Vy. Ptáky prodal a ten co je koupil to trvhl. Světe div se, ochovával rubino ptáky.
Je by mě zajímalo, jak pán z fotky poznal, že samec neštěpí.

2.4.2018 07:42
besa

XXX.XXX.112.110

Tak samozřejmě to chce vyčkávat, třeba to je fakt smůla a objeví se az dyl. A pak třeba budou zase 3 hnízda plná modrých.

2.4.2018 08:34
milanplšek

XXX.XXX.144.38

zebra15 napsal(a):
Není pravidlo, že se geny potkají. Kamarád měl samce roselu štěp. na rubino a samici rzbino. Obdobný problém jako máte Vy. Ptáky prodal a ten co je koupil to trvhl. Světe div se, ochovával rubino ptáky.
Je by mě zajímalo, jak pán z fotky poznal, že samec neštěpí.

To ze samec nestepi se nepozna z fotky ale prave z kontrolniho pareni a naslednych odchovu. A tudis v tomto pripade to vypada ze samec fakt nestepi a nebo to chce jeste cekat. Proto jsou mutace tak drahe jelikos to neni tak jednoduche clovek musi met trpelivost. A hlavne by chtelo vedet po jakych rodicich ten samec je. Chovu zdar

2.4.2018 08:47
kubanec

XXX.XXX.103.251

Mutační ptáky nechovám takže mutacím nerozumim ale jak je to s genetikou ? Když je samec lutino a dáte k němu samici zelenou neštepici tak je jedno pohlaví lutino a druhé štěpáci udajně co jsem slyšel jak je to u modrejch? A taky by mě zájimalo jak se podle fotky pozná štěpák je tam někde odchylka ve zbarvení ?

2.4.2018 09:11
Zbišek

XXX.XXX.57.167

kubanec napsal(a):
Mutační ptáky nechovám takže mutacím nerozumim ale jak je to s genetikou ? Když je samec lutino a dáte k němu samici zelenou neštepici tak je jedno pohlaví lutino a druhé štěpáci udajně co jsem slyšel jak je to u modrejch? A taky by mě zájimalo jak se podle fotky pozná štěpák je tam někde odchylka ve zbarvení ?

Štěpitelný jedinec se nepozná.Až podle odchovů.

2.4.2018 10:38
kubanec

XXX.XXX.103.250

Zdravim to jsem si myslel taky ale sampa co sleduji inzerci a ted profil je chová a chtěl vidět fotky a Qverido podle fotky napsal co napsal tak jsem si myslel že tam třena nějakej figl bude ?

2.4.2018 10:42
Querido

XXX.XXX.104.90

Reagoval som na kontrolný odchov nesúdil som podľa foto, dalo by sa to zistiť podľa rodičov toho samca.

2.4.2018 11:08
ferda mravenec

XXX.XXX.30.253

Samec pochází z Německa přes českého překupníka. Takže rodiče? Stál ale pěkné prachy v roce 2013.

2.4.2018 11:23
besa

XXX.XXX.112.110

Za X desítek tisíc bych kupoval 1oo% ptáka, určitě ne od překupníka, aniž bych viděl rodiče, chov, atd. Jestli je stepak, tak máte kliku, jestli ne, tak jste vyhodil hafo peněz a aspoň budete mít ponaučení. Chybami se člověk učí, i když drahými. Držím palce ať to vyjde a něco vypadne

Neregistrovaný uživatel

2.4.2018 13:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1

besa napsal(a):
Za X desítek tisíc bych kupoval 1oo% ptáka, určitě ne od překupníka, aniž bych viděl rodiče, chov, atd. Jestli je stepak, tak máte kliku, jestli ne, tak jste vyhodil hafo peněz a aspoň budete mít ponaučení. Chybami se člověk učí, i když drahými. Držím palce ať to vyjde a něco vypadne

Asi nejak tak, mam mutacni mnichy ale stepaky bych na burze nekoupil.

2.4.2018 14:22
kubanec

XXX.XXX.103.251

Querido napsal(a):
Reagoval som na kontrolný odchov nesúdil som podľa foto, dalo by sa to zistiť podľa rodičov toho samca.

Zdravim myslel jsem že reagujete na foto no je fakt že když je to treti hnizdo a 9 mlafat tak by tam už davno mělo něco vyskočit. jaka je tam dědičnost kdyby ten samec nebyl štěpák ? Mláďata jsou všichni štěpáci nebo jen podle pohlaví a nebo jen určitý procento ?

2.4.2018 15:05
besa

XXX.XXX.112.110

Všechny mladý budou štěpit na modrou.

2.4.2018 15:16
kubanec

XXX.XXX.103.251

Takže jestly si ferda mravenec nechal pěknýho samce z prvního hnízda tak to ještě není uplně v pr...

2.4.2018 15:47
besa

XXX.XXX.112.110

Není, ale jsou příbuzný.

2.4.2018 16:05
kubanec

XXX.XXX.103.251

No to máte samozřejmě pravdu ale když ten údajný štěpak bude furt dávat zelený tak by si moh udělat kontrolni spojeni se synem a kdyby mu tam vyskočila barva tak už bude doma.

2.4.2018 16:47
petajz

XXX.XXX.145.8

kubanec napsal(a):
No to máte samozřejmě pravdu ale když ten údajný štěpak bude furt dávat zelený tak by si moh udělat kontrolni spojeni se synem a kdyby mu tam vyskočila barva tak už bude doma.

Těžko budete pářit chovného samce se synem.I tak silně pochybuji že chovný samec štěpí když ze třech hnízd po není odchované ani jedno mutační mládě.Ještě bych to chápal kdyby byl chovný pár složený ze štěpáků, ale i tam je malá pravděpodobnost že že v odchovu budou jen zelení ptáci.

2.4.2018 17:06
petr111

XXX.XXX.248.240

Z uvedenehl spojemi jsou stepaci jak samci tak samice, pak neni problem dat syna na matku.

2.4.2018 19:33
ferda mravenec

XXX.XXX.30.253

Tak dnes se to potvrdilo. Pár má čtyři mláďata ve třetím hnízdění. tři zelená a to čtvrté vyhodilo dnes malou modrou štětečku na křídle. Takže až desáté mládě je v barvě. Je to pro mě nová zkušenost. Radost veliká.

2.4.2018 19:44
opal88

XXX.XXX.197.236

Tak dnes se to potvrdilo. Pár má čtyři mláďata ve třetím hnízdění. tři zelená a to čtvrté vyhodilo dnes malou modrou štětečku na křídle. Takže až desáté mládě je v barvě. Je to pro mě nová zkušenost. Radost veliká.

Gratulujem. Uvidíte, že teraz sa to otočí a modré budú bývať častejšie.

2.4.2018 19:55
besa

XXX.XXX.112.110

Tak snad se to otočí a budou konečně modrý . Máte dobrý pár, spoustu mladých a i zelený jsou dobrý, aspon máte jistotu, že jsou štěpící. Buďte rád za každé mládě

2.4.2018 20:13
kubanec

XXX.XXX.103.251

petajz napsal(a):
Těžko budete pářit chovného samce se synem.I tak silně pochybuji že chovný samec štěpí když ze třech hnízd po není odchované ani jedno mutační mládě.Ještě bych to chápal kdyby byl chovný pár složený ze štěpáků, ale i tam je malá pravděpodobnost že že v odchovu budou jen zelení ptáci.

No tak samozřejmě jsem myslel matku se synem kdy by syn měl bejt 100% štěpak ale stejně je zajimave že za celou dobu je jen jedno modrý mládě takže samec je fakt štěpák takže veškerý papírový propočty jsou někde jinde než realita kdy si plno chovatelu mysli že pul hnizda bude modra a pul zelena.

4.4.2018 22:55
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

GRATULUJI A TIŠE ZÁVIDÍM.

5.4.2018 10:18
daktari

XXX.XXX.5.147

kubanec napsal(a):
No tak samozřejmě jsem myslel matku se synem kdy by syn měl bejt 100% štěpak ale stejně je zajimave že za celou dobu je jen jedno modrý mládě takže samec je fakt štěpák takže veškerý papírový propočty jsou někde jinde než realita kdy si plno chovatelu mysli že pul hnizda bude modra a pul zelena.

To sice bude přibližně půlka modrá a půlka zelená, ale asi tak ze 100 mladých.

5.4.2018 11:39
ferda mravenec

XXX.XXX.30.253

opal88 napsal(a):
Gratulujem. Uvidíte, že teraz sa to otočí a modré budú bývať častejšie.

Věřím tomu protože u lutin mám letos čtyři lutino po samci štěp.

Přidejte reakci

Přidat smajlík