ferda mravenec
napsal(a):
CHtěl bych se zeptat za jak dlouho se objeví modré mládě když samice je modrá a samec štěpitelný na modrou. Mám již deváté mládě ze tří hnízd a všechna jsou zelená. Jedná se o alex. velký. U malých to bude asi podobné štěpeí. Děkuji za odpověď.
až máťe páru tak ako pišeťe a modré mládatá niet tak ten samec nemože byť štepák.
zebra15
napsal(a):
Není pravidlo, že se geny potkají. Kamarád měl samce roselu štěp. na rubino a samici rzbino. Obdobný problém jako máte Vy. Ptáky prodal a ten co je koupil to trvhl. Světe div se, ochovával rubino ptáky.
Je by mě zajímalo, jak pán z fotky poznal, že samec neštěpí.
To ze samec nestepi se nepozna z fotky ale prave z kontrolniho pareni a naslednych odchovu. A tudis v tomto pripade to vypada ze samec fakt nestepi a nebo to chce jeste cekat. Proto jsou mutace tak drahe jelikos to neni tak jednoduche clovek musi met trpelivost. A hlavne by chtelo vedet po jakych rodicich ten samec je. Chovu zdar
Mutační ptáky nechovám takže mutacím nerozumim ale jak je to s genetikou ? Když je samec lutino a dáte k němu samici zelenou neštepici tak je jedno pohlaví lutino a druhé štěpáci udajně co jsem slyšel jak je to u modrejch? A taky by mě zájimalo jak se podle fotky pozná štěpák je tam někde odchylka ve zbarvení ?
kubanec
napsal(a):
Mutační ptáky nechovám takže mutacím nerozumim ale jak je to s genetikou ? Když je samec lutino a dáte k němu samici zelenou neštepici tak je jedno pohlaví lutino a druhé štěpáci udajně co jsem slyšel jak je to u modrejch? A taky by mě zájimalo jak se podle fotky pozná štěpák je tam někde odchylka ve zbarvení ?
Štěpitelný jedinec se nepozná.Až podle odchovů.
Za X desítek tisíc bych kupoval 1oo% ptáka, určitě ne od překupníka, aniž bych viděl rodiče, chov, atd. Jestli je stepak, tak máte kliku, jestli ne, tak jste vyhodil hafo peněz a aspoň budete mít ponaučení. Chybami se člověk učí, i když drahými. Držím palce ať to vyjde a něco vypadne
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1
besa
napsal(a):
Za X desítek tisíc bych kupoval 1oo% ptáka, určitě ne od překupníka, aniž bych viděl rodiče, chov, atd. Jestli je stepak, tak máte kliku, jestli ne, tak jste vyhodil hafo peněz a aspoň budete mít ponaučení. Chybami se člověk učí, i když drahými. Držím palce ať to vyjde a něco vypadne
Asi nejak tak, mam mutacni mnichy ale stepaky bych na burze nekoupil.
Querido
napsal(a):
Reagoval som na kontrolný odchov nesúdil som podľa foto, dalo by sa to zistiť podľa rodičov toho samca.
Zdravim myslel jsem že reagujete na foto no je fakt že když je to treti hnizdo a 9 mlafat tak by tam už davno mělo něco vyskočit. jaka je tam dědičnost kdyby ten samec nebyl štěpák ? Mláďata jsou všichni štěpáci nebo jen podle pohlaví a nebo jen určitý procento ?
kubanec
napsal(a):
No to máte samozřejmě pravdu ale když ten údajný štěpak bude furt dávat zelený tak by si moh udělat kontrolni spojeni se synem a kdyby mu tam vyskočila barva tak už bude doma.
Těžko budete pářit chovného samce se synem.I tak silně pochybuji že chovný samec štěpí když ze třech hnízd po není odchované ani jedno mutační mládě.Ještě bych to chápal kdyby byl chovný pár složený ze štěpáků, ale i tam je malá pravděpodobnost že že v odchovu budou jen zelení ptáci.
ferda mravenec
napsal(a):
Tak dnes se to potvrdilo. Pár má čtyři mláďata ve třetím hnízdění. tři zelená a to čtvrté vyhodilo dnes malou modrou štětečku na křídle. Takže až desáté mládě je v barvě. Je to pro mě nová zkušenost. Radost veliká.
Gratulujem. Uvidíte, že teraz sa to otočí a modré budú bývať častejšie.
petajz
napsal(a):
Těžko budete pářit chovného samce se synem.I tak silně pochybuji že chovný samec štěpí když ze třech hnízd po není odchované ani jedno mutační mládě.Ještě bych to chápal kdyby byl chovný pár složený ze štěpáků, ale i tam je malá pravděpodobnost že že v odchovu budou jen zelení ptáci.
No tak samozřejmě jsem myslel matku se synem kdy by syn měl bejt 100% štěpak ale stejně je zajimave že za celou dobu je jen jedno modrý mládě takže samec je fakt štěpák takže veškerý papírový propočty jsou někde jinde než realita kdy si plno chovatelu mysli že pul hnizda bude modra a pul zelena.
kubanec
napsal(a):
No tak samozřejmě jsem myslel matku se synem kdy by syn měl bejt 100% štěpak ale stejně je zajimave že za celou dobu je jen jedno modrý mládě takže samec je fakt štěpák takže veškerý papírový propočty jsou někde jinde než realita kdy si plno chovatelu mysli že pul hnizda bude modra a pul zelena.
To sice bude přibližně půlka modrá a půlka zelená, ale asi tak ze 100 mladých.