žako kongo

Prodám Žaka velkého - Prodám poslední samičku Žako kongo. Samička je ručně...
18000 KčDobry den.. Potreboval bych poradit se svym problemem... Manzelka mela celozivotni sen, koupit si mlade zaka... Minuly mesic jsme si privezli 2 mesicni, rucne dokrmene mlade samecka... Bohuzel si hned oblibil me... Porad na me sedi... Po vypusteni je hned na me... Nestipe.. Mazli se, prileti na zavolani... Necha se zavrit... Bohuzel u manzelky to tak neni... Nevsima si ji... Pri neseni do klece stipe... Je skoro agresivni... Navic je s nim skoro porad.. Stara se o nej... Venuje se mu... Da se s tim neco delat? Dekuji.. Tomas.
Dobrý den, napíši vám mé zkušenosti s žaky. Taky máme doma žaka samičku je v pohodě na všechny členy domácnosti, ale když ji chci zavřít tak mě dost bolestivě štípe, jinak je v pohodě, kamarád měl samečka a ten miloval pouze jeho a ostatní členy rodiny štípal a s přibývajícím věkem se jeho agresivita ještě vystupňovala, kolikrát když ho jeho žena, nebo děti pustili museli počkat na něj až přijde domů aby ho zavřeli, nenechal na sebe od nich šáhnout. Byl z toho hodně nešťastný. Další známý podobný případ jako kamarád. Určitě záleží na povaze, ale většinou si vybere jednoho jako partnera a zbytek nějakým způsobem toleruje. Náklonost tedy k opačnému pohlaví není tak jistá. Možná (jen má úvaha) může být jeho výběr ovlivněn pohlavím které jej dokrmovalo... Takové mám já zkušenosti. Nechci strašit ale žako si vybral vás... Petr.
Mám tří žaky 2samičky dokrmovány byli mužem i ženou a jednoho samečka dokrmovan ženou. Všichni 3 si vybrali mě samičky toleruji ostatní členy rodiny bez problémů, ale sameček ve věku 1roku napadal všechny členy rodiny v mé přitomnosti nalitaval na ně šel po uších a to do krve mě si bránil. Je jasné, že si vybral právě vás, ale podle mě se dá i napravit je to mládě se kterým se dá pracovat manželka by si mela získat důvěru papouška na svou stranu pamlsky, mluvení, pomalé pohyby. Jinak podle mě jste si ho získal protože určitě jste se mu věnoval od prvního dne možná i vice než vaše žena. Já pracuji na ve 4směnnem provozu o papouchy se starám pouze já jsem jejich kamoš ostatní členové rodiny o ně nejevi zájem. Proto všichni tři preferuji mě. Hodně štěstí přeji.
Mara92
napsal(a):
Mám tří žaky 2samičky dokrmovány byli mužem i ženou a jednoho samečka dokrmovan ženou. Všichni 3 si vybrali mě samičky toleruji ostatní členy rodiny bez problémů, ale sameček ve věku 1roku napadal všechny členy rodiny v mé přitomnosti nalitaval na ně šel po uších a to do krve mě si bránil. Je jasné, že si vybral právě vás, ale podle mě se dá i napravit je to mládě se kterým se dá pracovat manželka by si mela získat důvěru papouška na svou stranu pamlsky, mluvení, pomalé pohyby. Jinak podle mě jste si ho získal protože určitě jste se mu věnoval od prvního dne možná i vice než vaše žena. Já pracuji na ve 4směnnem provozu o papouchy se starám pouze já jsem jejich kamoš ostatní členové rodiny o ně nejevi zájem. Proto všichni tři preferuji mě. Hodně štěstí přeji.
Nedá se jinak než s vámi plně souhlasit.
Tomas1111
napsal(a):
Dobry den.. Potreboval bych poradit se svym problemem... Manzelka mela celozivotni sen, koupit si mlade zaka... Minuly mesic jsme si privezli 2 mesicni, rucne dokrmene mlade samecka... Bohuzel si hned oblibil me... Porad na me sedi... Po vypusteni je hned na me... Nestipe.. Mazli se, prileti na zavolani... Necha se zavrit... Bohuzel u manzelky to tak neni... Nevsima si ji... Pri neseni do klece stipe... Je skoro agresivni... Navic je s nim skoro porad.. Stara se o nej... Venuje se mu... Da se s tim neco delat? Dekuji.. Tomas.
Dobrý den,
To, že si žako vybral Vás jako nejoblíbenějšího v jeho třech měsících, teď vůbec nic neznamená. Je to mládě. Ani to, jestli ho dokrmovala žena nebo muž. Hlavní výběr bude po jeho pubertě, pak to bude nastálo a může se to úplně otočit (nebo taky nemusí). Už jsem tu jednou citovala Tonyho Silvu (bývalý kurátor v Loro parku na Tenerife). Jeho manželka měla samičku žaka, kterou dokrmovala a do třech let byl žako navázaný jen na ní a po pubertě se ho ani nemohla dotknout, oblíbil si jen jejího manžela a jí jen toleroval.
Mám podobnou zkušenost se samicí senegalce, do roka a půl byla jen u mně, pak si téměř ze dne na den vybrala manžela. I když senegalec není tak inteligentní jako žako, stejně jako on žije v páru a proto si v dospělosti vyberou v rodině sami, kdo bude jejich "partner", když nemají partnera stejného druhu.Každopádně se dá výchovou naučit, aby ty ostatní nevyvolené nenapadal a toleroval je, pokud se využije toho, že papoušci všeobecně jsou mlsní, hraví a zvědaví, ale není to hned.