Dobrý den, ráda bych se poradila. S maželem je náš velký sen ara nebo žako, zkušenost s papouškem nějaká je, mívávala jsem andulku, teď je u mamči Alexander malý, ale protože jsme se odstěhovali, chtěli bysme svýho mazlíka. Protože plánujeme rodinu a jsme dost v práci, aru a žaka jsme zavrhli. Napadl mě tedy mníšek. Chtěla jsem se právě zeptat jestli je tento papoušek vhodný, případně pokud by byli nápady na jiné druhy a jestli by bylo možné mi doporučit nějakého chovatele v Karlovarském a Plzeňském kraji...nebo v okolí západních Čech. Děkuji :).
nechci vas odrazovat ale papousci sou zrovna ti mazlici narocni na cas, sice si ho koupite a bude se mu v kleci darit ale tim jak bude sam a nebude se mu venovat dostatek casu (prace/rodina) zacne delat problemy a vy tu za mesic budete psat cela nestastna ze papousek se skube a krici ze vubec nemluvi a stipe...
pokud merumoci chcete doma mit ptacka tak zvazte par...
Tak já nemyslela, že jsme v práci nonstop...ale od cca 8 do 4 doma není nikdo, pokud nemáme volno, když jsme doma, tak byt nemáme natolik velkej aby byl sám a bez pozornosti. S tou rodinou mi jde hlavně o to, že když bude jednou miminko, tak mám prostě z velkýho papouška strach...když bude žárlit třeba ten mníšek, tak to asi bude víc zvládnutelný než třeba Ara nebo Žako.
Fidousek2009
napsal(a):
Tak já nemyslela, že jsme v práci nonstop...ale od cca 8 do 4 doma není nikdo, pokud nemáme volno, když jsme doma, tak byt nemáme natolik velkej aby byl sám a bez pozornosti. S tou rodinou mi jde hlavně o to, že když bude jednou miminko, tak mám prostě z velkýho papouška strach...když bude žárlit třeba ten mníšek, tak to asi bude víc zvládnutelný než třeba Ara nebo Žako.
Netvrdim ze to nesmite zkusit
de jen o to dat si ruku na srce a priznat si kolik casu tomu zvireti doopravdy dokazu venovat a jak dlouho(nevim sice jak dlouho mnisek zije ale andulka muze treba i 1O roku)kdyz ho budete mit dva roky jako milacka a zbylych 8 prosedi zavrenej v kleci jako trestanec... precejen je to taky zivy tvor
preju hodne zdaru
Pokud to má být papoušek pro rodinu, opravdu důrazně doporučuji pořídit nějakého, který se tolik neváže na jednu osobu. Navíc by nebylo od věci zvážit rovnou dva ptáky. Nemusí to být zrovna pár, klidně dva kluky. Ať si dělají společnost, když budete v práci. Kdybych měla volit znovu, udělám to taky tak.
Myslím, že mníšek, senegalec nebo alexandr není úplně špatný nápad. Ale vždy to chce zvážit vlastní možnosti a zodpovědnost. Život se vám s příchodem dítěte dost změní a je možné, že to zobáčci ponesou těžko.
Možná uvažujte o tom, jestli napoprvé nepořídit něco méně náročného. Párek andulek, korel, pyrrur nebo aymar se dá velmi dobře ochočit na mazlíčka a nebudou v šoku ze změn v režimu domácnosti.
To, že jste měli jiná zvířata vám pomůže jen okrajově. Máte v sobě zakořeněnou jistou zodpovědnost, to ano. Ale komunikace a celkový přístup k ptákům se od savců hodně liší.
Moc dekuji za radu :) tak my i papousky meli. Meli jsme andulky, papouska zpevaveho, ale ze zverimexu...to uz urcite nechci,.nikdy se neochocili, ale v kuchyni, kde se travilo nejvic casu to bylo fajn si s nima i povidat, samozrejmne se vetralo, pri vareni. Ted mame alexandra ale je z voliery vyvedeny rodici, takze je plasan, ma velkou klec povidame si s nim, dokonce i trochu mluví a zebra zeleninu pri snidani, ale prave ze d manzelem jsme se odstěhovali a nechceme ho stehovat prave proto, ze mame strach aby si zvykl :) a tak je mi bez nej smutno :).