Dobrý den, mám doma Alexandra velkého bohužel si zlomil zobák nikdo neví jak, protože jsem zrovna byli všichni pryč. Je mi ho fakt líto zatím ho krmíme dokrmovací směsí pro mláďata, ale bojíme se, že mu to pak nebude stačit (jsou mu 2 měsíce). Ale už sem tam zkouší jíst zrníčka a mi mu tam nadrobujeme piškoty. Nestalo se to už někomu a nevíte čím ho mám krmit ? Vím že zobák je jako nehet, ale on to má hodně a to krmení to fakt nevím, kdyby někdo měl nějaké zkušenosti, prosím napište.
Chovatelllll
napsal(a):
Dobrý den, mám doma Alexandra velkého bohužel si zlomil zobák nikdo neví jak, protože jsem zrovna byli všichni pryč. Je mi ho fakt líto zatím ho krmíme dokrmovací směsí pro mláďata, ale bojíme se, že mu to pak nebude stačit (jsou mu 2 měsíce). Ale už sem tam zkouší jíst zrníčka a mi mu tam nadrobujeme piškoty. Nestalo se to už někomu a nevíte čím ho mám krmit ? Vím že zobák je jako nehet, ale on to má hodně a to krmení to fakt nevím, kdyby někdo měl nějaké zkušenosti, prosím napište.
chce to foto zobáku.
Chovatelllll
napsal(a):
zobak stejne jako nehet uz nedoroste pokud vam chybi kus prstu dorusta za predpokladu ze se neposkodi vnitrni meka cast, jinak je z nej asi mrzak...
slysela sem ale ze nektery papousi se s timhle zranenim naucili normalne fungovat... dejte mu cas..
Alkonost
napsal(a):
zobak stejne jako nehet uz nedoroste pokud vam chybi kus prstu dorusta za predpokladu ze se neposkodi vnitrni meka cast, jinak je z nej asi mrzak...
slysela sem ale ze nektery papousi se s timhle zranenim naucili normalne fungovat... dejte mu cas..
Ale nehet ti doroste ale za dlouhou donu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1
To je hotovo, prosim netrapte zvire a dejte mu klidny odpocinek.
Musíte oslovit odborníka - veta přes exoty, ten by měl říci, jestli alespoň něco doroste. Pošlete alespoň fotky na kliniky a podobně, minimálně pomůžete jiným kterým se to přihodí. Pokud šance dorostu není, odsoudíte se k tomu že budete mít na starost závisláka-sám se nenažere. Pokud na to máte síly, čas a nervy do toho.Někde jsem četl o různých rekonstrukcích a protézách. Chápu pokud je mazel tak je těžké to ukončit. Pokud ale přijímá náhražky, je akční a nehubne a je to mladý pták...Rozhodnout musíte vy a nebo bude rychlejší příroda, pokud to půjde z kopce tak neprodlužovat a poslat ho na druhý břeh.
york
napsal(a):
Musíte oslovit odborníka - veta přes exoty, ten by měl říci, jestli alespoň něco doroste. Pošlete alespoň fotky na kliniky a podobně, minimálně pomůžete jiným kterým se to přihodí. Pokud šance dorostu není, odsoudíte se k tomu že budete mít na starost závisláka-sám se nenažere. Pokud na to máte síly, čas a nervy do toho.Někde jsem četl o různých rekonstrukcích a protézách. Chápu pokud je mazel tak je těžké to ukončit. Pokud ale přijímá náhražky, je akční a nehubne a je to mladý pták...Rozhodnout musíte vy a nebo bude rychlejší příroda, pokud to půjde z kopce tak neprodlužovat a poslat ho na druhý břeh.
Většinou dobře míněné a citem vedené rady, ale ve skutečnosti prodlužování budoucího těžkého trápení ptáka.
Nikam nevyšplhá, čistění peří zobákem problém, o potravě všichni napsali dost. Vyčnívající jazyk vysušovaný zvláště v horku. Ušetřit trápení a učinit jak je výše uvedeno.
Chovatelllll
napsal(a):
Můj názor je že ten zobák je ukousnutý, jinak nechápu jak by si 2 měsíce staré mládě, těsně po výletu z budky ulomilo zobák.Já jsem měl ten sám případ u alex. čínského. Mládě vylétlé z budky sedlo na pletivo, přiletěla samice amazoňana a ukousla alexovi zobák. Měl to podobně ošklivé
jako ten Váš.Rodiče ho ještě asi měsíc dokrmovali, mezitím se mu rána zacelila strupem který se mu později odloupl a vnitřek byl zarostlý rohovinou. Jelikož to bylo mládě tak se mu zobák začal protahovat a dorostl mu skoro celý mimo špičky.Foto přikládám, skoro to nebylo ani poznat.
Děkuji všem za rady taky už jsme měli v plánu ho uspat ale našeho strejda známy se o to zajímá a říkal ze už jsme mu to taky stalo a dorostl ale za hodně dlouho a my u Mikyho (našeho papouška ) vidíme pokroky vážně mu to roste a je živý hraje si z hračkami lítá atd. Tak to nechceme zbytečně uspěchat.
Chovatelllll
napsal(a):
Děkuji všem za rady taky už jsme měli v plánu ho uspat ale našeho strejda známy se o to zajímá a říkal ze už jsme mu to taky stalo a dorostl ale za hodně dlouho a my u Mikyho (našeho papouška ) vidíme pokroky vážně mu to roste a je živý hraje si z hračkami lítá atd. Tak to nechceme zbytečně uspěchat.
Rozhodnutí je samozřejmě vždy na zralém uváženi chovatele.
Pokud se Miky dá dohromady, tak je to frajer, a moc mu to přeji.
Dobrý den já měl stejný problém zobàk mu utrhl patagonec dával jsem mu namáčený rohlík a měkou stravu, zobàk narostl a bez problémů odchovává a je to už senior. přikládám foto plus letošní odchov.
onpa1

XXX.XXX.62.17
Dobrý den v takovém případě většinou zvěrolékaři nechají vytisknout na 3D tiskárně marketu toho zobáku která se poté na něj přidělá. A bude normálně fungovat.