Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.8.2018 14:25
Chovatelllll

XXX.XXX.62.194

Dobrý den, mám doma Alexandra velkého bohužel si zlomil zobák nikdo neví jak, protože jsem zrovna byli všichni pryč. Je mi ho fakt líto zatím ho krmíme dokrmovací směsí pro mláďata, ale bojíme se, že mu to pak nebude stačit (jsou mu 2 měsíce). Ale už sem tam zkouší jíst zrníčka a mi mu tam nadrobujeme piškoty. Nestalo se to už někomu a nevíte čím ho mám krmit ? Vím že zobák je jako nehet, ale on to má hodně a to krmení to fakt nevím, kdyby někdo měl nějaké zkušenosti, prosím napište.

22.8.2018 14:49
maximus.chov

XXX.XXX.145.33

Chovatelllll napsal(a):
Dobrý den, mám doma Alexandra velkého bohužel si zlomil zobák nikdo neví jak, protože jsem zrovna byli všichni pryč. Je mi ho fakt líto zatím ho krmíme dokrmovací směsí pro mláďata, ale bojíme se, že mu to pak nebude stačit (jsou mu 2 měsíce). Ale už sem tam zkouší jíst zrníčka a mi mu tam nadrobujeme piškoty. Nestalo se to už někomu a nevíte čím ho mám krmit ? Vím že zobák je jako nehet, ale on to má hodně a to krmení to fakt nevím, kdyby někdo měl nějaké zkušenosti, prosím napište.

chce to foto zobáku.

22.8.2018 15:23
Alkonost

XXX.XXX.254.248

Chovatelllll napsal(a):

zobak stejne jako nehet uz nedoroste pokud vam chybi kus prstu dorusta za predpokladu ze se neposkodi vnitrni meka cast, jinak je z nej asi mrzak...
slysela sem ale ze nektery papousi se s timhle zranenim naucili normalne fungovat... dejte mu cas..

22.8.2018 20:16
Chovatelllll

XXX.XXX.98.128

Alkonost napsal(a):
zobak stejne jako nehet uz nedoroste pokud vam chybi kus prstu dorusta za predpokladu ze se neposkodi vnitrni meka cast, jinak je z nej asi mrzak...
slysela sem ale ze nektery papousi se s timhle zranenim naucili normalne fungovat... dejte mu cas..

Ale nehet ti doroste ale za dlouhou donu.

22.8.2018 20:28
Alexvelky

XXX.XXX.30.166

V cem mu chcete davat cas ten zobak je pryc a ptak nema jak si rozlousknout zrni kdyz nema horni cast zobaku a urcite nedoroste.

Neregistrovaný uživatel

22.8.2018 20:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1

To je hotovo, prosim netrapte zvire a dejte mu klidny odpocinek.

22.8.2018 20:56
misimisi

XXX.XXX.243.14

Múžete zkusit kontaktovat vet školu v Brně, ale nevím, jestli pomohou. Má to opravdu zlé, chudáček

23.8.2018 06:18
Froli-1

XXX.XXX.72.221

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
To je hotovo, prosim netrapte zvire a dejte mu klidny odpocinek.

Plně souhlasím s panem Šimonem...netrápit...

23.8.2018 07:34
Rotvik

XXX.XXX.176.249

Je to opravdu hrozné.
Zajímala by mne příčina.
Když jste to zjistili, kde se nacházel ulomený zobák atd.
Bohužel, jak zde bylo napsáno, NETRÁPIT, jeho kvalita života, klesla hodně hluboko.

23.8.2018 12:05
york

XXX.XXX.243.130

Musíte oslovit odborníka - veta přes exoty, ten by měl říci, jestli alespoň něco doroste. Pošlete alespoň fotky na kliniky a podobně, minimálně pomůžete jiným kterým se to přihodí. Pokud šance dorostu není, odsoudíte se k tomu že budete mít na starost závisláka-sám se nenažere. Pokud na to máte síly, čas a nervy do toho.Někde jsem četl o různých rekonstrukcích a protézách. Chápu pokud je mazel tak je těžké to ukončit. Pokud ale přijímá náhražky, je akční a nehubne a je to mladý pták...Rozhodnout musíte vy a nebo bude rychlejší příroda, pokud to půjde z kopce tak neprodlužovat a poslat ho na druhý břeh.

23.8.2018 13:14
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

york napsal(a):
Musíte oslovit odborníka - veta přes exoty, ten by měl říci, jestli alespoň něco doroste. Pošlete alespoň fotky na kliniky a podobně, minimálně pomůžete jiným kterým se to přihodí. Pokud šance dorostu není, odsoudíte se k tomu že budete mít na starost závisláka-sám se nenažere. Pokud na to máte síly, čas a nervy do toho.Někde jsem četl o různých rekonstrukcích a protézách. Chápu pokud je mazel tak je těžké to ukončit. Pokud ale přijímá náhražky, je akční a nehubne a je to mladý pták...Rozhodnout musíte vy a nebo bude rychlejší příroda, pokud to půjde z kopce tak neprodlužovat a poslat ho na druhý břeh.

Většinou dobře míněné a citem vedené rady, ale ve skutečnosti prodlužování budoucího těžkého trápení ptáka.
Nikam nevyšplhá, čistění peří zobákem problém, o potravě všichni napsali dost. Vyčnívající jazyk vysušovaný zvláště v horku. Ušetřit trápení a učinit jak je výše uvedeno.

23.8.2018 18:44
pavon

XXX.XXX.187.82

Chovatelllll napsal(a):

Můj názor je že ten zobák je ukousnutý, jinak nechápu jak by si 2 měsíce staré mládě, těsně po výletu z budky ulomilo zobák.Já jsem měl ten sám případ u alex. čínského. Mládě vylétlé z budky sedlo na pletivo, přiletěla samice amazoňana a ukousla alexovi zobák. Měl to podobně ošklivé
jako ten Váš.Rodiče ho ještě asi měsíc dokrmovali, mezitím se mu rána zacelila strupem který se mu později odloupl a vnitřek byl zarostlý rohovinou. Jelikož to bylo mládě tak se mu zobák začal protahovat a dorostl mu skoro celý mimo špičky.Foto přikládám, skoro to nebylo ani poznat.

23.8.2018 19:32
aros1

XXX.XXX.42.4

Kdysi dávno jsem něco podobného viděl. Řešení byla plastika zobáku. Ovšem otázka cena takové operace...

25.8.2018 21:32
Chovatelllll

XXX.XXX.98.128

Děkuji všem za rady taky už jsme měli v plánu ho uspat ale našeho strejda známy se o to zajímá a říkal ze už jsme mu to taky stalo a dorostl ale za hodně dlouho a my u Mikyho (našeho papouška ) vidíme pokroky vážně mu to roste a je živý hraje si z hračkami lítá atd. Tak to nechceme zbytečně uspěchat.

25.8.2018 21:44
Rotvik

XXX.XXX.190.86

Chovatelllll napsal(a):
Děkuji všem za rady taky už jsme měli v plánu ho uspat ale našeho strejda známy se o to zajímá a říkal ze už jsme mu to taky stalo a dorostl ale za hodně dlouho a my u Mikyho (našeho papouška ) vidíme pokroky vážně mu to roste a je živý hraje si z hračkami lítá atd. Tak to nechceme zbytečně uspěchat.

Rozhodnutí je samozřejmě vždy na zralém uváženi chovatele.
Pokud se Miky dá dohromady, tak je to frajer, a moc mu to přeji.

26.8.2018 06:03
mirous

XXX.XXX.54.231

Dobrý den já měl stejný problém zobàk mu utrhl patagonec dával jsem mu namáčený rohlík a měkou stravu, zobàk narostl a bez problémů odchovává a je to už senior. přikládám foto plus letošní odchov.

26.8.2018 15:38
Chovatelllll

XXX.XXX.98.128

mirous napsal(a):
Dobrý den já měl stejný problém zobàk mu utrhl patagonec dával jsem mu namáčený rohlík a měkou stravu, zobàk narostl a bez problémů odchovává a je to už senior. přikládám foto plus letošní odchov.

Dobrý den a mužů se zeptat za jakou dobu mu dorostl ?

26.8.2018 17:44
mirous

XXX.XXX.54.231

Záleží jak má hodně utržený z kořene, jestly má kousek zobáku už nevím ale asi půl roku.

onpa1

13.6.2021 18:35
onpa1

XXX.XXX.62.17

Dobrý den v takovém případě většinou zvěrolékaři nechají vytisknout na 3D tiskárně marketu toho zobáku která se poté na něj přidělá. A bude normálně fungovat.

14.6.2021 09:03
moravák

XXX.XXX.234.166

onpa1 napsal(a):
Dobrý den v takovém případě většinou zvěrolékaři nechají vytisknout na 3D tiskárně marketu toho zobáku která se poté na něj přidělá. A bude normálně fungovat.

Opět jeden z těch, co se skoro po třech letech probudili.

Přidejte reakci

Přidat smajlík