Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.9.2018 11:54
Marjorie

XXX.XXX.55.240

Dobrý den, mohl by mi, prosím, někdo poradit ohledně koupání papouška? Našemu bude 6 měsíců a nechce se koupat. Když mu přistavím hluboký talíř s vodou, kde jsou cca 2cm vody, tak ho to vůbec nezaujme. Je pro papouška koupání důležité?
Moc děkuji za odpovědi.

6.9.2018 19:43
Alkonost

XXX.XXX.254.248

zajimava forma dotazu...
ne kazdy papousek se rad koupe asi stejne jako ne kazdy pes... kdyz nechce tak ho nemusite nutit
jinak bych skusila ho normalne vzit ke sprse/drezu a nechat vodu lehce pustenou, nektery ptaci to maj radeji nez obycejnou studenou káď...

6.9.2018 20:26
Bovmanek

XXX.XXX.115.200

Dobrý den, máme papouška Žako a od mala ho každou neděli sprchuji v sprchovém koutě, sedí mi na ruce a v druhé mám sprchu, kterou rád testuje zobákem. Při koupání i mluví a užívá si to. Nic jsem nevymýšlel a prostě jsem ho tam vzal. Začal jsem si sprchovat ruku a pomalu přešel na něj. Papoušeka beru často mimo domov, na zahradu atd do 3 různých klecí a vše je OK. Chce to trpělivost. Přeji ať si to váš papoušek užívá jako ten náš. Koupání je pro něj důležité a je to snažší i s ůklidem.

6.9.2018 20:50
Marjorie

XXX.XXX.55.240

Moc děkuji za rady... Zkombinuji tedy obě mám dřez i se sprškou, tak mu to zkusím ukázat a uvidím, třeba tomu přijde na chuť...

6.9.2018 20:57
Marjorie

XXX.XXX.55.240

Bovmanek - jsem ráda za to, co jste napsal... Také ho chci zkusit brát na chatu, ale nevěděla jsem, vzhledem k jejich "stresové povaze", jestli mu tím nebudu ubližovat.. Samozřejmě vím, že záleží na každém papouškovi, jak to bude brát...
Ještě se chci zeptat, jestli dáváte při sprchování pozor, aby si třeba nenamočil hlavu nebo tak. Je něco, kam by se voda dostat neměla?

6.9.2018 21:51
Bovmanek

XXX.XXX.115.200

Na hlavu dávám pozor, nikdy mu ji nesprchuji. Doporučuji do velké klece, voliery hodnê hraček, aby se nenudil. Máme v bytě ještě 2 přírodní stojany a čas tráví většinou v místnosti kde jsme.

7.9.2018 07:06
Rotvik

XXX.XXX.176.249

Dobrý den,
celkem zajímavý býva pro papouška i kuchyńský dřez.Ze začátku nechat vodu pozvolna kapat, potom trošku přidat.Určitě ho to bude zajímat.

https://www.youtube.com/watch?v=DHYsNAgDLbQ.

7.9.2018 08:11
Marjorie

XXX.XXX.7.226

rotvik -.

7.9.2018 08:30
saola

XXX.XXX.200.31

Spíš než talíř bych mu nabídla nějakou velkou plochou misku - třeba keramickou nebo plastovou podmisku pod květináče. Na prvotní seznámení s vodou to bohatě stačí, nejde o koupání, ale o to, aby vůbec věděl, co voda je. Můžete na hladinu naházet pár slunečnicových semínek nebo jiný pamlsek, pokud je zvídavý, jistě ho to zaujme. Náš pyrurák z vody sbírá cokoliv, loví dokonce bez problémů i potopené namáčené fazole v hlubší misce, pokud se k nim dostane tedy.
Koupe se ve dřezu i ve vaně, pokud sprchu s proudící vodou položím na dno vany, chodí okolo, loví vodu, koupe se a píská do odtokového otvoru - říkáme, že volá na čistírnu

7.9.2018 09:06
Marjorie

XXX.XXX.113.148

Nějak se mi nezobrazila zpráva, takže píši ještě jednou:
Rotvik-.

7.9.2018 10:39
Marjorie

XXX.XXX.113.148

.

7.9.2018 15:13
Marjorie

XXX.XXX.113.148

Všem moc děkuji za rady. Nevím, čím to je, ale nezobrazují se moje příspěvky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík