Je toto ještě normální pelichání?

Amadina Gouldové
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.10.2018 15:08
tf

XXX.XXX.20.101

Dobrý den,

mám momentálně rozpelichany pár amadin Gouldove. A nevím, jestli jde ještě o normální výměnu peří nebo již o nemoc. Zkuste mi, prosím, poradit. Omlouvám se za mizerné fotky a děkuji za případné podněty.

Tomáš.

15.10.2018 19:02
Kokr

XXX.XXX.85.112

tf napsal(a):
Dobrý den,

mám momentálně rozpelichany pár amadin Gouldove. A nevím, jestli jde ještě o normální výměnu peří nebo již o nemoc. Zkuste mi, prosím, poradit. Omlouvám se za mizerné fotky a děkuji za případné podněty.

Tomáš.

Zajděte k veterináři, odebere stěry a udělá vyšetření na pbfd a jiné viry. Stojí to za to, získáte jistotu a víte co dál. Tohle jsou jen dohady.

15.10.2018 19:16
tf

XXX.XXX.20.101

Dobře, děkuji. Tušíte zhruba cenovou relaci takového vyšetření? I když mi to nenapíšete, mám v plánu tam co nejdřív.

Kupoval jsem před rokem krásné opeřené. Jsou to sourozenci.

15.10.2018 19:59
tf

XXX.XXX.20.101

Zítra půjdeme na veterinu. Zatím si probírají peří. Ale nechci to podcenit. Děkuji moc za radu.

16.10.2018 16:55
Kokr

XXX.XXX.85.112

Já jsem platil asi 2000 Kč, ale byla v tom práce veterináře a nějaké další odběry. Samotné vyšetření stojí asi 600 Kč. Udělá to třeba Exomed, nebo Genservice. Pokud se chcete zeptat, tak klidně zavolejte.

18.10.2018 19:52
JT01

XXX.XXX.89.43

Foto č.1 ta samice vypadá hodně bídně, zkuste zda-li má vystouplou hrudní kost, pokud ano tak nevydrží dlouho... většinou doprovázeno průjmem (zašpinění okolo kloaky).

Dle mého názoru vyšetření u veterináře u takto levného ptáka je holý nesmysl...stejně Vám většinou dá odpověď typu ,,může to být způsobeno miliónem důvodů...,, vy zaplatíte kupu peněz a bude Vám to k ničemu, toť moje zkušenost (mě to stálo s cestou přes 6tisíc a výsledek nulový).

Špatného ptáka bych dal do karantény, a sledoval zbytek...

Chovu zdar
JT

18.10.2018 20:33
tf

XXX.XXX.59.233

Děkuji. Radili mi jiní chovatelé, ať zatím nepanikarim. A je pravda, že ta samička je pořád vitální. Tak uvidím. Navíc brky ji rostou, jen nejsou ještě rozvinuté.

18.10.2018 22:01
Uda

XXX.XXX.235.139

Dobrý den skuste zkontrolovat zda nemají cizopasníky v peří na krku, a hlavně v záhlaví. Občas se vyskytnou tzv všenky vysají s peří živiny to odpadne a roste nové všenka ale saje už další péra a tak se to opakuje tak dlouho dokud ptáček nepadne na vysílení, jelikož pořád dává energii do nového peří. Zkuste zkontrolovat. S pozdravem Janča.L.

18.10.2018 22:08
tf

XXX.XXX.59.233

Děkuji, zatím to netrvá zase až tak dlouho. Nicméně je určitě prohlédnu.

19.10.2018 06:39
Kokr

XXX.XXX.85.112

JT01 napsal(a):
Foto č.1 ta samice vypadá hodně bídně, zkuste zda-li má vystouplou hrudní kost, pokud ano tak nevydrží dlouho... většinou doprovázeno průjmem (zašpinění okolo kloaky).

Dle mého názoru vyšetření u veterináře u takto levného ptáka je holý nesmysl...stejně Vám většinou dá odpověď typu ,,může to být způsobeno miliónem důvodů...,, vy zaplatíte kupu peněz a bude Vám to k ničemu, toť moje zkušenost (mě to stálo s cestou přes 6tisíc a výsledek nulový).

Špatného ptáka bych dal do karantény, a sledoval zbytek...

Chovu zdar
JT

Pokud by test na pbfd byl pozitivní, tak se musí celý chov dát do karantény, aby se to nešírilo dál. A pak je úplně jedno jak je pták drahý. Tady o zjištění příčiny a ne o peníze. I když jak komu.?!

19.10.2018 13:02
tf

XXX.XXX.74.133

Uda napsal(a):
Dobrý den skuste zkontrolovat zda nemají cizopasníky v peří na krku, a hlavně v záhlaví. Občas se vyskytnou tzv všenky vysají s peří živiny to odpadne a roste nové všenka ale saje už další péra a tak se to opakuje tak dlouho dokud ptáček nepadne na vysílení, jelikož pořád dává energii do nového peří. Zkuste zkontrolovat. S pozdravem Janča.L.

Dobrý den,

tak jsem se konečně dostal k tomu samičku prohlédnou a nic kromě spousty brků jsem neviděl.

S pozdravem Tomáš.

22.10.2018 21:56
tf

XXX.XXX.74.133

Dobrý den,

jen bych chtěl informovat, že to vypadá s tou samičkou dobře, Už opeřuje velice pěkně. Děkuji vám všem za rady. Naštěstí to nebylo nic závadného.

Zdraví Tomáš.

23.10.2018 12:35
Uda

XXX.XXX.235.139

Tak to je moc dobře že se zotavuje, ať to dobře dopadne.

23.10.2018 12:46
tf

XXX.XXX.74.133

Řekl bych, že už vypadá líp. Neumím je fotit. Naštěstí se mnou mají právě gouldeníci trpělivost.

Přidejte reakci

Přidat smajlík