Dnes v noci jsem měl možnost pozorovat sovu, jak podniká nálety na zahradní voliéry s papoušky. Chovám v nich rozely a princezsky.. Manželka mě upozornila asi kolem půl jedenáctá v noci, že u voliér je na zahradě nějaký hluk. Samozřejmě jsem rozsvítil velký reflektor který mám k dispozici a nestačil jsem se divit. Mám kryté voliéry plexisklem a na stěnách dvojité pletivo tak, že sova nemá příliš velkou šanci přímo ptáky napadnout. Ona ale ovšem nalétávala na pletivo a mácháním křídel neustále plašila ptáky tak, že vyděšení ptáci naráželi do stěn s pletivem a tloukli se o bydla. Běžel jsem ze silnou baterkou až k voliérám a snažil se sovu zahnat. Vůbec se mi to nedařilo a naopak se mizdálo, že sova začala nalétávat i na moje světlo kterým jsem ji asi oslňoval. Po nějaké době usedla na vyšší strom a pozorovala stále voliéry. Byl jsem udiven, že vůbec neprojevovala strach z člověka a naopak jakoby nalétávala na mne. Divné, že? Stalo se vám někomu něco podobného? Já jsem asi za hodinu odešel domů ale sova seděla stále nedaleko na stromě. Naštěstí po raní kontrole jsem neshledal žádné škody na ptactvu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zdravim ja chovam hylov, mam 8parov spolocne vonku cez zimu vo voliere 6x4x2m. Tiez sa mi to stalo aj s mackami. Najprv bolo vsetko oka, zrazu som zbadal jedneho hyla s odretou hlavou akoby od pletiva, potom jeden samcek mal vytrhuty kus masa na krku ale zil chudak (chvilku), stale som nevedel co sa deje, ci macka alebo co. Raz v noci to iste sova nalietavala na voliery, plasila vtactvo a ked vtaci v tme nalietavali na pletivo potom sa ich snazila zobakom a pazúrmi vytiahnut. Takto som prisiel o 3 krásnych hylov. Potom som dal na pletivo na steny voliery zelenu tkaninu co sa pouziva na ploty. Odvtedy mam pokoj chvalabohu.