Chtěl bych se zeptat jestli u Vás na zahradě také letošní zimu zmizeli kosi,na zahradě ani peříčko a nejsou to jen kosi ,ale i sýkorky a zvonci,každoročně jich byla plná zahrada a krmítko jsem plnil dvakrát týdně ,ale letos je pořád plné a jen pár vrabců zobe u slepic.Soused říkal že uhodila nějaká nemoc ,ale Já jsem nic nezaregistroval.Prosím o odpovědi.Díky Jirka.
Uživatel s deaktivovaným účtem

sýkorky a zvonci a stehlíci jsou asi všichni u mě, krmítka plním každý den a naopak jsem přikoupila ještě jedno.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Dnes po dlouhé době 1ks. kos, ale výstavní kousek – sýkorek u krmítka nárazově hejno!!!
U nás na začátku zimy ani jeden kos ale v současné době, počítáno dnes, bylo u nás na zahradě šest nebo sedm kosů, chodí na jablka, jedna cvrčala, jedna červenka,jeden střízlík, hejna sýkorek konader a modřinek, na krmítko chodí dvě babky a jeden uhelníček, nějaký ten zvonohlík, oproti lonsku málo zvonků, strakapoud velký,žluna zelená ale ta si chodí klapat na starou hrušku na krmení jsem ji neviděla, ani jeden brhlík, strnadi obecní chodí na zbytky obilí celé hejníčko , hrdličky zahradní a pod krmítkem se stravují asi tři pěnkavy.Jo a denní návštěvník je samice krahujce, ta je tak oprsklá , že si chodí sedat na verandu na dveře.
massena
napsal(a):
U nás na začátku zimy ani jeden kos ale v současné době, počítáno dnes, bylo u nás na zahradě šest nebo sedm kosů, chodí na jablka, jedna cvrčala, jedna červenka,jeden střízlík, hejna sýkorek konader a modřinek, na krmítko chodí dvě babky a jeden uhelníček, nějaký ten zvonohlík, oproti lonsku málo zvonků, strakapoud velký,žluna zelená ale ta si chodí klapat na starou hrušku na krmení jsem ji neviděla, ani jeden brhlík, strnadi obecní chodí na zbytky obilí celé hejníčko , hrdličky zahradní a pod krmítkem se stravují asi tři pěnkavy.Jo a denní návštěvník je samice krahujce, ta je tak oprsklá , že si chodí sedat na verandu na dveře.
Opravdu zvonohlík?? Nepřeklepl jste se? Zvonohlíci jsou tažní ptáci.
U nás nárazově hejna sýkorek koňader a modřinek u krmítka, vrabce je taky vidět docela hojně, kos ani jeden, ač v minulých letech třeba deset naráz, viděl jsem i žlunu, jinak mraky hrdliček, před pár dny hejno vran a nad tím vším dohlíží čas od času jestřáb. Jsme cca 2km od lesa, jen pole, rybník a zahrady.
Tady je odkaz na průběžné výsledky sčítání ptáků na krmítkách https://krmitka.birdlife.cz/vysledky-tabulka/#/