Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.2.2019 19:35
Listickakosticka

XXX.XXX.188.232

Prosím zkušené chovatele o radu. Momentálně mám v budce 4 mláďata andulek, které postupně zkouší vylétnout. Prozkoumávají postupně klec a pak zase zalezou. Jedno z mláďat dnes vylezlo úplně poprvé, ale samec na něj okamžitě začal ošklivě útočit. Tahal ho za ocas, za křídla a kloval ho. Když to nějakou dobu trvalo, přendala jsem malé na jiné bidlo ale samec opět hned za ním a to samé. Tak jsem nakonec malé zandala zpět do budky, protože má podle výpočtů na výlet ještě pár dní času. Myslíte že se samcovo chování srovná? Nastala u vás někdy podobná situace a jak jste ji případně řešili? Jinak je samec vzorný tatínek a v kleci je jen tento pár a mláďata. Snažím se jim do odchovu moc nezasahovat, protože hnízdí poprvé, ale toto chování skutečně vyžadovalo zásah... Předem děkuji za jakékoliv nápady, tipy a rady.

9.2.2019 21:13
bobin

XXX.XXX.220.103

Na dno klietky malú krabičku aby sa malo mláďa kde schovať samec bude napádať aj ostatné mláďatá hlavne samčekov je to tým, že sa chce znovu páriť. Ak to nepomôže a bude aj tak veľmi agresívny tak ho odstavte od samice samička sa o mláďatá postará sama. Doporučujem googel a zadať chov výstavných anduliek určite tam nájdete nejaké články k tejto téme

Přidejte reakci

Přidat smajlík