Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Izzina

29.3.2019 15:48
Izzina

XXX.XXX.51.184

Zdravím, už 8 měsíců bydlíme u přítele a jeho mámy (od září čekáme na uvolnění bytu, byla to poslední možnost, jinak bychom tu dočasně nebyli). Mají papouška, bohužel nevím druh, který neustále řve. Tchýně přijde po práci domů, pustí ho z klece, papoušek si pít a po bytě, pokud ji nesedí na rameni, všude kde je po sobě samozřejmě nechává výkaly, včetně ramenou na kterých sedí. Když si ho nevsimame, letí do kuchyně a hledá nějaké jídlo, věcné je nakousane ovoce, pečivo, oběd (člověk si jen odskočí do lednice od linky a už má o půl knedlíky mene).
Jen v případě, že celý zbytek dne po praci doslova visí tchýni na rameni, je to o něco lepší. Se všemi tu žije od mala, a tohle dělá prý pořád, jenže oni už jsou na to zvyklí. Já jsem teď na mateřské a bohužel ho tak poslouchám skoro celé dny. Řve v intervalech tři sekund.
Mimo to, že neměl žádnou výchovu, má až moc pozornosti. I kdyz mu zakryju klec, i celou, tak se nic nemění, naopak začne jeste dělat to co vzdy a zobakem okusuje klec..
Ne jednou na přítele dělala nalety a ošklivé ho stipala, úplně bezdůvodně, protože ji nikdy nic neudělal. Tak se i bojím o malou, ale jsem asi jediná co se bojí.
Už začínám být fakt zoufalá, protivná protože mám hlavu jak strep, nevím co mám dělat aby se to zlepšilo. Já si ji na ruku neberu a brát nechci, přiletí jen když mám jídlo nebo omylem. Foto není moje, ale na 90% je totožné. Dekuji

29.3.2019 16:12
krys

XXX.XXX.41.233

Dobrý den,
já jsem také tchýně a mám agáčka, který se chová úplně stejně jako ten Vaší tchýně. Na rozdíl od Vás já papoušky miluju a tak mi nevadí jeho projevy, ani úklid po něm. Vám nezbývá nic jiného, než ho strpět až do vystěhování do vlastního. Pevné nervy.

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.3.2019 16:27
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jediný řešení pro vás je odstěhovat se.

Papoušci jsou takoví a tohle dělají. A jste to vy, kdo je v tom bytě na návštěvě, ne to zvíře.

29.3.2019 18:29
were

XXX.XXX.48.33

Dobrý den, jedná se o mníška šedého. Jen nechápu co jste tím vaším dotazem zamýšlela. Postěžovat si tady? Spíš byste to měla řešit s přítelem a tchyni. Tady vám žádnou radu nikdo nedá. S papouskem který je od mala takto naučný už nikdo nic neudělá. Přeji vám pevné nervy a pořízení vlastního bydlení.

29.3.2019 19:10
saola

XXX.XXX.168.20

Pro zadavatelku:
Jak bylo řečeno výše, on je doma, vy na návštěvě, tak se podle toho chovejte a respektujte volbu tchyně a její rodiny mít doma papouška. Pro mníška to taky není jednoduché, pokud jste se tam nakvartýrovala a celé dny jste doma - když všichni odešli do práce, on měl svůj klid, a s vámi z jeho hlediska stejně není žádná zábava, jste cizák, který ho nemá rád.
Tak to zkuste změnit: je to jednoduché - výkaly, které vidíte, průběžně utírejte, jídlo nenechávejte volně ležet, někde na misce na viditelném místě mu nechávejte pár čerstvých nakrájených kousků ovoce nebo semínek, a zkuste se s ním skamarádit. Ne proto, že ho máte tak ráda, ale proto, že pokud se s ním sžijete tak, že vám bude ochotně sedět na rameni, bude i on v klidu a nebude tak křičet.
Je jaro, za chvíli bude příjemně teplo, můžete brát malou a být s ní dopoledne i odpoledne na procházkách - prospěje to vám i jí. A papouškovi noste z procházek nějaké větvičky ovocných stromů, břízy nebo vrby na okus, taky pampelišky, sedmikrásky apod., bude mít zábavu a něco na práci.

1.4.2019 09:32
kerolajn

XXX.XXX.86.225

Takoví jsou papoušci. Nic s tím nenaděláte. Zvlášť mníšek je uřvaný z povahy, ale všichni papoušci se hlasitě projevují. Nic s ním není v nepořádku, jedná se o normální zdravý projev papouška. Spíš bych se bála, kdyby byl nonstop potichu a jen klidně seděl v kleci, to by mohl být problém. Přeju pevné nervy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík