zzzz

XXX.XXX.231.34
zajímal by mě váš názor... myslíte, že se vyplatí podnikat s papoušky?
děkuji
Podnikat v chovu papoušků se samozřejmě dá,ale musíte splnit několik kritérií= musíte mít založenu živnost, chovatelské zařízení musí být nahlášeno u příslušné krajské veterinární správy ( provádí se kontroly), musíte vést podrobnou evidenci ptáků, včetně odchovů, účetnictví , kupní smlouvy a veškeré výdělky z prodeje danit a to u ptáků nespadající do cites! U cites je to složitější na administrativu.Dále musíte jít ,jak se říká s dobou odchovávat dle požadavků (vždy dopředu),dále musíte počítat s padající a měnící se cenou, vysokou počáteční investicí (v čr cca 1mil.korun) aby se pokryli náklady-krmení ,veterina,zaměstnanci,...
Uživatel s deaktivovaným účtem

jako u všeho. ano, ale.
asi tak stejně jako může být zisková drůbežárna ale nikdy ne člověk,co má deset slepic.
a základem je mít odbyt
zzzz
napsal(a):
zajímal by mě váš názor... myslíte, že se vyplatí podnikat s papoušky?
děkuji
Nenapsal jste na jakých papoušcích.
R. Low, jestli víte kdo to je, napsala. Chov papoušků za účelem zisku je ten nejnevhodnější způsob investoivání peněz do podnikání. Sledujte naše úspěšné velkochovatele a zjistíte, že většinou mají prosperující firmy z jiné oblasti. Mohl bych jích několik jmenovat, což se nedělá.
Nemusíte chodit dasleko. I státní rozpočet dotuje něco z něčeho.
Baví -li Vás to, jděte do toho a buďte rád, že vyděláte pokud se bude dařit alespoˇm na krmení..
barabán
napsal(a):
Podnikat v chovu papoušků se samozřejmě dá,ale musíte splnit několik kritérií= musíte mít založenu živnost, chovatelské zařízení musí být nahlášeno u příslušné krajské veterinární správy ( provádí se kontroly), musíte vést podrobnou evidenci ptáků, včetně odchovů, účetnictví , kupní smlouvy a veškeré výdělky z prodeje danit a to u ptáků nespadající do cites! U cites je to složitější na administrativu.Dále musíte jít ,jak se říká s dobou odchovávat dle požadavků (vždy dopředu),dále musíte počítat s padající a měnící se cenou, vysokou počáteční investicí (v čr cca 1mil.korun) aby se pokryli náklady-krmení ,veterina,zaměstnanci,...
A Vy tohle všechno splňujete?Barabán.
paja8
napsal(a):
Dobrý večer.Nic ve zlém ale každý kdo chová a prodává má zisk,ve velkém nebo v malém.
Otázka zněla na podnikání v tomto oboru
(chováte ptáky na živnostenský list živnost je vedena jako „chov a výcvik zvířat“) nikoliv na zájmový chov,kde jsou jiné pravidla např.dannění zisku.viz. § 10 odst. 1. písm. a) zákona o dani z příjmu.
Dobry den,
v kazde oblasti se da podnikat. A zda se to vyplati? Ale ano, myslim si ze se to vyplati.
Proc hodnoti pani Low podnikani s papousky tak jak hodnoti je ciste jeji vec. Ja si myslim ze to souvisi spise s moralnimi aspekty nez s ekonomickymi. I vetsina nazoru tady je podkreslena moralnimi podnety zduraznujisi krasu papousku, kouzlo zajmoveho chovu. Hodne to pripomina nazor konaku proti lidem co konske maso jedi.
Skloubit pak kvalitni chov s ekonomickou uspesnosti, neprekracovat hranice, to si myslim ze je dobra cesta. A kde jsou ty hranice? Ty ma si kazdy jinde. Chovatel slepic na dvorku situaci jiste vidi jinak nez drubezarna. Budme uspesni chovatele na dvorku a nesklouzneme do stavu drubezarny ;)
S pozdravem smidla.eu
Uživatel s deaktivovaným účtem

paja8
napsal(a):
Dobrý večer.Nic ve zlém ale každý kdo chová a prodává má zisk,ve velkém nebo v malém.
zisk?
neplete se vám náhodou příjem/výnos a zisk?
smidla
napsal(a):
Dobry den,
v kazde oblasti se da podnikat. A zda se to vyplati? Ale ano, myslim si ze se to vyplati.
Proc hodnoti pani Low podnikani s papousky tak jak hodnoti je ciste jeji vec. Ja si myslim ze to souvisi spise s moralnimi aspekty nez s ekonomickymi. I vetsina nazoru tady je podkreslena moralnimi podnety zduraznujisi krasu papousku, kouzlo zajmoveho chovu. Hodne to pripomina nazor konaku proti lidem co konske maso jedi.
Skloubit pak kvalitni chov s ekonomickou uspesnosti, neprekracovat hranice, to si myslim ze je dobra cesta. A kde jsou ty hranice? Ty ma si kazdy jinde. Chovatel slepic na dvorku situaci jiste vidi jinak nez drubezarna. Budme uspesni chovatele na dvorku a nesklouzneme do stavu drubezarny ;)
S pozdravem smidla.eu
Máte pravdu, ale nakonec je to všechno o penězích. Jen neznám žádnou firmu, která se chovem papoušků jako hlavním zdrojem zisku zabývá. Bošovická bývalá farma Ara je ZOO zahrada a nebudu jmenovat další velkochovatele, kteří se tím zabývají. Napadá mě sedm jmen. Většinou byl v počátku obchod - dovoz atd. a po zákazu dovozů přeorientace na vnitřní obchod plus krmiva. Jsou i někteří, kterým se podařily i za minulého režimu prvoodchovy a od těch se odpíchli. Nelze je veřejně jmenovat, ale všichni, kdo už od r. 1990 něco pamatují ta jména znají.
Já se domnívám, že chovat exoty, jak jsme dřív říkali je koníček a vášeň na kterou se doplácí. Hovořím jako malochovatel.
Podnikat v chovu okrasných ptáků je otázka:
1. peněz do počáteční investice, 2. znalostí a 3. chovatelského štěstí.
Jestli si někdo myslí, že začne s málem a půjde výš, tak se hluboce mýlí. Zestárne a bude celkově ekonomicky v mínusu. Ale získá zkušenosti a spoustu radosti z odchovu.
Já se tím zabývám skoro 50 let. Něco o tom vím, snad nejsem neschopný, ale od počátku jsem stále ekonomicky v mínusu, protože jsem měl za ty roky všechno možné od hmyzožravců, astrildů po papoušky a zkouším stále něco nového, co jsem ještě neodchoval. Jak jste napsal. Jsem chovatel na dvorku a ne drůbežárna. Proto to není podnikání.
A těm morálním aspektům, jak uvádíte jaksi nerozumím, co tím myslíte.
A za svůj názor se i podepíšu.
Otakar Německý
Dobry den,
budu uprimny. Ja nejsem v cervenych cislech. Jsem stredniho veku a zacinal jsem u andulek. S cim bez vyhrad souhlasim, musi byt stesti. Coz je ale potreba u jakehokoliv podnikani ;)
Moralni aspekry? Jak jinak si vysvetlit ospravedlneni zajmoveho chovu vs vekochovu stylu drubezarny.
Uslechtile inteligentni zvire chovane za ucelem zisku. Proto to srovnani s chovem koni.
S pozdravem smidla.eu
P.S.: Myslim ze podepisovat jenem se nemusim, kazdy mne pod timto nickem zna ;)
Myslím že chovat papoušky s plusovými čísly asi jde, musíte k tomu ale také tak přistupovat, otázka je kolik chovných párů a jakých druhů musíte mít aby byl zisk takový že se tím dá živit, případně můžete fungovat jako výkup, ale to je podle mně jiná kategorie.
Chov jakýchkoliv zvířat má jistá úskalí, nemůžete v pátek říct tak čau zase v pondělí, není to jako nakoupit sto "triček" a s nějakým ziskem prodat, tady vše trvá mnohem déle s nejistým výsledkem a počáteční investice taky nejsou malé, ale pokud to baví a začnou se časem dařit i odchovy nějaká návratnost a možná i zisk přijde.
PT
https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/clanky/r/detail/2012/netradicni-chov-astrildovitych/
Tak prosím můžete studovat, jak se dá chovem exotů uživit. Jen to chce počáteční, asi tak milionovou investici a pak taky v případě tohoto sortimentu tak 20 let zkušeností s chovem.
Dobry den,
ten clanek je skvely a myslim ze pro mnohe muze byt inspirativni. Ja osobne jsem kladnych cisel dosahl diky amadinam gouldovym. Co je vsak alfou a omegou ekonomickeho uspechu, je odbyt.
Pro ceskeho chovatele prodat cca sto mladat guld nemusi byt zase tak jednoduche, rozhodne ne za cenu jaka by byla odpovidajici. Ted narazim hlavne na ceny ve vykupu.
S pozdravem smidla.eu
smidla
napsal(a):
Dobry den,
budu uprimny. Ja nejsem v cervenych cislech. Jsem stredniho veku a zacinal jsem u andulek. S cim bez vyhrad souhlasim, musi byt stesti. Coz je ale potreba u jakehokoliv podnikani ;)
Moralni aspekry? Jak jinak si vysvetlit ospravedlneni zajmoveho chovu vs vekochovu stylu drubezarny.
Uslechtile inteligentni zvire chovane za ucelem zisku. Proto to srovnani s chovem koni.
S pozdravem smidla.eu
P.S.: Myslim ze podepisovat jenem se nemusim, kazdy mne pod timto nickem zna ;)
Pane Haško.
To, že jsem uvedl, že se podepíšu nebylo na Vás. Jste mladý, já starý, ale mám dojem, že bychom si rozuměli. Níže uvádíte AG. Vyprodukovat 100 mláďat myslím, že pod rodiči chce prostor a čas. Než přepeří, tak, kdo to chová ví, jak to dlouho trvá. To papoušci zahnízdí a do třech měsíců po výletu máte peníze v kapse. Jak kdysi můj kamarád říkal. Já nepotřebuji ptáky, které zde budu mít 8 měsíců než je prodám. Já ty Gouldové jen 10 párů pár roků měl a dnes jen 2 pro potěšení.
Jak jsem dřív uvedl. Bavím se tím a nepodnikám.