Do Česka se vrátí mráz a sníh

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.4.2019 20:42
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Snad to nebude tak strašné,mám vnitřní nevytápěné voliéry a už mám mladé Alexandry, Korelky a Andulky.

Neregistrovaný uživatel

8.4.2019 20:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Horák lutino napsal(a):
Snad to nebude tak strašné,mám vnitřní nevytápěné voliéry a už mám mladé Alexandry, Korelky a Andulky.

To říkala paní Honsová tak to nemusí být pravda.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.4.2019 21:05

celej víkend mělo být hnusně a pršet, místo toho jsem už zalévala. takže tak.

8.4.2019 21:12
saola

XXX.XXX.44.158

Podívejte se radši sem, ona paní Honsová někdy věští spíš asi z čajových lístků nebo co
https://www.yr.no/sted/Tsjekkia/Praha/Praha/langtidsvarsel.html
Praha je jen příklad, město vyplňte dle svého uvážení.

8.4.2019 21:32
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Děkuji Vám za odpovědi.

8.4.2019 22:17
honzapm

XXX.XXX.182.25

Na univerzitě nám v rámci Meteorologie a Klimatologie mj. přednášeli, že počasí se dá předpovědět na tři dny dopředu s tím, že na druhý den je přesnost 90-100%, na pozítří 80-90% a za dva dny cca 60-70%.. Ne na víc. Technicky to nejde, mj. i kvůli specifiku ČR - malá proměnlivá oblast, obklopená ze všech stran nějakými horami - na více dnů v ČR předpověď nemůže fungovat. Takže to, že Honsová v pondělí uvede, jak bude v pátek, je přehmat.

8.4.2019 22:21

A tak nepokouší se o to jen Honsová. Občas nějakej expert hází do novin i předpovědi na měsíce dopředu :D

9.4.2019 14:18
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.6.136

Jako co já znám předpověď počasí..
Dejme tomu, že chci vědět počasí v pátek.
Podívám se dnes a je tam 20°C.
Podívám se zítra 22°C.
Podívám se pozítří 15°C.
V pátek dopoledne se podívám na teploměr 27°C.
Pak se podívám i na předpověď počasí, aby se neřeklo.. 27°C

Tohle je jen příklad .

A zase to samé. Celé ráno svítí slunko a teď se to najednou zatáhne .
To je snad naschvál, nebo co ?

Nebo předpověď slibuje teplo a bez mráčku, tak jdem na celodenní výlet. Žádné hory, nýbrž procházky v nížinách, atd. Tak jdeme a najednou mi na čele přistane kapka....

10.4.2019 06:07
moravák

XXX.XXX.234.166

Phyllobatesvittatus12 napsal(a):
Jako co já znám předpověď počasí..
Dejme tomu, že chci vědět počasí v pátek.
Podívám se dnes a je tam 20°C.
Podívám se zítra 22°C.
Podívám se pozítří 15°C.
V pátek dopoledne se podívám na teploměr 27°C.
Pak se podívám i na předpověď počasí, aby se neřeklo.. 27°C

Tohle je jen příklad .

A zase to samé. Celé ráno svítí slunko a teď se to najednou zatáhne .
To je snad naschvál, nebo co ?

Nebo předpověď slibuje teplo a bez mráčku, tak jdem na celodenní výlet. Žádné hory, nýbrž procházky v nížinách, atd. Tak jdeme a najednou mi na čele přistane kapka....

Není kapka jako kapka, kdo ví co to bylo?

10.4.2019 15:16
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.6.136

moravák napsal(a):
Není kapka jako kapka, kdo ví co to bylo?

To jo .

10.4.2019 21:11
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Protože už něco pamatuji, tak k návratu mrazu a sněhu dodám, že dnes média informace a nejen o počasí zveličují. Co byl dřív silný vítr, dnes je vichřice, bílý noční mráz v údolí je návrat zimy.
Když asi kolem r. 1988 nám v červnu pomrzla nať brambor a zmrzlí muži přišli později než v květnu, tak se tomu nikdo nedivil. Pankrác, Servác, Bonifác. 12. - 14. květen. Jako děti jsme říkali Pan Ser Boni pálí stromy, aniž bychom věděli, že jsou to ti tři zmrzlí muži.
Co bylo normální tehdy, je i dnes, jen my jsme asi nenormální.
Vlaštovky jsou zde, kosi sedí na vajíčkách, kavky zanášejí komíny hnízdním materiálem, chovatelé se obbávají, že jim papoušci venku už sedí na vajíčkách. Než se se mladí vylíhnou a než dorostou tak, že je samičky ve dne nebudou zahřívat, bude dávno teplo. Jen človíček v zajetí virtuální reality se obává mrazu a sněhu, který do oběda nevydrží.

11.4.2019 23:52
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Moudivláček napsal(a):
Protože už něco pamatuji, tak k návratu mrazu a sněhu dodám, že dnes média informace a nejen o počasí zveličují. Co byl dřív silný vítr, dnes je vichřice, bílý noční mráz v údolí je návrat zimy.
Když asi kolem r. 1988 nám v červnu pomrzla nať brambor a zmrzlí muži přišli později než v květnu, tak se tomu nikdo nedivil. Pankrác, Servác, Bonifác. 12. - 14. květen. Jako děti jsme říkali Pan Ser Boni pálí stromy, aniž bychom věděli, že jsou to ti tři zmrzlí muži.
Co bylo normální tehdy, je i dnes, jen my jsme asi nenormální.
Vlaštovky jsou zde, kosi sedí na vajíčkách, kavky zanášejí komíny hnízdním materiálem, chovatelé se obbávají, že jim papoušci venku už sedí na vajíčkách. Než se se mladí vylíhnou a než dorostou tak, že je samičky ve dne nebudou zahřívat, bude dávno teplo. Jen človíček v zajetí virtuální reality se obává mrazu a sněhu, který do oběda nevydrží.

12.4.2019 14:36
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.6.136

Tak u nás celý den sněžilo. Naštěstí to všechno roztálo .

12.4.2019 20:13
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Phyllobatesvittatus12 napsal(a):
Tak u nás celý den sněžilo. Naštěstí to všechno roztálo .

Škoda, že jste nenapsal místo nebo alespoň nadmořskou výšku. Pak by vaše informace měla dokumentační hodnotu.

12.4.2019 20:35
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.6.136

Moudivláček napsal(a):
Škoda, že jste nenapsal místo nebo alespoň nadmořskou výšku. Pak by vaše informace měla dokumentační hodnotu.

Zhruba 450 m.n.m.

13.4.2019 07:54
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.6.136

No tak už je tady malá vrstvička sněhu .

13.4.2019 11:28
pterodactyll

XXX.XXX.35.3

Zde, Vysočina 650m n.m. ráno kolem nuly,teď +12 a příští tyden má byt 18-20.
Zatím se nechytají s předpovědí ani náhodou. Máme sucho a Deštěm jenom vyhrožuji.
To chce klid,předpovědi jsou pro Pražáky.

13.4.2019 12:13
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.6.136

pterodactyll napsal(a):
Zde, Vysočina 650m n.m. ráno kolem nuly,teď +12 a příští tyden má byt 18-20.
Zatím se nechytají s předpovědí ani náhodou. Máme sucho a Deštěm jenom vyhrožuji.
To chce klid,předpovědi jsou pro Pražáky.

Tak to jo. My tady v MS kraji máme ještě vrstvu sněhu. Prší a sněží celý týden. Momentálně +1. Snad bude příští týden hezky.
450 m.n.m.

Přidejte reakci

Přidat smajlík