Andulka - mutace ( jaká mutace to je? )

Andulka vlnkovaná
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.4.2019 00:25

Dobrý večer, chtěl sem se zeptát o jakou mutací se jedná? Není to nahodou Australská straka (Dominantní) není nahodou polo výstavní? Přijde mi zajímavá a má krásné zbarvení. Předem, děkuji za rady :))

12.4.2019 10:05

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý večer, chtěl sem se zeptát o jakou mutací se jedná? Není to nahodou Australská straka (Dominantní) není nahodou polo výstavní? Přijde mi zajímavá a má krásné zbarvení. Předem, děkuji za rady :))

Ano je to australská straka.... Tet k vaší druhé části dotazů... Nic jako polovystavni andulka neexistuje! V dnešní době jde andulky rozdělit do čtyř skupin tj.obycejne to jsou ty které seženete v zoo prodejnách či na burze (je irelevantní jestli je krizena s výstavní pořád je to obyc andulka bez jakéhokoli standartu) pak chocholaté, barevné výstavní a výstavní (ty robustní)... Když to řeknu zjednodušeně tak když na svoji škodu Octavii přidáte spojlery a dozadu křídlo taky to z ní neudělá sporťák nebo polosporťák pořád to bude obyčejná Octavia 😉

12.4.2019 10:22

Děkuji za odpověď ;) jen, že já takovou andulku ve zverimexu viděl málo, tuhle co zrovna mám :) proto se radši ptám.

12.4.2019 14:29
JoPe

XXX.XXX.82.6

Dobrý den,
budte v klidu, jen jste se zeptal....máte pěknou dominantní australskou straku a i když není výstavní, tak je to pěkný pták. Představte si, jaké to stálo úsilí jejich tvůrce aby takto upevnili tuto pravidelnou kresbu a máte pravdu, že nebývají tak často vidět.
Mnoho chovatelů výstavních andulek se hned rozčiluje nad lidovým pojmenováním a zařazováním určitých neklasifikovatelných jedinců ale na obou stranách chovu andulek se nacházejí extrémy. Výstavní andulky sice mají něco jako průkaz původu / nesrovnatelné např. s prukazy FCI/ ale všechny nemohou být podle výstavních kritérií a ty chovatelé potřebují někam umístit a posléze to kritizují. Na druhé straně ne každý chce soutěžit a pokud přemýšlím nad zdravotními aj.problémy, které tento chov čím dál více doprovází, tak se ani nedivím, že většina chovatelů nechce o této specializaci ani slyšet...ale čest výjimkám,

12.4.2019 15:23

Moc děkuji vám za radu, to, co jste psal, má hlavu a patu..... A máte pravdu 👍 souhlasím svami. Přeji hezký den!

Přidejte reakci

Přidat smajlík