Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.5.2019 21:16
Lorfindel

XXX.XXX.191.239

Dobrý den prosím jaká je nejlepší značka vaječné směsi pro andulky?

15.5.2019 21:20
JoPe

XXX.XXX.82.6

Těžké hodnotit kvalitu, když nevidíme výrobu....za mě nejlepší domácí vajíčka, mrkev a další ingredience.

16.5.2019 08:54
canar

XXX.XXX.245.158

Téma průmyslových vaječných směsí už zde bylo vícekrát probíráno..
"Nejlepší" je dost široký pojem.. záleží dle čeho-jakého kritéria chcete hodnotit.

Obecně dnes běžně nabízené produkty renomovaných firem lze subjektivně hodnotit, dle nutričního obsahu, za nadprůměrné.. snad by byl i vhodnější příměr "zbytečně moc koncentrované". Nevěřím, že skutečná potřeba ptáků je tak vysoká.. Některé směsky svým obsahem mohou směle konkurovat výživovým doplňkům pro profi kulturisty..

Pochopitelně využití průmyslových vaječných krm. směsek musí zohlednit celkové množství denně podávaného krmiva, jeho složení.. technologii chovu.. sezónní periodu..atd.

Osobně hotové vaječiny pro jejich koncentrovanost ředím rýžovou a kukuřičnou moukou..

17.5.2019 22:16
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Lorfindel napsal(a):
Dobrý den prosím jaká je nejlepší značka vaječné směsi pro andulky?

Asi žádná. Moje provokativní odpověď asi vzbudí vlnu kritiky.
. Pro jaké andulky ?,
. Výstavní nebo ty obyčejné nenáročné.
Těm obyčejným je to jedno a i bez ní s trochou zeleného a namočeným rohlíkem budou plné budky mladých. Samozřejmě, že nějaká živočišná bílkovina prospěje na př to výše uvedené vajíčko..

18.5.2019 16:16
pterodactyll

XXX.XXX.35.3

Moudivláček napsal(a):
Asi žádná. Moje provokativní odpověď asi vzbudí vlnu kritiky.
. Pro jaké andulky ?,
. Výstavní nebo ty obyčejné nenáročné.
Těm obyčejným je to jedno a i bez ní s trochou zeleného a namočeným rohlíkem budou plné budky mladých. Samozřejmě, že nějaká živočišná bílkovina prospěje na př to výše uvedené vajíčko..

Moje řeč. Mě dokonce Andulky nikdy kupovanou směs nevzaly. Zkoušel jsem snad vše co se vyrábí. Když jim dám vařené vajíčko jemně poprášené roboranem pro exoty mohou se zbláznit a za chvíli je pryč. Když kupovanou směs, málo kdy jen ochutnají a jdou od toho. Zkoušel jsem i spařit vodou nic. Posypat s tím vejce-nechtějí ani to vejce. Za ta léta všechny pokusy skončily neúspěchem. Škoda peněz.

18.5.2019 19:19
hersyko

XXX.XXX.144.116

pterodactyll napsal(a):
Moje řeč. Mě dokonce Andulky nikdy kupovanou směs nevzaly. Zkoušel jsem snad vše co se vyrábí. Když jim dám vařené vajíčko jemně poprášené roboranem pro exoty mohou se zbláznit a za chvíli je pryč. Když kupovanou směs, málo kdy jen ochutnají a jdou od toho. Zkoušel jsem i spařit vodou nic. Posypat s tím vejce-nechtějí ani to vejce. Za ta léta všechny pokusy skončily neúspěchem. Škoda peněz.

Já to mám přesně obráceně,berou pouze kupovanou vajíčka se nedotknou.

18.5.2019 19:53
pterodactyll

XXX.XXX.35.3

hersyko napsal(a):
Já to mám přesně obráceně,berou pouze kupovanou vajíčka se nedotknou.

Tak na tom je vidět,že to chce vyzkoušet. Jednoznačně nejde určit, která je nejlepší. Snad podle obsahu co uvádí výrobce, ale kdo mu uvěří.Bude to podobné u všech. Ta která ptákům chutná by měla vyhrát.

19.5.2019 22:17
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Jak zde píšete. Ono je to úplně jedno. Záleží na co jsou ptáci a je jedno o jaký druh se jedná navyklí.
Důležitý je obsah živin, vitamínů a minerálů pro požadovaný druh. Na něco nového si musí zvyknout. Co se osvědčuje v jednom chovu, zklame v jiném.
Doporučuji, studovat, číst - prověřit si zdroje informací a zde si jen výměnou zkušeností pokecat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík