Dobrý den, chtěl bych vás poprosit o názor. Mám v budce mláďata korel, které mají hlavy a části zad a břicha bez opeření. Stalo se mi to poprvé u 5letého páru, který má za sebou mnoho úspěšných odchovů. Nevíte, jestli se jedná o nějakou nemoc, nebo to dělají rodiče? Děkuji za každý názor či radu, jak tento problém řešit.
parrotsfan@seznam.cz
napsal(a):
Dobrý den, chtěl bych vás poprosit o názor. Mám v budce mláďata korel, které mají hlavy a části zad a břicha bez opeření. Stalo se mi to poprvé u 5letého páru, který má za sebou mnoho úspěšných odchovů. Nevíte, jestli se jedná o nějakou nemoc, nebo to dělají rodiče? Děkuji za každý názor či radu, jak tento problém řešit.
Zdravím. Robia to rodičia. Po vyletení sa zaperia. Nám to občas spraví samec. Po vyletení mladých som ho oddelila. Samička sama dochovala mladé k samostatnosti. Spravil to 2-krát za 6 rokov.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
On to není ani problém,jak příroda.Pár v důsledku lepšího krmení chce znovu hnízdit a snaží se vypudit mladé z budky-zkuste přidat budku.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
On to není ani problém,jak příroda.Pár v důsledku lepšího krmení chce znovu hnízdit a snaží se vypudit mladé z budky-zkuste přidat budku.
Presne tak, chcú opäť hniezdiť. Staráme sa o nich príkladne. Stáva sa nám, že iný pár koriel chodí do búdky iného páru i keď sú tam mladé. Vtedy spomínaný samec odchoval svoje mladé a potom mladé iného páru. Potom bol netrpezlivý a mladé vytrhal. Chcem sa spýtať ak dáme ďalšiu búdku, dochovajú mladé v tej predchádzajúcej? Ďakujem
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Stejný problém u korel jsem tak již řešil a podařilo se,. jen mladým jsem pomohl z budky o něco dříve než by sami vylétli.