Papoušek královský – okousané nohy mláďat

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Bakbad

14.6.2019 15:58
Bakbad

XXX.XXX.149.143

Dobrý den mám dotaz papoušek královský 5 mladých po narození okousané nohy a křídla nějaké zkušenosti proč se to stalo dík za odpověď

14.6.2019 16:47
Zemjanek

XXX.XXX.179.106

První odchov? Občas se to stává...

Bakbad

14.6.2019 17:40
Bakbad

XXX.XXX.79.39

Ano první odchov

14.6.2019 20:06
vegh

XXX.XXX.206.35

Bakbad napsal(a):
Dobrý den mám dotaz papoušek královský 5 mladých po narození okousané nohy a křídla nějaké zkušenosti proč se to stalo dík za odpověď

Až tam máte myši tak to urobili oni.

14.6.2019 21:27
Zemjanek

XXX.XXX.179.106

Ty myši mě pobavily :-) Králováci jsou celkem ošemetní na chov, ale tohle se mi stávalo i u rosel... První odchov prostě samička nezvládla, asi nevěděla jak nato, tak je takto oštípala, druhý odchov už byl v pohodě.

Bakbad

14.6.2019 21:38
Bakbad

XXX.XXX.149.143

Také si myslím že to bylo tím že má mladé poprvé uvidíme příště děkuji moc za odpovědi každá zkušenost se hodí myši asi ne😀😀😀

15.6.2019 15:39
vegh

XXX.XXX.206.35

Zemjanek napsal(a):
Ty myši mě pobavily :-) Králováci jsou celkem ošemetní na chov, ale tohle se mi stávalo i u rosel... První odchov prostě samička nezvládla, asi nevěděla jak nato, tak je takto oštípala, druhý odchov už byl v pohodě.

Ty myši Vás možu velakrát pobaiť.Chovám vtáky 50-rokov už som vela videl a prežil.Raz my myši králováčke za noc prežrali v šetké letky aj chvost ked sedel pri pletive a ráno bol bez kridel achvostu,péra som našel bude kde mali na jar znášku.tak isto my pri tyrkisáka obžrali nohy.potkan ešte aj cez pletivo obtrhá nohy za noc aj viacerím.

15.6.2019 18:03
Zemjanek

XXX.XXX.179.106

Tak samozřejmě vím, co myši dokážou, ale v hnízdě by mladé zabily a sežraly. U dospělých to je něco jiného. Můj samec penanta, třeba myši loví :-)

17.6.2019 15:00
lavice

XXX.XXX.90.150

vegh napsal(a):
Až tam máte myši tak to urobili oni.

Dobrý ty myši, kde jste na to přišel? Přesně jak napsal zemjanek, samice se o mladé bojí, proto se to stalo její horlivostí, udělala to ona. Moc ji nerušit. V příštím roce bude vše v pořádku, uvidíte. Měl jsem to před lety u al vousatých, další rok vše v pořádku

17.6.2019 15:05
lavice

XXX.XXX.90.150

vegh napsal(a):
Ty myši Vás možu velakrát pobaiť.Chovám vtáky 50-rokov už som vela videl a prežil.Raz my myši králováčke za noc prežrali v šetké letky aj chvost ked sedel pri pletive a ráno bol bez kridel achvostu,péra som našel bude kde mali na jar znášku.tak isto my pri tyrkisáka obžrali nohy.potkan ešte aj cez pletivo obtrhá nohy za noc aj viacerím.

To snad není možný, to máte myší farmu? Že to sem vůbec zveřejnujete. To se o ně neumíte postarat a likvidovat?

17.6.2019 19:19
vegh

XXX.XXX.104.99

lavice napsal(a):
To snad není možný, to máte myší farmu? Že to sem vůbec zveřejnujete. To se o ně neumíte postarat a likvidovat?

Za tie 50-rokov čo chovám všeličo sa stalo raz som kontroloval mnišky mali 2-mladé a4-vajíčká nadruhí den sedela na čerstvo narodené myši amladé mníšky boli preč.tak ma nik neprezvečí čo dokážu myši aj ked bojujete proti nim.

17.6.2019 19:48
lavice

XXX.XXX.90.150

vegh napsal(a):
Za tie 50-rokov čo chovám všeličo sa stalo raz som kontroloval mnišky mali 2-mladé a4-vajíčká nadruhí den sedela na čerstvo narodené myši amladé mníšky boli preč.tak ma nik neprezvečí čo dokážu myši aj ked bojujete proti nim.

Nemám k tomu co dodat. Je to vaše reklama, vůbec bych to na tomto vlákně nezveřejnoval. Nepochopím jak může samice sedět na vejcích a vedle se peleší myši v hnízdě. Nevím o čem si asi povídají.

18.6.2019 06:53
Zemjanek

XXX.XXX.179.106

Nechtěl jsem zde rozjíždět hon na čarodějnice kvůli myším, protože sám vím, jak těžký to je boj. Letos jsem do jedné pastičky chytl dvě myšky naráz do třech pastí během jednoho večera (napsal jsem to tak divně, že tomu skoro sám nerozumím :-) :-) :-)
Zdárně je likviduji a problém mám jen cca 14dní 2-3 do roka a pak, jakoby se nejak ztratily... Nikdy se mi ale nestalo, to co tady píše pán, a to mnichy chovám jen v přírodních hnízdech, které při kontrole musím do poloviny rozebrat, jak jsou velká... Celoročně mám na možných stezkách nalíčené kontrolní pastičky a jakmile se objeví první návštěva, tak rozjedu uvítací kampaň :-)

18.6.2019 16:13
lavice

XXX.XXX.90.150

Zemjanek napsal(a):
Nechtěl jsem zde rozjíždět hon na čarodějnice kvůli myším, protože sám vím, jak těžký to je boj. Letos jsem do jedné pastičky chytl dvě myšky naráz do třech pastí během jednoho večera (napsal jsem to tak divně, že tomu skoro sám nerozumím :-) :-) :-)
Zdárně je likviduji a problém mám jen cca 14dní 2-3 do roka a pak, jakoby se nejak ztratily... Nikdy se mi ale nestalo, to co tady píše pán, a to mnichy chovám jen v přírodních hnízdech, které při kontrole musím do poloviny rozebrat, jak jsou velká... Celoročně mám na možných stezkách nalíčené kontrolní pastičky a jakmile se objeví první návštěva, tak rozjedu uvítací kampaň :-)

Přesně tak.

Bakbad

18.6.2019 19:04
Bakbad

XXX.XXX.149.143

Děkuji za odpověď také věřím že příští rok bude vše v pořádku klidně můžete napsat ještě nějaké zkušenosti co se kralovaků týče dík moc

Přidejte reakci

Přidat smajlík