Dobrý den,
již nějakou dobu si pohrávám s myšlenkou na pořízení nějakého papouška, při přestavbě pokoje jsme udělali ve skříni vestavěnou klec na kanárky, ti ale nakonec skončili ve voliéře. Protože prázdná klec je docela smutná, tak mě napadlo, že bych do ní mohla pořídit nějakého papouška. Nechtěla jsem obyčejnou andulku, ale zároveň jsem chtěla nenáročného ochočitelného papouška. Po nějaké době hledání jsem narazila na aymary, a chtěla bych se zeptat, zda je to dobrý nápad. S ničím jiným než s kanáry zkušenosti nemám, ale četla jsem, že aymary jsou vhodné i pro začátečníky, zbytečně moc nevřeští a že to jsou mazlové. Před pořízením jsem se ale chtěla přeptat někoho, kdo s nimi již nějaké zkušenosti má. Je aymara vhodný na to, abych ho měla když se mu nebudu věnovat v kleci a když budu v pokoji aby byl puštěný? Jsou s nimi nějaké specifické problémy? Je ten jejich řídký trus vážně tak strašný, a jde je třeba naučit, aby konali potřebu jen v kleci? Dají se třeba naučit nějaké triky? A jak moc velcí to jsou mazlové? Chtěla bych si pořídit jednoho jako společníka, ne do chovu.
Předem všem moc děkuji za odpovědi :)))