Letošní andulky

Prodám Andulku vlnkovanou - Prodám andulky 12/24 - 2/25. Výběr z více kusů...
Uživatel s deaktivovaným účtem
dobry den prosim o radu znovu zkousela sem vypustit andulku 4 letou samicku z klece. a vubec nelita a letky ma dlouhe a krasne a velke divim se. nejedna se o genetickou vadu? ma vsechno,vitaminy,mineraly atd. neni to starim? a neni to nijak vazne onenocneni? ja byla sni na veterine pto ptactvo a doktorka k tomu nejak nic nerekla ze by mi pomohla
Dekuju jste hodnej moc.na veterine mi nepomohly moc a to ze sem sla kde rozumeji i andulkam. ona kdyz chce litat tak skoci spadne na zem a jeste se prevrati protoze si asi mysli chudinka ze umi litat. a prosim vas jak ji popripade pomuzu? aby zpatky litala
to neni jeji klec. a stim ocaskem teda co? nee jsou ji 4 roky a ji normalne a pije.
to ja nepoznam me prijde normal nr hubena nejak a ta kost to nevim veterinarka rekla ze vypada dobre a poslouchala ji a vse oka jen me trapi ze neleta :( co stim prosim? a stim ocaskem taky?
kazdy den ji poustim ale pred tydnem sem ji kupovala ze zverimexu a jsou ji 4 roky. ale neleta snazim se aby litala. kdyz tak vam jeste ten ocasek vyfotim a ozobi :)
napsal(a):
kazdy den ji poustim ale pred tydnem sem ji kupovala ze zverimexu a jsou ji 4 roky. ale neleta snazim se aby litala. kdyz tak vam jeste ten ocasek vyfotim a ozobi :)
Tak ji vraťte.
napsal(a):
Jak vám již radí, vraťte jí. Pořiďte si mladou. Je to divné,že prodávají čtyř letou.
napsal(a):
Tak ji vraťte.
Proč ze zverimexu? Nemáte tam poblíž nějakého chovatele?
na krouzku ma napsano 15 3 364
Výstavní andulky už jsou tak přešlechtěné, že nelétají. Byznys je byznys. Těžko se to dá nazvat chovatelstvím. Zaroven jsou andulky největšími přenášeči chorob, hlavně PBFD. Nedoporučuji vůbec kupovat jakékoliv jiné ptáky od chovatele, u kterého uvidíte andulky. Vyhnete se zbytečnému zklamání.
Josef
gajda01
napsal(a):
Výstavní andulky už jsou tak přešlechtěné, že nelétají. Byznys je byznys. Těžko se to dá nazvat chovatelstvím. Zaroven jsou andulky největšími přenášeči chorob, hlavně PBFD. Nedoporučuji vůbec kupovat jakékoliv jiné ptáky od chovatele, u kterého uvidíte andulky. Vyhnete se zbytečnému zklamání.
Josef
Takže, když chcete koupit andulku, nekupujte ji od chovatele u kterého uvidíte andulky
gajda01
napsal(a):
Josef
Co tedy zadavatelce doporučujete? Ze slepic do ní zase nalezou čmelíci. Stačí když si koupí Andulku u chovatele a ne u podvodných zverimexů. Jediné s čím se dá souhlasit, že některé Andulky jsou prešlechtěné. Jejich životnost se zkracuje a hmotnost roste. Ty pak hůře létají. Kvalitní chovy však smysl mají.
Vás nikdo nenutí je chovat,podle profilu nechováte nic.
takze tim ze neleta to muze byt starim? kdyz ji jsou 4 roky a andulka v dobrych podminkach se dozije 15 az 20 let
napsal(a):
takze tim ze neleta to muze byt starim? kdyz ji jsou 4 roky a andulka v dobrych podminkach se dozije 15 az 20 let
Stářim určitě ne.
Vcera vecer sem ji vypustila z klece a vzala sem si ji do ruky a snazila sem se aby litala aspon trosku,tak letala na koberec a sedacku ale jen trosku ze sem si ji vzala do ruky a pustila tak litala malinko no. ale PBFD urcite nema to by mi rekla uz veterinarka a navic by ztracela i peri. a ona je aktivni.
napsal(a):
Stářím určitě ne. Buď se zranila ,tomu nasvědčuje ten vytržený ocas,něco nebo někdo jí honilo a nebo může mít vrozenou vadu a proto ji někdo do zverimexu dál. Při koupi si musíte dobře prohlédnout co kupujete.
a ten ocasek uz dorusta ze? a to ze nelita neni to nejaj vazny ze ne ze by mi umrela? mam strach kdyz je to moc hodna andula a je ochocena strasne hodna je a je mi lito ze ji nemuzu nejak plne pomoc snazim se tady nasbirat plno informace a rady jak ji pomoci
napsal(a):
a ten ocasek uz dorusta ze? a to ze nelita neni to nejaj vazny ze ne ze by mi umrela? mam strach kdyz je to moc hodna andula a je ochocena strasne hodna je a je mi lito ze ji nemuzu nejak plne pomoc snazim se tady nasbirat plno informace a rady jak ji pomoci
Letky má dobré,ocas doroste. Dejte jí čas, třeba se vzpamatuje. Nikdo neví,kde žila a když ji bude dobře, může dělat plno radosti. Přeji ať se to povede.
A proc by mela byt chyba ve me kdyz andulce chci pomoci a byla na veterine? co je natom spatneho ze se ptam zkusenych chovatelu?
a pro vasi informaci :) ano jeste sem nemela ptactka. jinak bych se neptala tady nejsem veterinarka
napsal(a):
A proc by mela byt chyba ve me kdyz andulce chci pomoci a byla na veterine? co je natom spatneho ze se ptam zkusenych chovatelu?
Pokud budete kupovat ve Zverimexu, na 90% budete mít andulku s nějakým postižením. Proto se ve Zverimexu NENAKUPUJÍ živá zvířata.
napsal(a):
dobry den prosim o radu znovu zkousela sem vypustit andulku 4 letou samicku z klece. a vubec nelita a letky ma dlouhe a krasne a velke divim se. nejedna se o genetickou vadu? ma vsechno,vitaminy,mineraly atd. neni to starim? a neni to nijak vazne onenocneni? ja byla sni na veterine pto ptactvo a doktorka k tomu nejak nic nerekla ze by mi pomohla
Zdravím,žádná velká věda,Andula byla zřejmě chovaná v malém prostoru bez větší možnosti proletu,a má ochablé prsní svalstvo!Denně jí pouštějte k proletu,a za čas se to zpraví,nic jiného v tom nehledejte!Ať se daří!K.
Nektere andulky přestože PBFD maji, nemají akutní projevy, nebo jen neznatelné. Jenom moc nelétají. Uvedu příklad z vlastní zkusenosti. Chovám rozely a mam jich asi 100 kusu. Svého casu jsem si pořídil výstavní andulky asi 8 párů. Jedna samička měla PBFD bez viditelných projevu. Normálně hnízdila, ale mladata byly všichni skokani. Chov andulek jsem tímto ukončil. Tato andulka hnízdila ve vetsi budce pro rozely a tuto budku jsem použil zase pro rozely, ale pozor po čtyřech letech. Dve mladata rozel z pěti z teto budky byly skokani. Pouze uvádím sve zkusenosti a nikomu je nevnucuji.
gajda01
napsal(a):
Nektere andulky přestože PBFD maji, nemají akutní projevy, nebo jen neznatelné. Jenom moc nelétají. Uvedu příklad z vlastní zkusenosti. Chovám rozely a mam jich asi 100 kusu. Svého casu jsem si pořídil výstavní andulky asi 8 párů. Jedna samička měla PBFD bez viditelných projevu. Normálně hnízdila, ale mladata byly všichni skokani. Chov andulek jsem tímto ukončil. Tato andulka hnízdila ve vetsi budce pro rozely a tuto budku jsem použil zase pro rozely, ale pozor po čtyřech letech. Dve mladata rozel z pěti z teto budky byly skokani. Pouze uvádím sve zkusenosti a nikomu je nevnucuji.
Tak tomu již rozumím,ale nemůžete to svádět na Andulky jako druh. Že to mají nejčastěji,je tím,že se jich chová nejvíce. Přenést to může stejně jiný druh. To co se vám stalo,bylo tím,že jste neposlechl řady a vše dřevěné nespálil. Kamarád si to kdysi zatáhl do chovu neofém a nechtěli jsme s ním sedět ani v hospodě. Pochopitelně pro ty,co chovají ve velkém,je to na mašli.
zosrnia
napsal(a):
Tak na tú dvadsať ročnú andulku by som sa rád pozrel,a myslím že aj viacerý z chovateľov andulkárov.
Kamarádce se také andulka dožila 16ti let. Byla domácí mazlík. Víte o někom, kdo při prodeji je ochoten udělat testy andulce na pbfd? Případně, když si koupím, otestuji sama, ale testy by nedopadly dobře, jak to řešit? Ono když by člověk chtěl jeden pár andulek, tak nechat jich otestovat třeba deset, než najde zdravou, by bylo celkem finančně náročné.
misimisi
napsal(a):
Kamarádce se také andulka dožila 16ti let. Byla domácí mazlík. Víte o někom, kdo při prodeji je ochoten udělat testy andulce na pbfd? Případně, když si koupím, otestuji sama, ale testy by nedopadly dobře, jak to řešit? Ono když by člověk chtěl jeden pár andulek, tak nechat jich otestovat třeba deset, než najde zdravou, by bylo celkem finančně náročné.
Tady se pořád píše PBFD, ale u andul je to převážně BFD. Spíš než testy se vyplatí najít si seriózního chovatele, opravdu sehnat reference, ptát se, atd. A pak se klidně vydat i pro "obyčejnou" andulku napříč republikou, protože se to fakt vyplatí. Myslím, že se tady chovatel, co má andulky zdravé, najde. I když jich asi bud jako šafránu a to riziko se asi nedá úplně na 100% eliminovat.
Grext
XXX.XXX.159.158
napsal(a):
andulka
Z Fota jedná se o Andulku dle kroužku asi rok 2015 , ve zverimexu mohla mět vajíčka? a je takzv. rozsezená a méně létavá ale to vám potvdí profíci zde !!!!!!
misimisi
napsal(a):
Ještě bych dodala, že já osobně bych si tady chovatele andulky vybrala a nebála se.
eli22
napsal(a):
Tady se pořád píše PBFD, ale u andul je to převážně BFD. Spíš než testy se vyplatí najít si seriózního chovatele, opravdu sehnat reference, ptát se, atd. A pak se klidně vydat i pro "obyčejnou" andulku napříč republikou, protože se to fakt vyplatí. Myslím, že se tady chovatel, co má andulky zdravé, najde. I když jich asi bud jako šafránu a to riziko se asi nedá úplně na 100% eliminovat.
Test je stejně 😉 na oba viry, stojí u nás v ČR 690 Kč do pěti vzorků. Levněji to vyjde ve Španělsku, ale nemám to moc pročtene. Až mi děti povyrostou, ráda by jsem k mým alexandrum pořídila i pár andulek, arating slunečních, ar nobilis a asi amazoňany modrocele. Je to hudba budoucnosti. Každopádně by jsem ráda zdravé ptáčky, i ty andulky 😁 Někdo třeba posílá na DNA vzorky jiných papoušků, tak by se třeba i uvolil poslat o dva andulci více.
misimisi
napsal(a):
Test je stejně 😉 na oba viry, stojí u nás v ČR 690 Kč do pěti vzorků. Levněji to vyjde ve Španělsku, ale nemám to moc pročtene. Až mi děti povyrostou, ráda by jsem k mým alexandrum pořídila i pár andulek, arating slunečních, ar nobilis a asi amazoňany modrocele. Je to hudba budoucnosti. Každopádně by jsem ráda zdravé ptáčky, i ty andulky 😁 Někdo třeba posílá na DNA vzorky jiných papoušků, tak by se třeba i uvolil poslat o dva andulci více.
Podle mě je to zbytečné, protože opravdu dobrý chovatel ví, že má zdravé ptáky. Na burzy nejezdí, protože tam se lehce něco chytne. Vzorky DNA sice posílají, ale to není test na cirkoviry.
misimisi
napsal(a):
Pbfd+avp, pohlaví k tomu nemusíte dělat, zadáte jen tyto viry. Pbfd+avp+chlamydie+pohlaví pak už se načte na 1500 za kus.
No já vím, ale prostě neznám nikoho, kdo by tohle u andulky dělal. A jak píšu, pokud najdete opravdu seriózního chovatele, tak je to prakticky zbytečné.
misimisi
napsal(a):
Eli, mně to nepřijde zbytečné. Samozřejmě, že chovatele vyberu, jen by jsem ráda měla ten zdravotní stav potvrzen i na papíře 😁😜
Hm tak doufam ze to ta ma nebude mit kdyz ji osetrila veterinarka a poslechla ji atd tak rekla ze je zdrava a stim letanim ze musela byt nekde zavrena porad. To ji jeste poslechla a rekla ze vse oka no.
gex
XXX.XXX.159.158
napsal(a):
andulka
Andulka skoro každá má v sobě nějaký vir. máte pěknou modrou Andulu ,jedná se o samičku , rok dle kroužku je 2015 ,mohla? s více samici ve společné kleci být oplozena a následně snést pár vajíček na zem protože ve zverimexu nemají budky seděla občas na zemi a rozháněli ji stejně jiní ptáci v kleci , následně zaměstnanci či brigádníci zverimexu vejce vyhodí . Samička je rozsezená po vajíčkách nic víc časem bude létat lépe ,pokud nemá nějak zlomené či deformované letky ,to jsou ty přední křídla ,ocasní pera jsou trošičku horší ale na andulku ze zverimexu je krásná ,chce to čas koupit jí vetší klec a čas ukáže ,pěkný den
misimisi
napsal(a):
🙊
dekuji za vase reakce. jo je to opalinka barvu ma takovou tyrkysovou. jen veterinarka mi rekla ze by mela byt ted zvlast a ne s ostatnima ze to nevypada na vapenku ale spise zacatecni vapenku tak ji dala Biomectin a dalsi mam dat na hlavicku na kuzi 3.8 a 10.8
a ocasek tedy uz dorusta normalne? dala sem fotky ocasku
Moje pipi. To cerveny ma od krmiva smichany s vajecnou smesi cervenou a ma rada jablcka :) jen nevim jestli muzou zeleninu okurku . a dle ozobi je tedy v poho? nevypada to na vapenku?
jakto pak? a je zdrava tedy? dle ozobi?
Okurek může, ale asi nebude chtít. Zkuste 😉 Jinak je krásně zbarvená. Léčbu dodržte, rozjetá vápenka se pak léčí určitě hůře. Je dobře, že jste ji vzala na prohlídku k veterináři, snad tedy bude jinak zdravá. Karanténu také dodržte, byla by škoda nakazit ostatní. Ocásek dorůstá tak 2 měsíce, pokud nedoroste nebo opět vypadá, tak to řešte.
děkuji a vypada to tedy na vapenku? 3.8 a 10.8 znovu dat Biomectin
Grext
XXX.XXX.159.158
napsal(a):
Moje pipi. To cerveny ma od krmiva smichany s vajecnou smesi cervenou a ma rada jablcka :) jen nevim jestli muzou zeleninu okurku . a dle ozobi je tedy v poho? nevypada to na vapenku?
Vaše Pipi je asi pěkná , kopil bych jí Sépiovo kost a jodovou kost do klece ,nastrouhanou mrkev na jemno může, proso,jablíčko,piškot občas , na vápenku to nevypadá ! ani nohy se jí na fotu neloupou v peří nejsou ani žádní čmelíci ani pero žrouti tak ta ještě něco vydrží !!!!!!
jee dekuji :)
jeste otazka cetla sem na netu ze nejlepsi je na vapni a mineraly kdyz ji tu sepiovou kost nastrouham na kasicku a dam do krmiva a smicham je to pravda? a jak casto popripaade to delat? tedy jestli je to fakt pravda
Grext
XXX.XXX.159.158
napsal(a):
jeste otazka cetla sem na netu ze nejlepsi je na vapni a mineraly kdyz ji tu sepiovou kost nastrouham na kasicku a dam do krmiva a smicham je to pravda? a jak casto popripaade to delat? tedy jestli je to fakt pravda
To hloupost Sepijovou kost nestrouhejte na prášek ,právě pro ozobí přímo vaše andulka si potřebuje obrušovat zobák i ozobí ,nemá vápenku !!!!!! to vypaá upně jinak ,dáel stačí zadat do vyhledávače na vašem PC dotaz a ono to něco vyhledá třeba i co je to vápenaka andulek viz .Okdaz: http://www.spektrumzdravi.cz/mazlicci/vapenka-u-andulek-neboli-ptaci-svrab.-vite-jak-sveho-ptaciho-kamarada-chranit-a-lecit
Souhlasím s tim, že andulka za to nemuze. Jsou to chovatele, kteří jí udělili tento osud a delaji z andulek nevidíci, neslyšící, nelétajíci, apatycke ptaky s radou chorob a dožívajici se pouze třetiny toho, co ve volné přírodě. Cílem chovatelství by měl být ale přesný opak. Andulka by si tento osud jiste sama nevybrala. Člověku by se asi take nelíbilo, kdyby ho takto nekdo šlechtil.