Andulky

Prodám Andulku vlnkovanou - Prodám letošní Andulky...jsou celoročně ve venk...
120 KčProsím o radu. Aký problém má táto andulka a ako ho liečiť? Ďakujem za rady
Uživatel s deaktivovaným účtem
eli22
napsal(a):
Je to vápenka a teda hodně rozjetá, k veterináři okamžitě pro Ivomec, nemazat žádným volejem, a dezinfikovat vše co jde. Přeléčit i ostatní.
Andulka mojí pratety to měla taky. Chodil jsem jí to natírat Indulonou. A vápenka časem zmizela. Už je to tak rok zpátky a andulka jí prostě nemá. Ani ta druhá. Taky to měla na ozobí a okolo očí. Takže tahle léčba nebo ve většině případů tlumení vápenky funguje. Neodsuzoval bych to.
napsal(a):
Andulka mojí pratety to měla taky. Chodil jsem jí to natírat Indulonou. A vápenka časem zmizela. Už je to tak rok zpátky a andulka jí prostě nemá. Ani ta druhá. Taky to měla na ozobí a okolo očí. Takže tahle léčba nebo ve většině případů tlumení vápenky funguje. Neodsuzoval bych to.
No comment.
napsal(a):
Neléčí jen ulevuje od příznaků. Týrání ptáka je hrozné. Můžete říci, že Andulku utratit je také léčba. Vracíte se do minulého století.
Lucie555
napsal(a):
Dobry den, mam andulku 3 mesicni. Nechce sama jist. Musim ji krmit NutriBidem. Zkousela jsem ji ve voliere s rodici, nic. Pak 2 dni nechala jsem ji v kleci. To radsi by z hladu zemrela. Davam ji proso, klasky. Jak mam ji prinutit aby sama uz jedla. Dekuji za odpoved
Proč nechce sama jíst? Není ručně dokrmovaná? Pokud ano, tak se prostě prošvihla doba odstavu.
Dobrý den jen stručná krátká rada. Andulku na noc=večer přikrmit ať úplně nehladoví ale přes den ji nechat ,,hladnou´´ předkládat různorodou stravu v co nejpřirozenější podobě. Nejraději pro mláďata senegalské proso v klasech, nějaké zelené, mrkev nebo různé travní a plevelné klasy v mléčné zralosti. Pokud takto stará andulka o toto žrádlo neprojeví zájem a nenaučí se loupat aspoň nejoblíbenější senegal tak je ztracená nebo je to opravdu ,,vadný kus´´.
frikmon
napsal(a):
Dobrý den jen stručná krátká rada. Andulku na noc=večer přikrmit ať úplně nehladoví ale přes den ji nechat ,,hladnou´´ předkládat různorodou stravu v co nejpřirozenější podobě. Nejraději pro mláďata senegalské proso v klasech, nějaké zelené, mrkev nebo různé travní a plevelné klasy v mléčné zralosti. Pokud takto stará andulka o toto žrádlo neprojeví zájem a nenaučí se loupat aspoň nejoblíbenější senegal tak je ztracená nebo je to opravdu ,,vadný kus´´.
Žádný vadný kus. Je to o tom, že dneska dokrmuje každý tr.. a neví, jak dál postupovat. V tom případě s vadným kusem souhlasím. Pokud se prošvihne doba odstavu, jsou i případy, že se mládě nenaučí už prostě samo zobat a zahyne nebo se musí ručně krmit stále. Hladovou přes den ne, kašičku dávat na lžičce a do ní zamíchat drobná zrníčka senegalu, strouhanku, máčené proso. Ale i tak je budoucnost nejistá.