Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.8.2019 12:27
TeryBerry

XXX.XXX.229.199

Zdravím všechny,
s mužem jsme se do papoušků zamilovali, ale nemáme v plánu je zatím odchovávat, spíše chceme dopřát všem co máme domov. Hrozně bych chtěla aru. Tento druh se dožívá 50-80 let, proto by mne zajímalo, jestli někde není útulek, který nabízí přímou adopci a ne jen finanční. Přeci jen se může stát, že majitel zemře a mazlíček nemá nikoho dalšího a kam potom takový pták jde? Zatím jsem našla spíše útulky co preferují finanční pomoc.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.8.2019 22:02

Zdravim. Dle meho se proste ptaci prodaji. Nikdo vam neda aru jen tak zadarmo.

10.8.2019 22:13
Mara92

XXX.XXX.240.250

Nikdy člověk nemuže nikomu věřit na 100%to je blbost. Lidi jsou lidi a pokud jim někdo daruje takoveho ptáka naslibuji hory doly a pak ho prodaji za vidinou zisku, vitejte v Čr Samozřejně se omluvam těm co se jich to netýka z milionu tak 20 lidí

11.8.2019 09:47
TeryBerry

XXX.XXX.229.199

Nemyslím zadarmo, rádi ji odkoupíme. Ale nechci ji jen finančně adoptovat na dálku. Pokud si správně rozumíme.

11.8.2019 09:49
TeryBerry

XXX.XXX.229.199

Jak říkám, nechci ho zadarmo. Ráda ho odkoupím, ale nechci si papouška jen finančně adoptovat na dálku, že budeme dotovat to, jak se má v útulku. Chceme ho adoptovat přímo a je mi jedno jestli bude stát plnou cenu, jako za ručně dokrmené mládě.

11.8.2019 09:52

Takhle to nefunguje, neni to jako u psu. Ara a jemu podobni nejdou odchovat po roce jako psi. Drzi si neustale cenu, neni jednoduchy odchov. Kolikrat se ceka i desitky let. O zadnem utulku pro exoticke ptactvo sem nikdy neslysel.

11.8.2019 10:04
eli22

XXX.XXX.58.41

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Takhle to nefunguje, neni to jako u psu. Ara a jemu podobni nejdou odchovat po roce jako psi. Drzi si neustale cenu, neni jednoduchy odchov. Kolikrat se ceka i desitky let. O zadnem utulku pro exoticke ptactvo sem nikdy neslysel.

V zahraničí existují, bylo o tom v TV i několik dokumentů, ale v ČR taky nevím.

11.8.2019 10:07
TeryBerry

XXX.XXX.229.199

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

To vím, několik papoušků máme doma, ale vybírala jsem vždy druhy, kteří mají dožití cca 30 let, protože bych nerada natáhla bačkory dříve než oni, aby si ve stáří nemuseli zvykat na další majitele, nebo nešli do chovu. Já dva útulky znám, ale neumožňují přímou adopci jen pro ně finanční pomoc, proto tato diskuze vznikla.

11.8.2019 10:09
eli22

XXX.XXX.58.41

TeryBerry napsal(a):
To vím, několik papoušků máme doma, ale vybírala jsem vždy druhy, kteří mají dožití cca 30 let, protože bych nerada natáhla bačkory dříve než oni, aby si ve stáří nemuseli zvykat na další majitele, nebo nešli do chovu. Já dva útulky znám, ale neumožňují přímou adopci jen pro ně finanční pomoc, proto tato diskuze vznikla.

https://www.petfinder.com/search/birds-for-adoption/?sort%5B0%5D=recently_added

11.8.2019 10:15
TeryBerry

XXX.XXX.229.199

eli22 napsal(a):
https://www.petfinder.com/search/birds-for-adoption/?sort%5B0%5D=recently_added

To je úžasné, něco takového hledám u nás v ČR, přeci jen papoušek potřebuje víc času, než si ho dovezeme, návštěvy - celkově socializovat a zjistit, zda v nás bude mít alespoň malou důvěru.

11.8.2019 10:38
eli22

XXX.XXX.58.41

TeryBerry napsal(a):
To je úžasné, něco takového hledám u nás v ČR, přeci jen papoušek potřebuje víc času, než si ho dovezeme, návštěvy - celkově socializovat a zjistit, zda v nás bude mít alespoň malou důvěru.

Tamto je US, tady je Německo. http://www.papageien-gnadenhof.de/top-considerations-when-adopting-a-parrot/

Přidejte reakci

Přidat smajlík