Aká odpoveď by sa Vám páčila ? Rozmerovo je to optimálne na 1 pár alexandrov čínskych ale ja by so sa pri chove v skupine bál obdobia hniezdenia a vzájomného sa rušenia. Skúste sa pozrieť po druhoch ktoré je možné chovať v skupine (aj keď nie vždy). Napríklad rozela žltolíca plus menšia austrália napríklad aj skupna latamov lastovičích. Neviem aké sú podmienky na zimovanie ale možno by fungoval chov v skupine pri alexandroch čínskych alebo fúzatých. Myslím že by fungovala aj skupina pyrúr alebo mníchov a papagájov patagonských. Skôr by som volil menšie druhy a viac párov. Pri 2 pároch sa môže stať že jeden pár sa stane dominantný a ten druhý bude rád ak sa mu ujde miesto na odpočinok a trocha prosa v zbytkoch.
Pri takomto chove platí že je treba viac času venovať kontrole voliéry aby nedošlo k zbytočnému úhynu.
Opalin ďakujem za odpoveď,jedná sa totiž o to že v jednej takej voliere už mám zostavený par cinancov ktoré odchovavaju mladé ,tam by to už asi nebol dobrý nápad miešať a v druhej mám tieto alex.male ale asi budú dve samice ,tak teraz mám dilemu či dokupim dvoch samcov alebo vymením jednu samicu za samca ,no a bol som zvedavý či tu niekto chová Alexa malého v skupinovom chove.