Amazoňan modročelý- je vhodný do bytu?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.8.2019 11:45
pajulka27

XXX.XXX.86.143

Dobrý den, mohl by mi někdo poradit jestli je tento papoušek vhodný do bytu předem děkuji za rady

30.8.2019 05:28
Sis

XXX.XXX.28.222

Záleží na jedinci a na sousedech, umí být dosti hlučný

30.8.2019 07:50
kubanec

XXX.XXX.243.159

Skoro každý papoušek je hlučný kór když na něj nemáte čas

Karel136

30.8.2019 08:49
Karel136

XXX.XXX.103.6

Tisíckrát řešené téma zde a všude na netu, jestli nejste schopná hledat informace sama, tak si nepořizujte ani rybičky natož takového papouška.

30.8.2019 08:56
Zemjanek

XXX.XXX.27.20

https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/diskuse?q=Amazo%C5%88an

Nejdříve zkuste něco nastudovat, než si pořídíte velkého papouška.

30.8.2019 09:12
pajulka27

XXX.XXX.86.143

Nastudovano mam víc než dost, ale každý říká něco jiného v každém článku něco jiného.

30.8.2019 09:28
Zemjanek

XXX.XXX.27.20

V tom případě nevím proč se zde ptáte jestli je vhodný do bytu? Kdybyste měla konkrétní dotaz... Jinak každý papoušek je originál jako člověk, tudíž nelze říct, že ten či onen je vhodný na to a to. Osobně jsem měl Amazoňana MČ, ale kvůli nedostatku času ( po 5 letech, práce děti) jsem ho raději daroval známé pro dceru(14let) která se mu věnuje tak, jak jsem nemohl a úplně rozkvetl. Neštípe, nekřičí a hodně se rozmluvil. Je to tím, že má spoustu pozornosti, takže si pořádně rozmyslete, jestli mu budete věnovat spoustu času (ne že si ho vezmete na hodinu denně z klece). Je to horší než s malým dítěte. Počítejte, že s Vámi bude klidně 25let!

30.8.2019 12:26
Froli-1

XXX.XXX.74.218

Hlavně si uvědomte, že si nekupujete psa či kočku, ale papouška a na dost dlouhou dobu a s tím musíte počítat...někdy lidi vidí, zvlášť v televizi nebo na netu mluvícího žaka, amazoňana či tančího kakadu...jsou z nich tak nadšení a chtějí ho hned taky, ale už si neuvědomují, že tito krásní tvorové mají jinou péči a někdy je to s nimi dost náročné, hlavně časově a to nejen to!pak vidíte všude inzeráty-nemám na něj čas, stěhujeme se atd. Papoušci se začnou škubat, trpí,jsou velmi nevyrovnaní a končí vetšinou v chovech, protože je majitelé nezvládali.
Asi nikdo vám nedokáže přesně odpovědět na vaši otázku, zda je vhodný do bytu, protože co papoušek to originál a nikdo vám nezaručí, jestli ten váš bude z těch klidnějších nebo pravý opak. Navíc i z toho "miláčka" se může stát za čas "uřvanec", jelikož si tímto projevem může vyžadovat vaši neustálou pozornost...

30.8.2019 13:35
pterodactyll

XXX.XXX.35.3

Rovněž je třeba vědět,do jakého bytu. Těžko může být v garsonce,kde obden smažíte v teflonové pánvi.
Jestliže máte nastudováno,musíte sama zvážit pro a proti.
Je-li to Váš první pták,radil bych raději ne.
Opovrhovaná andulka,kolikrát při dostatku zájmu mluví celé věty.
Chápu že se člověk pro něco nadchne,ale je to jen na vás,jaké máte podmínky a na co si troufáte. To je třeba v klidu posoudit a rozmyslet.
Přeji aby jste se rozhodla správně a nebyla zklamaná.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.8.2019 19:57
Uživatel s deaktivovaným účtem

Z vlastní zkušenosti je modročelák určitě dobrá volba. Pokud má dostatečně velkou klec a v ní hračky dokáže se sám zabavit když nebudete doma. Dále je potřeba mu denně umožnit prolet, mluvit na něj a být s ním v kontaktu. Hodně se dá ovlivnit výchovou a vhodnými opatřeními, aby papoušek nerušil sousedy . V době kdy jsem chodil na noční se náš sameček ozval až když zjistil že vstávám. Doporučil bych Vám pořídit si knihu od Rosemary Low - Proč můj papoušek...? Jsou tam praktické rady, jak řešit problémy s chováním papouška.

Přidejte reakci

Přidat smajlík