Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.9.2019 16:48
Sis

XXX.XXX.29.36

Dobrý den,
koupila jsem papouška s cites od pana X, mám jak klasický, tak žlutý papír, papouška přihlášeného na sebe, bohužel jsme si nesedli a tak bych ho chtěla prodat a teď k mé otázce, jak na to?
Na vyjímce stojí, že je platná pouze pro chovatele v kolonce číslo 1, což je právě pan X. Jak ho tedy mohu prodat já? Musím poslat papíry zpět na úřad a žádat další vyjímku? Děkuji

4.9.2019 20:42
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Sis napsal(a):
Dobrý den,
koupila jsem papouška s cites od pana X, mám jak klasický, tak žlutý papír, papouška přihlášeného na sebe, bohužel jsme si nesedli a tak bych ho chtěla prodat a teď k mé otázce, jak na to?
Na vyjímce stojí, že je platná pouze pro chovatele v kolonce číslo 1, což je právě pan X. Jak ho tedy mohu prodat já? Musím poslat papíry zpět na úřad a žádat další vyjímku? Děkuji

Tak, jakého papouška? Mně vadí, že píšete jako nějakou věc. Žako, kakadu, ara. Vždyť jde i o statisíce. Nevím, jak Vám odpovědět. Žlutý papír opravňuje k prodeji. Jaksi Vám nerozumím. Papouška prodejte, nahlaste ve lhůtě na krajský úřad.

4.9.2019 20:50
Sis

XXX.XXX.29.36

Moudivláček napsal(a):
Tak, jakého papouška? Mně vadí, že píšete jako nějakou věc. Žako, kakadu, ara. Vždyť jde i o statisíce. Nevím, jak Vám odpovědět. Žlutý papír opravňuje k prodeji. Jaksi Vám nerozumím. Papouška prodejte, nahlaste ve lhůtě na krajský úřad.

Jde o aru, ale to není podstatné, jde mi o to, zda ho můžu prodat, když žlutý papír platí jen pro původního majitele a ne pro mě

4.9.2019 20:58
kubanec

XXX.XXX.103.242

Pokud máte žlutej cites tak ho můžete normálně prodat jen tam napíšete jmeno nového majitele a nahlasite to na krajský úřad životního prostředí pokud si nevite rady můžete jim rovnou zavolat ....

4.9.2019 21:05
Sis

XXX.XXX.29.36

kubanec

Děkuji, mám klasický, tam jsem zapsaná a pak žlutý, jen mě tam právě zarazilo, že píšou, že vyjímka je platná pouze pro toho, kdo je uveden v kolonce č.1 a tam je majitel původní, tak abych neudělala nějakou botu

4.9.2019 21:06
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Tak jen dodám. Neodpověděla jste jaký je to papoušek. Má li žlutý papír,podléhá registraci a Vy jste ho jistě v termínu nahlásila..Co je ara? Mnozí nepodléhají registraci ,jsou CITES II. Ten Váš asi ne. Ale třeba am. oranžovokřídlý byl CITES I a již delší dobu nepodléhá regisraci. Jakého aru vlastně máte???.

4.9.2019 21:21
Sis

XXX.XXX.29.36

Moudivláček napsal(a):
Tak jen dodám. Neodpověděla jste jaký je to papoušek. Má li žlutý papír,podléhá registraci a Vy jste ho jistě v termínu nahlásila..Co je ara? Mnozí nepodléhají registraci ,jsou CITES II. Ten Váš asi ne. Ale třeba am. oranžovokřídlý byl CITES I a již delší dobu nepodléhá regisraci. Jakého aru vlastně máte???.

Je cites I, ale to si myslím je z dotazu patrné a ano, je registrován v řádném termínu. Jinak je to maracana, ale to mi v dotazu nepřišlo důležité

4.9.2019 23:37
ararauna.cz

XXX.XXX.206.212

Žlutý papír platí pro jednu transakci. Pokud ho chcete prodat, musíte si u příslušného krajského úřadu nebo pražského magistrátu zažádat o vydání nového žlutého eurocitesu napsaného na Vás. Stojí to 100 Kč. Tento papír potom dáváte kupujícímu společně s registračním listem CITES.

5.9.2019 05:24
kubanec

XXX.XXX.103.242

Nevim jak ostatni ale já jsem vždy změnu majitele psal do bileho citesu a nikdy jsem nežádal o nový žlutý cites při prodeji ptáka a jak to řešit na burze když prodáte ptáka do zahraničí ? Tam mu dáte žluté cites a bilej pošlete na kraj a to je vše

5.9.2019 09:02
ararauna.cz

XXX.XXX.206.212

To ano, do bílého se píše změna a žlutý se dává novému majiteli. Ale tím ten žlutý papír pozbývá platnosti pro další transakci. Je to doklad, že ten pták má výjimku ze zákazu obchodování s ohroženými druhy, ale pokud ho chce nový majitel dál prodat, musí si zažádat o nový žlutý papír, který bude vystavený na jeho jméno.

5.9.2019 10:51
olda1

XXX.XXX.150.75

ararauna.cz napsal(a):
To ano, do bílého se píše změna a žlutý se dává novému majiteli. Ale tím ten žlutý papír pozbývá platnosti pro další transakci. Je to doklad, že ten pták má výjimku ze zákazu obchodování s ohroženými druhy, ale pokud ho chce nový majitel dál prodat, musí si zažádat o nový žlutý papír, který bude vystavený na jeho jméno.

Dobrý den, žlutý papír pokud má napsáno, to co píše pani, že je platná pouze pro chovatele v kolonce číslo 1, tak souhlasím co jste napsal, ale pokud je tam napsáno, že NEplatí jen pro držitele v kolonce č.1, tak žlutý papír cestuje dál s papouškem a do bílého se napíše jen změna majitele.

5.9.2019 10:53
Sis

XXX.XXX.16.60

ararauna.cz napsal(a):

Děkuji za vysvětlení, tak nějak jsem si to myslela, vzhledem k tomu, že píšou pro držitele v kolonce 1

7.9.2019 08:12
Jana186

XXX.XXX.234.100

Prepáčte, len pre info. V ktorej časti mate uvedenú tu poznámku? Neviem ci tlačivo na SK je iné, ale ja to na papieroch nikde nevidím. Túto špecifikáciu... pýtam sa len pre vlastné info

7.9.2019 08:13
Jana186

XXX.XXX.234.100

Na mojich papieroch je len vyznačená kolóna, určené k predaju atď..ale nikde nič o tom pre koho

7.9.2019 08:58
nalim44

XXX.XXX.215.106

Je to řádek nad kolonkou 20 ve žlutých papírech.

Přidejte reakci

Přidat smajlík