Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

qwrex

20.9.2019 11:57
qwrex

XXX.XXX.159.158

EET se vstahuje i na prodej papoušků? jak to dokáže úřad majitelům papoušků? kdy někteří takzv. chovatelé to mají pro zábavu ale mají tam třeba 37 - 80 voliér ? Jedná či nejedná se o takzv. chov na černo ? nebo jen chov pro zábavu?
Když si někde koupím papouška je na papouška záruka ,myslím tím již třeba papouška od 10.000kč do 15.000kč Děkuji

Neregistrovaný uživatel

20.9.2019 12:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Nejte náhodou začínající financ?

20.9.2019 13:12
Sis

XXX.XXX.1.161

Pokud chováte papoušky a máte pravidelný odchov, už by jste měl podávat daňové přiznání, jak je to s eet netušim, takže pokud máte třeba 10 voliér a mladé pravidelně prodáváte už podnikáte, pokud máte příjem jen nahodile, náhodou se vyklubou mladé, a je to levnější druh, hlásit nic nemusíte, ale pokud prodáte třeba 1 araraunu, tak už ano. K záruce, na každé zvíře je záruka 6 týdnů, pokud uhyne, je třeba udělat pitvu, pokud bude patrné, že za úhyn nemůžete vy, měl by vám prodejce vrátit kupní cenu a zaplatit pitvu

20.9.2019 13:12
lumpicek

XXX.XXX.0.243

qwrex napsal(a):
EET se vstahuje i na prodej papoušků? jak to dokáže úřad majitelům papoušků? kdy někteří takzv. chovatelé to mají pro zábavu ale mají tam třeba 37 - 80 voliér ? Jedná či nejedná se o takzv. chov na černo ? nebo jen chov pro zábavu?
Když si někde koupím papouška je na papouška záruka ,myslím tím již třeba papouška od 10.000kč do 15.000kč Děkuji

Asi jste si spletl diskuzi,vám podobní diskutují na www.trotlov é.com.

qwrex

20.9.2019 14:28
qwrex

XXX.XXX.159.158

Sis napsal(a):
Pokud chováte papoušky a máte pravidelný odchov, už by jste měl podávat daňové přiznání, jak je to s eet netušim, takže pokud máte třeba 10 voliér a mladé pravidelně prodáváte už podnikáte, pokud máte příjem jen nahodile, náhodou se vyklubou mladé, a je to levnější druh, hlásit nic nemusíte, ale pokud prodáte třeba 1 araraunu, tak už ano. K záruce, na každé zvíře je záruka 6 týdnů, pokud uhyne, je třeba udělat pitvu, pokud bude patrné, že za úhyn nemůžete vy, měl by vám prodejce vrátit kupní cenu a zaplatit pitvu

Aha tak kdo prodává třeba 1 velkého papouška nebo i více kusů a nemá živnostenský list na prodej Ext. papoušků či rozšířenou živnost , tak se jedná o prodej ptáků na černo .
Osobně mě spíš zajímá ta kupní smlouva a záruka na papouška , nechovám nic, jen se ptám když jsem četl že chovatelé musí ptáky registrovat na úřady ,kroužkovat cites apd. nebo i čipovat že mají s chovem už tak práci a papírování zda to nějak EET nezvolní a nedá chovatelům např. dotaci?
Je to asi jako s čipováním psů povině k vzteklině od roku 2020 i podobná kupní smlouva druh zvířete ,cena , typ smlouvy atd. Děkuji SIS to mi satčí .

20.9.2019 14:41
eli22

XXX.XXX.96.227

qwrex napsal(a):
Aha tak kdo prodává třeba 1 velkého papouška nebo i více kusů a nemá živnostenský list na prodej Ext. papoušků či rozšířenou živnost , tak se jedná o prodej ptáků na černo .
Osobně mě spíš zajímá ta kupní smlouva a záruka na papouška , nechovám nic, jen se ptám když jsem četl že chovatelé musí ptáky registrovat na úřady ,kroužkovat cites apd. nebo i čipovat že mají s chovem už tak práci a papírování zda to nějak EET nezvolní a nedá chovatelům např. dotaci?
Je to asi jako s čipováním psů povině k vzteklině od roku 2020 i podobná kupní smlouva druh zvířete ,cena , typ smlouvy atd. Děkuji SIS to mi satčí .

Vy jste tu smotal snad deset věcí dohromady, na to se nedá ani jednoduše odpovědět, i kdyby člověk chtěl.

20.9.2019 14:58
tbpen

XXX.XXX.217.212

qwrex napsal(a):

Jaký prodej na černo ,vy jste spíš tak nějaký provokatér ne ,EET jistě zvolní a dá chovatelům dotaci??§§

22.9.2019 21:32
J.G.

XXX.XXX.19.134

Ani bych se tomu nedivil, kdyby to někoho s těch bláznů ve vládě napadlo,,že se z prodeje bude platit třeba DPH. Tady už je totiž možné všechno. 😂😂😂😂

23.9.2019 09:56
bb-k

XXX.XXX.13.145

nevadí,pokusíme se nadělat další invazní druhy

23.9.2019 13:41
chovatelaustralie20

XXX.XXX.171.86

Napište dotaz na ministerstvo financí a oni to navrhnou hned k projednání ve sněmovně. Určitě to budou brát jako podnět od uvědomělého občana a jistě se dočkáme i kýženého výsledku. Možná nám zavedou také EET s elektronickým připojením. Když už blbnout tak pořádně, ne? Když nebudou návrhy tak se ani sněmovna nebude kromě Babiše čím zabývat.

23.9.2019 16:20
patagonec

XXX.XXX.82.24

Nevím proč bodate Zbytečně do Sršniho hnízda. Bydme rádi že je klid od těchto věcí. Nebo jse to může vymstit. Už tak se platí Státu za každou capinu. Ještě tehoto trochu. Bydme rádi že za náš koníček neodvadime ještě Státu daň. Nestačí vám že se veškeré krmení zdražuje?

23.9.2019 20:33
Moudivláček

XXX.XXX.194.39

patagonec napsal(a):
Nevím proč bodate Zbytečně do Sršniho hnízda. Bydme rádi že je klid od těchto věcí. Nebo jse to může vymstit. Už tak se platí Státu za každou capinu. Ještě tehoto trochu. Bydme rádi že za náš koníček neodvadime ještě Státu daň. Nestačí vám že se veškeré krmení zdražuje?

Zde se opravdu plete páté přes deváié. Stačí se podívat na burzy, kde výkupčí kupují za desítkové částky papoušky od těch, kteří mysleli, že na tom vydělají. Ten větší kšeft se zde neobjevuje. Když drobnochovatel, který má ve voliérách ptáky v celkové hodnotě asi 500 000, Kč by vedll učetnictví, příjmy a výdaje, tak, když bude zkušený a mít štěstí, tak bude v plusu, ale s tím se nikdo nechlubí.
Koníčky jsou pro zábavu a většinou prodělečné.
Chov pro zisk je podnikání a tak by se to nemělo plést dohromady. Je fakt, že v ČR je
" přeptákováno" .Cena tedy jde dolu. A těch, co naříkají, že andulka sežere víc než za ní výkupčí dá, za čas ubude a cena bude vyšší.

Jen pro pobavení napíšu. Před 50. lety moje partnerka jezdila studovat do H. Brodu. Tam byl Zverimex a tak mně tam vždy prodala andulky. Jednou jí těch deset nevykoupili, tak je z vlaku pustila ven a mně řekla, prodáno. Oba jsme byli spokojeni a nezchudli jsme.
Nekamenujete mě za to, že je sežral krahujec nebo uhynu\y hladem. Dnes se dějí vlivem člověka v přírodě daleko závažnšjší zásahy a nikomu to nevadí.

23.9.2019 22:29
zd50

XXX.XXX.100.214

Zdravím Vás pánové/dámy,
nechci se zde nechat ukamenovat, ale vy jste snad spadli z Měsíce. Napíšu to zde jen v laické rovině, protože se mi nechce vyhledávat přesné znění zákona. To pokud máte zájem si můžete udělat sami. A nebo občas stačí si přečíst nějaké články v novinách či poslechnout televizi a budete mít trošku jasno.
Pokud si neuděláte živnosťák na chov a prodej zvířat, tak po Vás nikdo EET nebude chtít.
No a za další, kdo si za kalendářní rok přivydělá určitou sumu peněz, je povinen podat daňové přiznání. No a po vyčíslení výdajů (nákladů) a příjmů případně odvést státu daň.
A co se týče výkupců, tak ti zatím provozují obchod na černo a zatím mají štěstí, že po nich finančák a celní správa nejde.
No a teď jeden můj názor, který je spíš do jiného vlákna a to uvádění ceny zde v inzerátech. Myslím si, že to souvisí právě se strachem, že by museli platit daň z výdělku, kdyby je někdo prásknul. Neuvádění ceny by je ale stejně neuchránilo.
Tak toť vše, co jsem chtěl říci.

qwrex

24.9.2019 23:24
qwrex

XXX.XXX.159.158

Nedávat ceny do inzere každy si logicky zavolá . ZD50 tomu to došlo . Mě šlo o Zverimex ten EET má a o smlouvu o koupi papouška 1/ks záruku na papouška , odpověd mi stačila od Sis 6týdnů na papouška . Ceny od 5000kč/ks 10.000kč/ks a nebo 20.000kč ručne dokrmeného na mluvení .
Myslím že státu v Cz a Poslancům nedojde že se prodavají ptáci od chovatelů soukroméch lidí či na inzercích a burzách není to nelegální,přece to se nedá spočítat kolik je chovatelů v Cz ,každý si může chovat co chce .
Sami chvotelé zde na sebe možná ? upozorňují a to nejen zde v diskusi kdo má kolik a jaké druhy ptáků to je možná trochu okaté a nebezpečné ? ale každého věc je svoboda každý si může dělat co chce i chovat co chce .

25.9.2019 22:06
hzp

XXX.XXX.83.72

Fakt pletete páté přes deváté.Svoboda sice je, ale rozhodně si každý nemůže dělat co chce. A spočítat se dá také leccos. Otázka je jaký by byl přínos patlat se s každým chovatelem a dokazovat mu, že měl PŘÍLEŽITOSTNÝ příjem vyšší než 30.000,- Kč. Takže bych si nebyl tak jistý, že na mě státní orgán nemůže, to jaksi není pravda, můžu jen doufat, že to zástupcům státu za to nestojí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík