Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.9.2019 23:03
luki10000

XXX.XXX.79.201

Viem že to tu už bolo... Ale! Prečo je pre väčšinu ľudí problém uviesť cenu v inzeráte??? Viem že cena nie je smerodatna. Ale ušetrilo by sa tým veľa času na oboch stranách. A neberiem inzeráty typu: len volať, na maily neodpovedam... Keď volám, nikto neberie. Keď píšem buď neodpovie, alebo je nasratý že ho otravujem... Keď má niekto čas inzerovať, tak má určite čas aj odpovedať na maily!
Som za povinné zadávanie ceny v inzercii!!!

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.9.2019 10:17

Mam tie iste skusenosti takze som za! A ked je cena dohodou tak bohuzial moc na take inzeraty ani nereagujem a ked odpoviem castokrat bez odozvy a ked sa pytam na cenu co je samozrejme dolezite pre mna, tak clovek sa bud vyhyba otazke alebo ponuknite alebo take blbe odpovede! Kedze chcem a mam zaujem kupit nieco tak chcem vedet zaco, ake podmienky.

21.9.2019 10:46
kubanec

XXX.XXX.103.251

Musíš mu zavolat a pak mu říct že je drahej ,že kdybys to věděl tu cenu tak mu ani volat nebudeš....

21.9.2019 14:04
hersyko

XXX.XXX.144.116

luki10000 napsal(a):
Viem že to tu už bolo... Ale! Prečo je pre väčšinu ľudí problém uviesť cenu v inzeráte??? Viem že cena nie je smerodatna. Ale ušetrilo by sa tým veľa času na oboch stranách. A neberiem inzeráty typu: len volať, na maily neodpovedam... Keď volám, nikto neberie. Keď píšem buď neodpovie, alebo je nasratý že ho otravujem... Keď má niekto čas inzerovať, tak má určite čas aj odpovedať na maily!

Podle mě si docela protiřečíte-cena není směrodatná=proč jí tedy psát? Druhá věc je kontakt= kdo chce prodat musí dát možnost komunikace pro zájemce .A je jedno jaký,ale když neodpovídá,nereaguje je věc jiná a žádná povinnost zadávání v tom nepomuže.

21.9.2019 15:01
pterodactyll

XXX.XXX.35.3

Zase a zase. Není-li cena nereaguji. Prodávající nekomunikuje-poohlédnu se jinde. Nejlépe tam kde je komunikace bez problémů.
Nerozčiluji se,beru prášky na tlak. U ptáků se uklidním a bavím se z lidmi, kteří jsou ok.
Někomu nakazovat něco co nechce nemá cenu. Neřekneš za kolik, nechci. Ahoj Chovu zdar.

22.9.2019 06:35
kubanec

XXX.XXX.103.242

No když jsme u těch inzerátu tak tam borec prodává samce kakadu růžový z důvodu úletu samice a k tomu napíše že rok stáří sdělí na vyžádání......a hned pod tim samice amazonek belobrichy rok 2017 za 12000 a dna prej když tak udělá ,no takže inzerát bez udání ceny je ještě ok ...

22.9.2019 07:13
luki10000

XXX.XXX.79.201

kubanec napsal(a):
No když jsme u těch inzerátu tak tam borec prodává samce kakadu růžový z důvodu úletu samice a k tomu napíše že rok stáří sdělí na vyžádání......a hned pod tim samice amazonek belobrichy rok 2017 za 12000 a dna prej když tak udělá ,no takže inzerát bez udání ceny je ještě ok ...

Máte pravdu. Niektoré inzeráty sú naozaj unikáty... 😂

22.9.2019 12:59
Kris44

XXX.XXX.160.2

Je to debata o tom, jak by jedinec chtěl diktovat, co mají dělat ostatní. Co brání vám dát si inzerát o co máte zájem, jaké ceny jste ochotný akceptovat a jsem zvědavý, kolik lidí vám zavolá.

22.9.2019 13:06
atobajus

XXX.XXX.195.189

Já ceny vždy uváděl, ale jestli ji uvedu nebo neuvedu cenu je úplně jedno. Stejně pak začnou chodit emaily a sms zprávy jestli bych neslevil na tolik a na tolik a nebo nevyměnil např. za 5 kakariků a 20 andulek atd. atd.
Kdo má zájem o nějaký konkrétní druh tak jeho cenu zhruba zná a začátečník se nesmí bát zavolat a zeptat se.

22.9.2019 13:44
Kris44

XXX.XXX.160.2

Přesně tak. Je mi úplně jedno, zda tam cena je, nebo není. Mam-li zájem, napíši nebo zavolám, stejně mě zajímá víc informací, než pouze cena. Proto je každého věc, jakou formou svůj inzerát uveřejní. Je to stejné, jako bych vyžadoval, že když zveřejním veškeré informace, včetně fotek, tak mi povinně musí zavolat nejméně 10 zájemců.

22.9.2019 15:18
luki10000

XXX.XXX.79.201

Kris44 napsal(a):
Přesně tak. Je mi úplně jedno, zda tam cena je, nebo není. Mam-li zájem, napíši nebo zavolám, stejně mě zajímá víc informací, než pouze cena. Proto je každého věc, jakou formou svůj inzerát uveřejní. Je to stejné, jako bych vyžadoval, že když zveřejním veškeré informace, včetně fotek, tak mi povinně musí zavolat nejméně 10 zájemců.

Tak to ste troška vedľa...🤔

22.9.2019 15:22
luki10000

XXX.XXX.79.201

Ale je to váš názor a ja do akceptujem!

22.9.2019 16:54
Kris44

XXX.XXX.160.2

Já vím, že je to absurdní, ale zrovna tak je absurdní váš požadavek na povinné udávání ceny! Proto jsem to i tak napsal. Pokud vás inzeráty bez ceny rozčilují, tak je ignorujte. Nikdo vás přeci nenutí na ně reagovat.

22.9.2019 18:16
Miroslav Bláha

XXX.XXX.168.116

luki10000 napsal(a):

Dost dobře nechápu, proč Vás neuvádění cen tak irituje.Každý si své ptáky cení jinak a je to jeho volba cenu neuvádět. Osobně je mi to úplně jedno zda je cena uvedená či ne. Pokud mám o ptáky vážný zájem, tak si raději zavolám a s prodávajícím pohovořím.Zároveň se mohu při hovoru dozvědět i něco zajímavého a rozšířit si své znalosti o chovu ptactva.
Jinak co se emailů týká. Jsou někteří chovatelé co email prostě nemají a inzerci za ně podává někdo známý. Nevidím na tom nic špatného. Dále pak ne všichni chovatelé mají čas a možnost chodit každý den na internet. A že Vám nikdo nezvedne telefon hned na poprvé? Přemýšlel jste nikdy nad tím, že jsou lidé co ho třeba v práci nemůžou mít u sebe, řídí auto, jsou na jednání. u lékaře atd...
Jistě namítnete, že můžou zavolat nazpět, ale pokud mám zájem o ptactvo já, tak volám tolikrát, dokud se nedovolám.
Jinak se pro zajímavost podívejte na voegelarena.com, kolik chovatelů tam uvádí cenu.
Pokud jste pro povinné zavedení uvádění cen, tak Vám asi nezbude nic jiného, než si založit svoje inzertní stránky, kde si budete podmínky inzerce určovat vy sám.

22.9.2019 19:22
luki10000

XXX.XXX.79.201

To nie je že mi nezdvihne telefón na poprvé!!! To sa nedovolate, a keď vám to niekto aj dvihne, je naštvaný, tak nechápem prečo vôbec dáva inzerát!!!??? Chcel som len zjednodušiť komunikáciu v inzercii... A keď podáva niekto známy inzerát za niekoho, tak by mohol reagovať a podať všetky podrobné informácie!!!... Stále je dosť ľudí a ja som za to, aby bola cena uvádzaná povinne!!!

22.9.2019 19:37
pterodactyll

XXX.XXX.35.3

luki10000 napsal(a):
To nie je že mi nezdvihne telefón na poprvé!!! To sa nedovolate, a keď vám to niekto aj dvihne, je naštvaný, tak nechápem prečo vôbec dáva inzerát!!!??? Chcel som len zjednodušiť komunikáciu v inzercii... A keď podáva niekto známy inzerát za niekoho, tak by mohol reagovať a podať všetky podrobné informácie!!!... Stále je dosť ľudí a ja som za to, aby bola cena uvádzaná povinne!!!

Pochopte, že povinnost je blbost........

22.9.2019 19:47
shorty102

XXX.XXX.19.71

Miroslav Bláha napsal(a):
Dost dobře nechápu, proč Vás neuvádění cen tak irituje.Každý si své ptáky cení jinak a je to jeho volba cenu neuvádět. Osobně je mi to úplně jedno zda je cena uvedená či ne. Pokud mám o ptáky vážný zájem, tak si raději zavolám a s prodávajícím pohovořím.Zároveň se mohu při hovoru dozvědět i něco zajímavého a rozšířit si své znalosti o chovu ptactva.
Jinak co se emailů týká. Jsou někteří chovatelé co email prostě nemají a inzerci za ně podává někdo známý. Nevidím na tom nic špatného. Dále pak ne všichni chovatelé mají čas a možnost chodit každý den na internet. A že Vám nikdo nezvedne telefon hned na poprvé? Přemýšlel jste nikdy nad tím, že jsou lidé co ho třeba v práci nemůžou mít u sebe, řídí auto, jsou na jednání. u lékaře atd...
Jistě namítnete, že můžou zavolat nazpět, ale pokud mám zájem o ptactvo já, tak volám tolikrát, dokud se nedovolám.
Jinak se pro zajímavost podívejte na voegelarena.com, kolik chovatelů tam uvádí cenu.
Pokud jste pro povinné zavedení uvádění cen, tak Vám asi nezbude nic jiného, než si založit svoje inzertní stránky, kde si budete podmínky inzerce určovat vy sám.

Ano za mě mate uplnou pravdu

22.9.2019 20:13

luki10000 napsal(a):

A já sem zase pro aby jste stim už přestal otravovat ....pokud mám na prodej jednoho nebo dva ptáky tu blbou cenu Vám tam napíšu ať je klid ale pokud jich mám na prodej 15-20 kusů každého v jiné kvalitě a každého si cením jinak tak tam prostě bude cena DOHODOU co je na tom tak těžkého pochopit?!

22.9.2019 20:13
Miroslav Bláha

XXX.XXX.168.116

luki10000 napsal(a):

Je vidět, že si prostě vedete tu svojí a nedokážete vzít v potaz protiargumenty!!!
Zkuste se tedy s Vaším požadavkem obrátit na majitele tohoto inzertního portálu a pak dejte vědět jak jste pochodil.
A nebo to snad raději ani vědět nedávejte, výsledek je předem jasný

22.9.2019 20:17

luki10000 napsal(a):

A ještě malý dovětek ....když bude udávání ceny povinné a někdo Vám tam napíše 1kč tak budete dělat co?nejspíš budete v té samé prd.li jako tet že?

22.9.2019 20:27
luki10000

XXX.XXX.79.201

Tak to asi kúpim za 1 kč!!! A tet ste asi v pr..li vy!!! Prečo sa viete tak hneď nahnevať??? Máte nejaké problémy??

22.9.2019 20:31
luki10000

XXX.XXX.79.201

Chcel som len zjednodušiť komunikáciu v inzercii. Nič iné v tom nebolo ... Bolo by to jednoduchšie, rýchlejšie... Nič neriadujem!!!...

22.9.2019 20:49
Miroslav Bláha

XXX.XXX.168.116

luki10000 napsal(a):
Chcel som len zjednodušiť komunikáciu v inzercii. Nič iné v tom nebolo ... Bolo by to jednoduchšie, rýchlejšie... Nič neriadujem!!!...

Pořád nechápu, jak zjednodušíte komunikaci když bude uvedená cena. Pokud Vám inzerent nezvedne telefon nebo neodpoví na email, tak Vám uvedená cena nebude nic platná....

22.9.2019 20:56
shorty102

XXX.XXX.19.71

luki10000 napsal(a):

Budeto úplně na prd kazdy má jinak kvalitni ptáky a kazdy jsi je ceni jinak
Když někdo neumi zvuhnout telefon a zavolat je to špatné
Kazdy kdo vola řekne to je moc odpovím tak proc nejedete do Německa
A pak jsi spocitejte naklady benzín čas atd

22.9.2019 20:59
luki10000

XXX.XXX.79.201

Miroslav Bláha napsal(a):
Pořád nechápu, jak zjednodušíte komunikaci když bude uvedená cena. Pokud Vám inzerent nezvedne telefon nebo neodpoví na email, tak Vám uvedená cena nebude nic platná....

Áno na jednej strane máte pravdu... Ale komu ublíži, alebo nejako udela ujmu na zdraví, keď tú cenu napíše???

22.9.2019 21:12
Miroslav Bláha

XXX.XXX.168.116

Důvody neuvedení ceny můžou být různé. Někdo se snaží s cenou spekulovat, někdo má strach z případných tipařů na krádež, někdo se bojí závisti, někdo se snaží tutlat cenu před manželkou......Důvodů může být bezpočet.

22.9.2019 21:13
martin1147

XXX.XXX.151.223

luki10000 napsal(a):
Áno na jednej strane máte pravdu... Ale komu ublíži, alebo nejako udela ujmu na zdraví, keď tú cenu napíše???

Je to marné, jet to marné, jeto marné!!!

22.9.2019 21:15
emill

XXX.XXX.32.177

luki10000 napsal(a):

Je to stále dokola. Někdo udává cenu, někdo ne. Je to každého svobodná volba. Stejně tak svobodná volba je to, jestli budu kontaktovat inzerujícího, nebo ne. Víc než cena mne zajímá kvalita daného jedince a prostředí ve kterém je chovaný.

22.9.2019 21:18
Miroslav Bláha

XXX.XXX.168.116

martin1147 napsal(a):
Je to marné, jet to marné, jeto marné!!!

Přesněěěěěěě!
https://youtu.be/XDJEPjvbbs4

22.9.2019 21:56
J.G.

XXX.XXX.19.134

Ono to není o tom to tam napsat,ale pokud si zavolám,tak chci informace. Ale pokud jsem chtěl jet pro ptáky přes 200km a pán řekl že fotky neumí poslat a na ceně se domluvíme až přijedu (ptáci jen za 8000), tak to opravdu děkuji,ale nechci. 🙂

22.9.2019 22:35
misimisi

XXX.XXX.243.14

Z jiného inzertniho portálu se také jako cenu dozvíte 123 Kč. Pochopitelné je, když je tam více různých věcí, že pak dotyčný uvede cenu ke každé věci zvlášť. Jinak je tam pod inzerátem asi 100 x napsáno cena? cena? cena?
Je to těžké, důvody asi jsou. Jen jak koukám např na Alexandry velké, cena 2300 Kč, 3000 Kč, potom je tam dohodou Štěpák na lutino a bez ceny Štěpák na modré. Jako začátečník mohu být celkem zaskočená cenou, která je u Štěpáka Alexandra velkého, na nějž budu reagovat např z důvodu, že je z inzerátů nejblíže mému bydlišti.

23.9.2019 12:11
milanplšek

XXX.XXX.20.35

shorty102 napsal(a):
Budeto úplně na prd kazdy má jinak kvalitni ptáky a kazdy jsi je ceni jinak
Když někdo neumi zvuhnout telefon a zavolat je to špatné
Kazdy kdo vola řekne to je moc odpovím tak proc nejedete do Německa
A pak jsi spocitejte naklady benzín čas atd

A to vas bavi pořad zvedat telefon a říkat každému cenu. Když si cenite ptaky jinak tak mate uvest cenu a zavola jen ten kdo ma skutečny zajem a můžete si ušetřit přednášky typu zajedte si do německa. Každy za ty leta mame zkušenosti že když date cenu jen o stovku nebo u vzácnějších druhu třeba tisícovku vic jak je cena běžna tak prostě nikdo nezavola a můžete mit kvalitni ptaky jak chcete. A i když ceny uvadim stejně je pokaždé první otázka jestli ty ptaky ještě mam a jaka je cena. A nemam s tim problém protože to chapu nikdo doma nepřehazuje peníze vidlema. Ja když reaguju na inzerat taky mě první zajima cena takovi ty řeči že mě zajima první kvalita a v jakem prostředí ptak je atd. to sou nesmysly. Vždycky je rozhodujici cena a pak teprve až toho papouška nebo cokoli vidim tak mužu posoudit jestli ta kvalita odpovida cene nebo ne. Do telefonu vam každy navyklada co chce a na kvalitu ma každy jiny názor takže zaklad je cena a to ostatní mě nezajima to zjistim až papouška vidim na vlastní oči.Všichni mame odchovy a chceme je prodat řeči typu kdo chce ten si zavola ja prodavam kvalitu jsou směšne. Při dnešní nabydce kdy je všeho hafor se musim ja jako prodavajici chovat slušně když chci peníze kupujícího a podat mu zakladni informaci jako je cena to je uplna samozdřejmost. Takovi ti mistři co si mysli že oni mají něco extra at si každy zavola kdo ma zajem tak ti si pak nejvic stěžuji že se nic neprodava a že je to špatny a kdesi cosi a ve finále jejich kvalita skonči ve vykupu protože neprodají ani pirko. To davam jako přiklad aby mě zase nechytal někdo za slovo. Chovu zdar Plšek

23.9.2019 13:12
shorty102

XXX.XXX.19.71

To je sice pravda ale urcite neberu telefon kdyz nemuzu volat
A kdybych ptaky choval. V bordelu a krmil jen pšenici jak sem vydel ne dekuji o tameho ptaka nemam zajem
(jinou fotku v telefonu nemam )
Určitě zajímá i cena ale i kde ti ptaci jsou
Ja koupil vloni Alexandr malý modrý hlava ocas stěpak na opalin a dal jsem zanej 1800 eur a je ze Slovenska
Proste libil se mi ten ptak vim ze je to se zárukou! A ocene jsem ani nesmlouval!

23.9.2019 13:16
Kris44

XXX.XXX.160.2

Nějak jsem nepochopil, co jste tím chtěl říct. Když nedám cenu, tak si zájemce musí zavolat. Vy cenu zásadně dáváte a stejně vám volají a znovu se ptají na cenu. Takže v reálu je to úplně jedno. Nakonec se vždy všechno prodá a debata o povinnosti uvádění ceny je bezpředmětná. Je to na každém, jak si to udělá.

23.9.2019 13:34
chovatelaustralie20

XXX.XXX.171.86

Asi velmi důležitá pro úspěšný prodej je kvalitní fotka u inzerátu. Soudím podle sebe, že první co mne zaujme je krásná fotka. Cena je potom jaksi podružná i když ne zcela úplně. Jinak uvádění ceny je také důležité a tutlání a špitání ceny třeba na burze je dost trapné zvláště u stokorunových hodnot ptáků. Šeptat aby někdo neslyšel, že prodávaná zebřička stojí sto korun nebo jen padesát korun je k smíchu. Já cenu vždy uvádím a nemám nejmenší problém jak na Ifauně tak na burze.

Karel136

23.9.2019 14:04
Karel136

XXX.XXX.103.6

Já pokaždé uvádím i cenu a jsou tací borci, co jsou schopni mi zavolat a vynadat mi do xy že ta cena je nesmyslná, buď že cenu kurvim (každý odchová i méně kvalitní, co si plnou cenu nezaslouží a je jim líto to dát výkupu) nebo že je cena moc vysoká . Nic nekoupí jen proudí, takže uvádění ceny je bez předmětné

Přidejte reakci

Přidat smajlík