Jakého papouška vybírat

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

adekarem

8.10.2019 15:23
adekarem

XXX.XXX.175.216

Dobrý den, ráda bych se zeptala a zároveň požádala o radu. Dcera si k narozeninám přeje papouška proto jsme se rozhodli ji ten sen splnit, ale bohužel nemám moc informací o nich. Mohly by jste mi prosím poradit který papoušek by byl vhodný pro 12 léte dítě. Dcera touží po mluvícím papoušků nějakého středně a nebo většího druhů andulku a korelu nechce mohly by jste mi prosím poradit. A zároveň bych prosila o radu jak velká klec by měla být pro papouška. Přes den bude mít možnost být mimo klec ale v noci by jsme ho do klece zavírali děkuji moc za radu

krizvojta

8.10.2019 16:36
krizvojta

XXX.XXX.211.186

Dobrý den, no pro 12 leté dítě se žádný velký moc nedoporučuje jelikož mohou být někteří jedinci agresivní a moli by ji ublížit. Jako vhodný papoušek pro začínající chovatele je andulka a korela ale pokud ani jednoho nechce tak bych zvolil třeba rozelu pestrou nebo alexandra malého,ale budete ji muset pomoct s výchovou toho papouška . Pro alexandra malého stačí 176-102-78 cm.Pro rozelu 54-54-146 cm může být i menší.

Neregistrovaný uživatel

8.10.2019 16:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

To je síla,pro 12leté dítě rozelu pestrou která se zrovna nejhůře ochočuje??

8.10.2019 17:03
Ladamusa

XXX.XXX.209.4

Jedině andulku, stejně se o ní budete nakonec starat sama. A andulka je nejméně náročná na chov. Ten první příspěvek neberte na vědomí, informace jsou špatné. Alexandr nebo rozela pro dítě nebo někoho kdo s papoušky nemá zkušenosti je špatné.

8.10.2019 18:02
smidla

XXX.XXX.184.103

Dobry den,

budu predpokladat ze jako rodice budete s peci pomahat a pomuzete i s vychovou.
Osobne bych doporucil zastupce rodu Pyrura nebo mniska sedeho, pripadne rucne dokrmeneho, napriklad aratinga, senegalec, amazonek i zmineny mnisek.
Co se mluveni tyce, myslim si ze samecek andulky je slusnym recnikem, nechcete li pozizovat zaka nebo amazonana.

S pozdravem smidla.eu

8.10.2019 18:37
pterodactyll

XXX.XXX.35.2

krizvojta napsal(a):
Dobrý den, no pro 12 leté dítě se žádný velký moc nedoporučuje jelikož mohou být někteří jedinci agresivní a moli by ji ublížit. Jako vhodný papoušek pro začínající chovatele je andulka a korela ale pokud ani jednoho nechce tak bych zvolil třeba rozelu pestrou nebo alexandra malého,ale budete ji muset pomoct s výchovou toho papouška . Pro alexandra malého stačí 176-102-78 cm.Pro rozelu 54-54-146 cm může být i menší.

Pro rozelu 54x54 člověče,kolik je tobě let? Také 12? To je z bídou pro Andulku. Navíc jako domácí mazel naprosto nevyhovující.
Rozumné nápady tu jsou,ale tenhle to opravdu není.

9.10.2019 06:39
Froli-1

XXX.XXX.74.240

Dobrý den, senegalce vám moc nedoporučuji- může se fixnout zrovna na vás a jí to potom bude líto, přikláním se k mníškovi či pyrura je dobrá , ale samozřejmě by i andulky byla super společník pro ni. Velkého papouška jako žako nebo třeba amazoňan pro 12.letou holčičku není dobré řešení, já sama si nedokážu představit, že by můj 12letý syn měl takového papouška, i když on by s tím jistě neměl problém 😂hlavně z hlediska náročnosti druhu a bezpečnosti u dítěte

Karel136

9.10.2019 08:04
Karel136

XXX.XXX.109.6

Na začátek jednoznačně Mníšek šedý ručně dokrmený. Výborné vlohy pro mluvení a vysoká inteligence. Naučí se spoustu a nemá příliš velké nároky na prostor. + je velká variabilita zbarvení.

9.10.2019 08:23
misimisi

XXX.XXX.243.14

Středního papouška rodiče přestávají krmit cca ve 2,5 měsících. Je třeba jej vzít hned v tomto věku domů a začít ochočovat, o měsíc později už to nemusí vůbec jít. Jako rodinného mazla mohu ještě doporučit aru Nobilis (červenoramenny). Dcerku připravte, že může papoušek klovnout, mluvit se mu nemusí chtít. Mám doma Alexandra vousatého. Naučil se celkem dost slov, i pár vět. Rozvazovat začal kolem pátého měsíce, vždy trvalo, než mu bylo rozumět, co to mumlá. Také bylo celkem dlouhé období, kdy štípal do krve. Už je to dobré, ale jednu dobu jsem uvažovala, že jej budu muset nechat jenom na chov. Dobře proctete diskuse a články o výchově stravě papouška.

9.10.2019 11:29
Zemjanek

XXX.XXX.44.217

Určitě Mníšek, je velikostně vhodný i pro prolet po bytě, velice jednoduše ochočitelný a má velké nadání k mluvení. Plus oproti andulce "vypadá" jako papoušek. Daroval jsem neteři(13let) samičku 4letou chovnou z venkovní voliéry a za necelý rok ji má perfektně ochočenou a začíná i něco brblat. Takže když vezmete ručně dokrmené mladě, neměl by být problém. Koukněte na videa z YouTube (quaker parrot/monk parakeet/myiopsitta monachus). Internet je plný článků a diskuzí, hlavně v Americe je to jeden z nejoblíbenějších mazlíčků (papoušků).

Přidejte reakci

Přidat smajlík