Špatné trávení mláďat

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.10.2019 20:32
Lorfindel

XXX.XXX.191.239

Dobrý den prosím vás o radu. .Včera večer jsem chtěl dokrmit mladata andulek a nechtěli vůbec jíst. Dneska ráno jsem jim chtěl dát nažrat ale nechtěli a v budce byli takové jakoby vyblité zbytky jídla. Jídlo jsem jim dělal z javlové kaše a rozmletého zrní a vaječné skořápky a rozmixované mrkve a vajíčka.
Krmil jsem je tak asi 4 dny. A dneska dovezli nutribird tak jsem jim to dal a žrali to. A teď jsem jim chtěl dát a vůbec nic nesežrali. Zadky mají takové nafouklé a vylučují takovou pevnou hmotu nevíte prosím někdo co s tim dělat? Děkuji moc za odpověď

9.10.2019 06:22
Ladamusa

XXX.XXX.201.122

Lorfindel napsal(a):
Dobrý den prosím vás o radu. .Včera večer jsem chtěl dokrmit mladata andulek a nechtěli vůbec jíst. Dneska ráno jsem jim chtěl dát nažrat ale nechtěli a v budce byli takové jakoby vyblité zbytky jídla. Jídlo jsem jim dělal z javlové kaše a rozmletého zrní a vaječné skořápky a rozmixované mrkve a vajíčka.
Krmil jsem je tak asi 4 dny. A dneska dovezli nutribird tak jsem jim to dal a žrali to. A teď jsem jim chtěl dát a vůbec nic nesežrali. Zadky mají takové nafouklé a vylučují takovou pevnou hmotu nevíte prosím někdo co s tim dělat? Děkuji moc za odpověď

A proč to děláte? Samice padla a samec taky? Nebo je to jen Vaše rozhodnutí dokrmovat?

9.10.2019 06:31
Lorfindel

XXX.XXX.191.239

Ladamusa napsal(a):
A proč to děláte? Samice padla a samec taky? Nebo je to jen Vaše rozhodnutí dokrmovat?

An9 presne tak😥

9.10.2019 08:05
emill

XXX.XXX.92.250

Důležitá je správná teplota kaše. Problémy s trávením může způsobit změna podávané dokrmovací směsi. Dejte jim kmínový čaj, ten podporuje trávení.

9.10.2019 08:11
emill

XXX.XXX.92.250

Teplota podávané krmné kaše by se měla pohybovat v rozmezí 38 až 40 °C, při teplotách nad 41 °C hrozí poškození volátka popálením, při teplotě pod 36 °C (zvláště do 4 týdnů věku ) přijímají mláďata kaši méně ochotně. Tento rozsah teploty je zcela logický, pokud vezmeme v úvahu tělesnou teplotu papoušků, která se pohybuje v rozmezí 38 až 39 °C.
https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/clanky/r/detail/7255/dokrmovani-a-odstav-papousku-konzskych/
Citace je z tohoto článku. Čaj by měl mít stejnou teplotu, jako kaše.

Přidejte reakci

Přidat smajlík