Papoušek červenokřídlý

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.10.2019 20:48
pavka.L

XXX.XXX.201.4

Dobrý den,
Chtěl bych poprosit chovatelé papoušků červenokřídlých o rady ohledně rozeznávacích znaků mezi samcem a samicí.
Nejedná se mi úplně o mladé ptáky ani již zcela plně vybarvené. Mám namysli ptáky kolem jednoho a půl roku života kdy už se u ptáků dají naleznout pohlavní znaky.
Nejedná se o nějakého konkrétního papouška abych sem poslal fotku. Jde mi spíš o rady a tipy na co si dávat pozor a kam se koukat když to u mladého jedince ještě nelze na sto procent rozpoznat a zároven nemá DNA
děkuji za odpovědi

22.10.2019 21:22
Miroslav Bláha

XXX.XXX.168.116

pavka.L napsal(a):
Dobrý den,
Chtěl bych poprosit chovatelé papoušků červenokřídlých o rady ohledně rozeznávacích znaků mezi samcem a samicí.
Nejedná se mi úplně o mladé ptáky ani již zcela plně vybarvené. Mám namysli ptáky kolem jednoho a půl roku života kdy už se u ptáků dají naleznout pohlavní znaky.
Nejedná se o nějakého konkrétního papouška abych sem poslal fotku. Jde mi spíš o rady a tipy na co si dávat pozor a kam se koukat když to u mladého jedince ještě nelze na sto procent rozpoznat a zároven nemá DNA
děkuji za odpovědi

Jeden způsob je protrhat pár pírek mezi křídly, pokud dorostou černá je to samec, pokud zelená je to samice. Ptáci ale musí být již po druhém přepeření.

23.10.2019 06:32
pavka.L

XXX.XXX.43.113

Děkuji za radu,
A když by se jednalo spíše jen o znaky na pohled? Například na jaké části těla probíhá přepeřování nejdříve a kam se koukat? Děkuji

23.10.2019 14:42
barp58

XXX.XXX.90.150

pavka.L napsal(a):
Děkuji za radu,
A když by se jednalo spíše jen o znaky na pohled? Například na jaké části těla probíhá přepeřování nejdříve a kam se koukat? Děkuji

V 16 měsících samec červenější zobák tyrkysová zeleń peří, a i se může objevit pár červených per v křídlech a černých na zádech. Samice matnější peří a zobák do hněda. S tím vytrháním pár pírek na zádech mezi křídly jak je psáno výše je možno až v těch 16-17 měsíci stáří. Jinak narostou zase zelená.

23.10.2019 18:52
luki10000

XXX.XXX.213.225

Ak chcete, čakajte... Ale môj názor jednoznačne DNA! Je to pár korún naviac, ale istota...

Přidejte reakci

Přidat smajlík