Jaksi okrajem jsem se dověděl, že Fauna ukončí vydávání tištěného časopisu.
Šokovalo mě to. Odebírám tento časopis od jeho vzniku, tehdy jako inzerci na novinovém papíru. Má široký záběr, spoustu zájemců, ale vím, že dnešní konkurenční boj a udržet se na trhu není jednoduché.
Napsal jsem určité množství textů do tohoto periodika,s tak seriózním přístupem redaktorky Horké ke korekci textů před uveřejněním jsem se často nesetkal a to mám zkušenost v publikační činnosti v komunálním okresním tisku. Ona bez souhlasu autora nezměnila ani písmeno.
Věřím, že i když nebude Fauna tištěná, že se udrží!!!!
Uživatel s deaktivovaným účtem

Je to velka skoda, viem ze ja ten casopis kupujem u nas na Slovensku. Musim si ho nechat v novinovom stánku odlozit, pretoze tam chodi max 2-3 čisla a vsetko sa hned preda, podla mna je to skoda, lebo zaujem i u nas na slovensku by bol velky. Bohuzial asi naozaj asi konkurencia velkych spolocnosti a vydavatelstiev je velka, tiez som bol tym ze konci v tlacenej forme prekvapeny. Ale myslim ze na webe sa udrzi urcite.
Dobrý den, paní redaktorka Horká, mně rovněž informovala o svém rozhodnutí ukončit, přesně po 30 letech, vydávání tištěné Fauny. Je to škoda. Bezprostředně v mém okolí, jsou reakce u chovatelů (z níž je naprostá většina již v důchodovém věku), jenom smutné. Ten časopis, se dost lišil ode všech ostatních, myslím především šíří záběru. Jako chovateli papoušků, mně nijak nevadilo přečíst si článek o chovu psů, drůbeže či holubů. Právě naopak.
Ekonomika je ale neúprosná a do byznysu sentiment prostě nepatří. Jenom majitelé časopisu by nám mohli sdělit o kolik se zvýšili jejich náklady na vydávání tištěné Fauny za posledních 5 let. Nevím to, ale tuším, že jsou to pro ekonomiku redakce, zásadní ukazatele. Mám s tím osobní zkušenost, protože jsem vydal nízkonákladově knihu a jenom za poslední 3 roky, stouply náklady o více než 20 %. To ani nemluvím o poštovném...Udržet původní cenu a nezdražovat, je pak velice těžké.
S Faunou, od roku 2020 vydávanou již pouze elektronicky, budu spolupracovat i nadále. Zájem, jak se zdá, je oboustranný. Věřím, že část chovatelů, kteří odebírali jenom tištěný časopis, si najde cestu i k její stávající internetové verzi. Bohužel, pro část té dříve narozené české chovatelské populace, to bude ztráta takřka nenahraditelná. A to nejenom proto, že svůj oblíbený časopis v roce 2020 již ve svých poštovních schránkách nenajdou, ale především proto, že je soudobé sdělovací technologie nedokáži náležitě oslovit. Ztrácí se tak pro ně důležitý zdroj informací, poučení i potěšení.
Přeji vydavatelům iFauny, hodně úspěchů a vytrvalosti při vydávání elektronické formy tohoto původně papírového časopisu.
FAUNA zemřela, ať žije iFAUNA.
parrotss
napsal(a):
Dobrý den, paní redaktorka Horká, mně rovněž informovala o svém rozhodnutí ukončit, přesně po 30 letech, vydávání tištěné Fauny. Je to škoda. Bezprostředně v mém okolí, jsou reakce u chovatelů (z níž je naprostá většina již v důchodovém věku), jenom smutné. Ten časopis, se dost lišil ode všech ostatních, myslím především šíří záběru. Jako chovateli papoušků, mně nijak nevadilo přečíst si článek o chovu psů, drůbeže či holubů. Právě naopak.
Ekonomika je ale neúprosná a do byznysu sentiment prostě nepatří. Jenom majitelé časopisu by nám mohli sdělit o kolik se zvýšili jejich náklady na vydávání tištěné Fauny za posledních 5 let. Nevím to, ale tuším, že jsou to pro ekonomiku redakce, zásadní ukazatele. Mám s tím osobní zkušenost, protože jsem vydal nízkonákladově knihu a jenom za poslední 3 roky, stouply náklady o více než 20 %. To ani nemluvím o poštovném...Udržet původní cenu a nezdražovat, je pak velice těžké.
S Faunou, od roku 2020 vydávanou již pouze elektronicky, budu spolupracovat i nadále. Zájem, jak se zdá, je oboustranný. Věřím, že část chovatelů, kteří odebírali jenom tištěný časopis, si najde cestu i k její stávající internetové verzi. Bohužel, pro část té dříve narozené české chovatelské populace, to bude ztráta takřka nenahraditelná. A to nejenom proto, že svůj oblíbený časopis v roce 2020 již ve svých poštovních schránkách nenajdou, ale především proto, že je soudobé sdělovací technologie nedokáži náležitě oslovit. Ztrácí se tak pro ně důležitý zdroj informací, poučení i potěšení.
Přeji vydavatelům iFauny, hodně úspěchů a vytrvalosti při vydávání elektronické formy tohoto původně papírového časopisu.
FAUNA zemřela, ať žije iFAUNA.
Plně se ztotožňuji s vaší reakcí. Patřím mezi ty staré, počítač ovládám, ale tištěný časopis to nenahradí. Podíval jsem se na první čísla po roce 90, pak jak šel vývoj, cena, úroveň. Mám toho stohy, nemám následovníka.
Často vezmu 25 let stará čísla a znovu přečtu, nejen o ptácích. Beru od r. 1969 ještě tehdy Exotáře, změněného pod různými názvy na Exotu, dnes Exota nová, Papoušci též. Tam do toho zapojili finance z jiných zdrojů a pohybují se trochu výš než my obyčejní.
Jak jste napsal, Fauna oslovila široký okruh přátel všeho živého a za přijatelnou cenu. Staří vymírají a mnohým kontakt na iFauně zprostředkovávají vnukové. Věřím, že tomu tak bude i dál.
O. Německý
Bohužel nesdílím optimismus příspěvků výše . Myslím , že konec tištěné Fauny v důsledku omezí i zájem o její elektronickou verzi . Postavení iFauny se bez "papírového" spojence ve světě internetu s nepřeberným množstvím možností a informaci pravděpodobně zmenší a v tom momentě poklesne i zájem inzerentů , zdroj financí atd.,atd..
pavolmax

XXX.XXX.59.250
Pred rokmi na Slovensku v spolupráci (ako sesterská slovenská verzia) s Faunou vychádzal titul Hobby Fauna pod vedením J. Karabinoša. Ten ju ale pojal ako svoju vlastnú a pravidelne v jej vydaniach bezhlavo osočoval a útočil na chovateľskú verejnosť. Tým ju vlastne navždy potopil.