Rýžovník, zebřičky - kolik stupňů v zimě

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.11.2019 23:47
05{Póól}05

XXX.XXX.39.34

Dobrý den,
Chtěl bych se zeptat jak zimujete Rýžovníky a Zebříčky, respektive kolik vydrží v zimě stupňů. Chtěl bych jim postavit nějaké zimoviště, tak ať mám nějakou představu kolik stupňů tam udržet nebo jestli se jim musí aji přitápět... Diky za rady a odpovědi.

20.11.2019 15:20
jf97

XXX.XXX.62.226

Zebřičky i rýžovníci Vám přes zimu vydrží, nemějte obavu, chovám je tak už nějakou zimu bez záletu.

20.11.2019 22:58
05{Póól}05

XXX.XXX.39.34

Takže když tam budu mít kolem nuly, tak by neměl být problém?

21.11.2019 06:46
hzp

XXX.XXX.83.72

jf97 napsal(a):
Zebřičky i rýžovníci Vám přes zimu vydrží, nemějte obavu, chovám je tak už nějakou zimu bez záletu.

Tak koneckonců i vy byste tam nějakou tu zimu vydržel. Určitě víte odkud rýžovníci pochází, že? Co to je zase za otázky a odpovědi, co ptáci vydrží.

21.11.2019 16:40
zbosace

XXX.XXX.248.178

Niekedy začiatočník nemá na výber. Ak by mali byť v chlade tu je treba aby bola nízka vzdušná vlhkosť. Ryzovnik je vták ktorý sa udržuje v čistote a je schopný sa kúpať i niekoľko krát za deň. Ak to urobí pri teplote pod nulou následky sú fatálne. Ku podivu som videl veľa krát zebričky zimovat vonku a boli v lepšej kondícii ako moje vo vnútri.

21.11.2019 17:52
Juri22

XXX.XXX.20.16

zbosace napsal(a):
Niekedy začiatočník nemá na výber. Ak by mali byť v chlade tu je treba aby bola nízka vzdušná vlhkosť. Ryzovnik je vták ktorý sa udržuje v čistote a je schopný sa kúpať i niekoľko krát za deň. Ak to urobí pri teplote pod nulou následky sú fatálne. Ku podivu som videl veľa krát zebričky zimovat vonku a boli v lepšej kondícii ako moje vo vnútri.

Presne ako píšete. Poznám 2.chovateľov, ktorý chovajú dlhé roky zebričky celú zimu vonku, sú v lepšej kondícii a zaperenia ako zebričky chované v zime niekde v klietke v pivnici. Voliery mal s 3 strán preglejka, v predu pletivo. Tiež som sa čudoval, ale je to tak. Je to na každom chovateľovi ako si to zariadi. Píšem to čo som videl.

21.11.2019 18:21
jf97

XXX.XXX.62.226

Jak jsem psal, mám je celou zimu venku bez záletu a neměl jsem žádný úhyn. A pro tzp, nevím o tom, že by byly letos dovozy rýžovníků z Bali nebo Jávy, ale vím, že u nás už žije několik generací rýžovníků, kteří jsou zvyklý na naše podnebí, jako i jiná exotická zvířata.
Pro zadavatele, teď to začne, dva dny ani jedna odpověď a teď se začnou ozývat sečtělí chovatelé a další co na vlastní oči viděli, nebo slyšeli, tak budete mít možnost si vybrat jak dál.

21.11.2019 23:19
05{Póól}05

XXX.XXX.39.34

Tak za 1. nerad bych aby se ptactvo nějak trápilo nebo při nejhorším uhynulo, nemám v s tím zkušenosti. Takže těm co mají zdravý rozum a umí normálně odpovědět DĚKUJI a ti co jsou ve špatné zdravotní a fyzické kondici přeji brzké uzdravení.

22.11.2019 06:05
Martas1978

XXX.XXX.182.30

Dobry den,taky bych se rad zeptal.Četl sem ze nekteri chovatelé maji ve venkovnich volierach i Amazonany.
Myslíte ze je to reálné?

22.11.2019 15:57
Pavel506

XXX.XXX.222.75

Nebolo by vám ľúto tých vtákov?

22.11.2019 18:26
jf97

XXX.XXX.62.226

05{Póól}05 napsal(a):
Tak za 1. nerad bych aby se ptactvo nějak trápilo nebo při nejhorším uhynulo, nemám v s tím zkušenosti. Takže těm co mají zdravý rozum a umí normálně odpovědět DĚKUJI a ti co jsou ve špatné zdravotní a fyzické kondici přeji brzké uzdravení.

Pokud nemáte s chovem zkušenosti, jak poznáte kdo má rozum a kdo je ve špatné fyzického a zdravotní kondici? Podle nesouhlasných reakcí na mě, že by já? Napsal jsem Vám, že si máte vybrat, nepsal jsem jen já, a ne urážet ať mě nebo kohokoliv jinýho. Vy mě znáte, Vy znáte moji zdravotní a fyzickou kondici? Nezlobím se na Vás, ale podpásovky se nedějí. Kdybych Vám po dvou dnech nenapsal, no nevím asi byste na ostatní odpověďi čekal dál. Odpovědí na svúj dotaz jste dostal dost a teď by jste mi mohl poradit Vy jak chovat rýžovníky, abych byl aspoň lepší člověk, když už jsem špatný chovatel.

22.11.2019 21:09
cvrdlikacek

XXX.XXX.72.31

Já také chovám ryzovniky a zebricky ve společné voliere bez zaletu pouze závětří...a sám za sebe můžu říci že příroda je nejlepší lékař...když už mi něco padne tak vím že to nebylo zdravé a nemělo to tam co dělat...nechť si každý dělá jak uzná za vhodné ale mě se to osvědčilo...

mh61

22.11.2019 21:30
mh61

XXX.XXX.224.27

Dobrý den, zebřičky i rýžovníky jsem choval i přes zimu ve venkovní voliéře s možností záletu do nevytápěné místnosti, kde byla teplota i při mínus patnácti kolem nuly. Většina ptáků však i při těchto mrazech nocovala raději venku a ani před den příliš nevyužívali možnosti "se ohřát". Celou voliéru mám zastřešenou a v mrazivém počasí chráněnou před větrem. Ptáci se rádi koupou i v mrazu a jsou stále ve výborné kondici a zdravotním stavu.

22.11.2019 21:57
Moudivláček

XXX.XXX.194.39

05{Póól}05 napsal(a):
Dobrý den,
Chtěl bych se zeptat jak zimujete Rýžovníky a Zebříčky, respektive kolik vydrží v zimě stupňů. Chtěl bych jim postavit nějaké zimoviště, tak ať mám nějakou představu kolik stupňů tam udržet nebo jestli se jim musí aji přitápět... Diky za rady a odpovědi.

Zebřičky i rýžovníci tráví noc v budkách. Tím jsou chránění před nočním mrazem, kdy nejsou v pohybu. I člověk zmrzne ve spánku a ne když se hýbe. Nikdo nenapsal čím vadí zimní přezimování. Je to dlouhá zimní noc. Třeba zebřička bez potravy za den uhyne. Příjem a výdej energie musí být v rovnováze. Snad jen ne můj názor. Prodloužit den na 10 hod a může mrznout. Nakrmí li se ptáci v 16 hod a pak až v skoro v 9 ráno, hladoví. A záleží na dalších podmínkách, ale kdo chce vědět, tak se dnes lehce doví.

22.11.2019 22:33
jf97

XXX.XXX.62.226

Moudivláček napsal(a):
Zebřičky i rýžovníci tráví noc v budkách. Tím jsou chránění před nočním mrazem, kdy nejsou v pohybu. I člověk zmrzne ve spánku a ne když se hýbe. Nikdo nenapsal čím vadí zimní přezimování. Je to dlouhá zimní noc. Třeba zebřička bez potravy za den uhyne. Příjem a výdej energie musí být v rovnováze. Snad jen ne můj názor. Prodloužit den na 10 hod a může mrznout. Nakrmí li se ptáci v 16 hod a pak až v skoro v 9 ráno, hladoví. A záleží na dalších podmínkách, ale kdo chce vědět, tak se dnes lehce doví.

Děkuji, doufám, že i ostatní pochopili

22.11.2019 22:53
jf97

XXX.XXX.62.226

Děkuji všem chovatelů rýžovníků a žebříček za podporu a zadavateli nebojte se toho, ale nikoho se nesnažte urážet, to není fér.

22.11.2019 23:02
jf97

XXX.XXX.62.226

cvrdlikacek napsal(a):
Já také chovám ryzovniky a zebricky ve společné voliere bez zaletu pouze závětří...a sám za sebe můžu říci že příroda je nejlepší lékař...když už mi něco padne tak vím že to nebylo zdravé a nemělo to tam co dělat...nechť si každý dělá jak uzná za vhodné ale mě se to osvědčilo...

Děkuji, u mě jste pachovatel.

22.11.2019 23:28
jf97

XXX.XXX.62.226

Děkuji, vaše rady jdou k věci, žádné okecávání, už roky Vás sleduji, a naslouchám Vaším reakcím, rád bych se i s Vámi seznámil, Vím,,že by jsme si rozuměli, nebojte se je to ostuda, ale jsem hetero a ne Gey
, jak je dnes moderní. Jezdíte burzy Přerov, Kroměříž, opravdu rád bych Vás poznal, určitě by jsme si rozuměli.

22.11.2019 23:37
jf97

XXX.XXX.62.226

jf97 napsal(a):
Děkuji, vaše rady jdou k věci, žádné okecávání, už roky Vás sleduji, a naslouchám Vaším reakcím, rád bych se i s Vámi seznámil, Vím,,že by jsme si rozuměli, nebojte se je to ostuda, ale jsem hetero a ne Gey
, jak je dnes moderní. Jezdíte burzy Přerov, Kroměříž, opravdu rád bych Vás poznal, určitě by jsme si rozuměli.

To jsem psal pro moudli'
váčka

23.11.2019 11:36
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.135.176

zebřičky chovám už spousty let celoročně venku, nutné je dodržet určitá pravidla, jednak koupit zebřičky od chovatele co je chová venku, není dobré koupit jakoukoli zebřičku a dát jí ven, ta nejspíše nevydrží protože je po generace chovaná v teple, další věc je zajistit alespoň část voliery proti větru a samozřejmostí je část voliery zastřešit aby byla v suchu, dobré je poskytnout budky, ve kterých si postaví hnízdo a v něm nocují. pokud se toto splní chov celoročně venku je možný.

23.11.2019 12:38
05{Póól}05

XXX.XXX.93.235

Děkuji za odpověď, mám v plánu postavit cimru plus jí lehce zateplit 5kou polystyrenem. Zeď bude mít 30 cm s jedné s strany bude výletivé okno před tím bude nalepená voliéra. Snad to bude stačit...

23.11.2019 17:24
lupus4

XXX.XXX.205.61

05{Póól}05 napsal(a):
Děkuji za odpověď, mám v plánu postavit cimru plus jí lehce zateplit 5kou polystyrenem. Zeď bude mít 30 cm s jedné s strany bude výletivé okno před tím bude nalepená voliéra. Snad to bude stačit...

tam jde nejen o stupně, ale i o délku dne, když jim přisvítíte (stačí večer cca do 20:00) tak to bude v klidu a bez "útrap"...

23.11.2019 19:49
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.135.176

lupus4 napsal(a):
tam jde nejen o stupně, ale i o délku dne, když jim přisvítíte (stačí večer cca do 20:00) tak to bude v klidu a bez "útrap"...

ano je to z důvodu příjmu vody a potravy.

24.11.2019 00:44
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

nejlepší se zkušenost, kterou udělá každý sám. Také jsem patřil mezi chovatele co měli ptáky celoročně venku do doby než jim omrzly prsty. Stalo se to jedné samici červenokřídlého papouška a pak jsem ještě pár let sledoval její vyčítavé pohledy. Viděl jsem zebry i kanáry v zimě v malé kleci na balkoně, ale když jsem je jeden rok nechal ve voliéře (ze tří stran kryté proti větru), pak jsem je v lednu schovával a do jara se zebry léčily z kašlání a samice kanára z černých noh. Viděl jsem v televizi jak v nějakém japonském městě nocovali ulétlí ptáci v rákosí zapadaném sněhem a byla tam směsice všech možných drobných ptáků, včetně tygříčků a amarantů. Také jsem si myslel, že to ti moji musí bez úhony přečkat a prd.

24.11.2019 07:10
Sergi26

XXX.XXX.44.4

osobně si myslím, že genetiku ptactva hned tak nepředěláte, pokud pták pochází z teplých oblastí, či tropů a necháte jej u nás v zimě, je to vždy jen o tom, zda to vydrží a ne, zda mu to vyhovuje. Ten pták je evolučně na něco nastaven a chovem v zajetí pár let, či desítek se to hned nepředělá. At už je to struktura peří,kterou nemá takovou, jako u nás běžně zimující ptáci, krmná délka dne ATD. Že přes zimu nějaký pták padne a říkat tomu příroda si pomůže, je smutné, kde berete jistotu, že ten pták nepošel právě kvůli nevhodným podmínkám, ve kterých je chováte? V případě chovu venku i v zimě se většinou napáchá víc chyb, jak užitku, zvlášť u začátečníka. Některé ptactvo má bohužel smůlu, že hodně vydrží a jeho cena je nízká natolik, že případný úhyn pár kusů nikoho nebolí, stát zebřiřka pár tisíc, tak těm ptákům dělá většina ,,chovatelů" úplně jiné podmínky, pokud nejde vysloveně o ty, co neví co s penězi.

24.11.2019 16:55
exotchov

XXX.XXX.168.151

05{Póól}05 napsal(a):
Dobrý den,

Kazdy nekdy nejak zacinal,ja kdybych zacinal z jinym druhem neptal bych se zde je to vzdy tak pul na pul. nejlepsi rada je ta kterou vidite osobne. V dnesni dobe neni problem navstivit chovatele, a ste v obraze.Chovatelu zeber a ryzovniku je spousta. Osobni radu vam nedam,jelikoz bych byl z jedne ci druhe stranky atakovan. Videt je vzdy podstatnejsi nezli neco cisti.,Skomolenin je spousta i na tak nami uznavanem internetu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík