Eklektus-domácí mazlíček-volnoletec

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.11.2019 12:01
stewe5

XXX.XXX.157.2

Dobrý den,mám dotaz na majitele eklektusů jako domácích mazlíčků..hodí se na ochočení do bytu a později ven na kšírách a na volnoletce?co je lepší samec nebo samice?pokud možno rád bych slušnou diskuzi díky všem kdo se podělí o zkušenosti

24.11.2019 12:25
Zemjanek

XXX.XXX.179.106

Chovat papouška jako mazlíčka je něco jiného, ikdyž zkušenosti s klasickým chovem dle profilu máte, tak bych doporučil začít jiným papouškem než je Eclekt... Volnoletectví je úplně jiná liga a je to časově hrozně náročné, to už musíte mít papouška místo dítěte (ano, je to stejně náročné na výchovu i čas). Ono to hezky vypadá, ale musíte si uvědomit jaká je zatím obrovská péče. A začít zrovna Eclektem je podle mého ještě těžší.

24.11.2019 12:32
stewe5

XXX.XXX.157.2

Zemjanek napsal(a):
Chovat papouška jako mazlíčka je něco jiného, ikdyž zkušenosti s klasickým chovem dle profilu máte, tak bych doporučil začít jiným papouškem než je Eclekt... Volnoletectví je úplně jiná liga a je to časově hrozně náročné, to už musíte mít papouška místo dítěte (ano, je to stejně náročné na výchovu i čas). Ono to hezky vypadá, ale musíte si uvědomit jaká je zatím obrovská péče. A začít zrovna Eclektem je podle mého ještě těžší.

Děkuji,jsem si toho vědom..já bych na ten volný let nespěchal..potřeboval bych doporučit jaký papoušek by se nejvíce hodil na ochočení,později na volnoletectvý..ještě jsem přemýšlet nad amazoňanem žlutohlavým nebo ara marakana...ararauna je krásná ale do bytu až moc velká bych řekl..díky

24.11.2019 15:42
stewe5

XXX.XXX.157.2

..

24.11.2019 15:52
stewe5

XXX.XXX.157.2

A co ta ara marakána?máte ji někdo jako mazlika?

24.11.2019 17:13
Zemjanek

XXX.XXX.179.106

Měl jsem amazoňanku a právě kvůli nedostatku času, když se mi narodilo druhé dítě, tak jsem ji raději přenechal neteři (tam se ukázalo že to byl chlapec:-). Ten posun, když se o ní stará (ikdyž 14letá) a věnuje ji/mu veškerou pozornost je neuvěřitelný, takže zkušenosti mám pouze s amazoňanem... Kamarád měl Eclekta a ten se mu po 4 měsících oškubal a začal být hodně agresivní, tak šel k chovateli (zkušenému) a u něho si si "jen" občas proškube ocas, ale normálně odchovává. proto vím (i od toho chovatele), že u Eclektů jsou ty poruchy častější

Přidejte reakci

Přidat smajlík