Chovat papouška jako mazlíčka je něco jiného, ikdyž zkušenosti s klasickým chovem dle profilu máte, tak bych doporučil začít jiným papouškem než je Eclekt... Volnoletectví je úplně jiná liga a je to časově hrozně náročné, to už musíte mít papouška místo dítěte (ano, je to stejně náročné na výchovu i čas). Ono to hezky vypadá, ale musíte si uvědomit jaká je zatím obrovská péče. A začít zrovna Eclektem je podle mého ještě těžší.
Zemjanek
napsal(a):
Chovat papouška jako mazlíčka je něco jiného, ikdyž zkušenosti s klasickým chovem dle profilu máte, tak bych doporučil začít jiným papouškem než je Eclekt... Volnoletectví je úplně jiná liga a je to časově hrozně náročné, to už musíte mít papouška místo dítěte (ano, je to stejně náročné na výchovu i čas). Ono to hezky vypadá, ale musíte si uvědomit jaká je zatím obrovská péče. A začít zrovna Eclektem je podle mého ještě těžší.
Děkuji,jsem si toho vědom..já bych na ten volný let nespěchal..potřeboval bych doporučit jaký papoušek by se nejvíce hodil na ochočení,později na volnoletectvý..ještě jsem přemýšlet nad amazoňanem žlutohlavým nebo ara marakana...ararauna je krásná ale do bytu až moc velká bych řekl..díky
Měl jsem amazoňanku a právě kvůli nedostatku času, když se mi narodilo druhé dítě, tak jsem ji raději přenechal neteři (tam se ukázalo že to byl chlapec:-). Ten posun, když se o ní stará (ikdyž 14letá) a věnuje ji/mu veškerou pozornost je neuvěřitelný, takže zkušenosti mám pouze s amazoňanem... Kamarád měl Eclekta a ten se mu po 4 měsících oškubal a začal být hodně agresivní, tak šel k chovateli (zkušenému) a u něho si si "jen" občas proškube ocas, ale normálně odchovává. proto vím (i od toho chovatele), že u Eclektů jsou ty poruchy častější