Alexandr Čínský v zimě venku.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.1.2020 16:39
P.Petr

XXX.XXX.241.243

Dobrý den, pořídil jsem si dva číňany a od prvního dne jsou venku, do vnitřního zděného záletu se chodi pouze najíst. Pokoušel jsem se je tam zavřít, ale v momentě kdy pozorují jakýkoli zvuk nebo pohyb, okamžitě vyletí zase ven. Venku se pohybuje teplota v noci okolo -3°, mám je dostat dovnitř za každou cenu a zavřít nebo to nechat na nich, dekuji za radu, Petr.

2.1.2020 17:19
Karelch

XXX.XXX.197.69

Dobrý den, jsou to na zimu odolní a naší zimu snáší dobře, pokud budou alespoň trochu v zákrytu. Musí si na zálet zvyknout, dejte jim čas. Já je měl kolikrát i za sněžení a mrazech venku, protože do záletu se jim nechtělo.

2.1.2020 17:55
P.Petr

XXX.XXX.58.61

Moc vám děkuji za reakci, jsou to mojí první ptáci a myslím si že podmínky pro ne mám dobré, ale vyděsilo mě že jsou celou noc venku. A na netu se názory na chov ptactva venku dost liší.

2.1.2020 18:06
Karelch

XXX.XXX.197.69

Choval jsem je několik let, takže úplně v poho. První odchovu jsem měl ve 4roce věku. Jinak jsou to nádherný papouši. Hodně zdaru v chovu

2.1.2020 18:07
Karelch

XXX.XXX.197.69

Choval jsem je několik let, takže úplně v poho. První odchovu jsem měl ve 4roce věku. Jinak jsou to nádherný papouši. Hodně zdaru v chovu

2.1.2020 18:08
hari2

XXX.XXX.98.247

Zdravím, Alexandr čínský je jedním z nejodolnějších papoušků,já osobně mám 2 páry a mají vnitřní zálet do kterého zlétají na noc ale v zimě se jim moc do záletu večer nechce a tak je musím zahánět takže pokud mají aspon jednu tranu chráněnou proti průvanu tak bych se ničeho nebá jedině čeho bych se bál jsou predátoři kteří v noci mužou ptáky dostat tak jsem loni přišel o samici tak je raději na noc zavírám v záletu.

2.1.2020 18:18
Karelch

XXX.XXX.197.69

hari2 napsal(a):
Zdravím, Alexandr čínský je jedním z nejodolnějších papoušků,já osobně mám 2 páry a mají vnitřní zálet do kterého zlétají na noc ale v zimě se jim moc do záletu večer nechce a tak je musím zahánět takže pokud mají aspon jednu tranu chráněnou proti průvanu tak bych se ničeho nebá jedině čeho bych se bál jsou predátoři kteří v noci mužou ptáky dostat tak jsem loni přišel o samici tak je raději na noc zavírám v záletu.

Souhlasím, to je strach všech chovatelů. Já musím zaklepal, že mě se to ještě nestalo. Držím všem pěsti...

3.1.2020 12:07
P.Petr

XXX.XXX.241.243

Tak hurá, dnes jsem od sedmi hodin ráno seděl u okna s provázkem v ruce a cekal az pujdou dovnitř a nakonec se povedlo, necham je par dnů zavřené a budu doufat ze si zvyknou a začnou dovnitř chodit sami. 😁

3.1.2020 12:21
Karelch

XXX.XXX.197.69

No, to bych asi nedělal. Nemáte možnost je nějak zahnat, než je nechat zavřené? Venku je hezky, nechte je zavřené, až budou velké mrazy

3.1.2020 12:36
hari2

XXX.XXX.98.247

Zdravím ,takhle jsem učil svoje alexandry ,zavřel jsem je na dva dny a od te doby pravidelně večer zalétají nocovat do záletu takže když přijdu k voliéře tak jsou uvnitř .

Přidejte reakci

Přidat smajlík